Ako sa už konečne donútiť NEŽRAŤ pred spaním sladké, potom zle spim, skoro ráno sa zobudím a už nespím, potom som cez deň unavená, priberám, keď nejem pred spanim tak sa dobre vyspim
Skus výživový doplnok chróm, ale tak musíš mať aj troska sebazaprenia.. Ved keď vidíš ze ti to nerobí dobre..
A teda ideálne si už ani nič sladké nekúpit aby si nemala doma po ruke..
Kedysi sa za komunizmu kupovali recepty na chudnutie. Často zeny dostávali v obálke jednu vetu Krávo nežer! 😂 To jedine zabralo aj na mňa 😁 keď som si tak vtedy tu vetu vybavivila.
Maky večer zaspal a ja už som finále- čokoládky, čokoľvek, slanina, chleba a kukuričné chrumky 🫣
A tak som zrazu mala znova po porode 75 kg. Pôvodne 63/175cm.
Proste som prestala žrať. A keďže pevná vôľa mala dovolenku niekde v Karibské na plazí 🤔 musela som ist na seba vyčúrane. Nič sladke doma proste nebolo. Muz si kúpil co mne nechutilo, cukríky, tofife.
A tak som večer sice zúrila ale nezrala! Moj sladký luxus bol jablko/banán zaliaty šľahačkovej smotanou. Ake inak som jedla normalne, ziadne extra nezdravé obedy a pod. Mlieko nepijem, takže obcas sa mi ta smotana hodila a kilá postupne ubudali.
Kupujem si proteinovu horucu čokoládu. Je bez cukru, husta a tepla. Vzdy ma to zasyti, kedze obsahuje bielkoviny a uspokoji moju chut na sladke.
@alofinka co nekupis to nezjes
@alofinka unavené telo vyžaduje cukor, respektíve rýchly zdroj energie, choď večer skôr spať. Áno, kľudne aj o 19-20 večer.. daj si normálnu večeru a choď do postele. Ja sa týmto riadim, že akonáhle príde večer chuť vyjedať je čas ísť spať.. úplne dobre mi to funguje, prvé dni možno budú náročnejšie ale potom to budeš brať ako signál, že si dostatočne unavená na rýchle zaspatie 🙂.. a tiež samozrejme platí nemáš- nezješ
Nekupuj a mas po probleme
na mna funguje to, ze ked si vecer umyjem zuby, tak uz si nic nedam aj ked by mi neviem ako skrkalo v zaludku 🙂
@alofinka možno potrebuješ motiváciu, takže "žraním" sladkého hlavne pred spaním pankreas dosť namáhaš a ten má prácu s výrobou dostatku inzulínu, aby si nemala v krvi vysoký cukor. Ak je v tele trvale vysoký inzulín, človek priberá. V noci sa budíš presne kvôli tomu, je to znak kolísania hladiny glykémie v krvi. Ak takto pôjdeš ďalej, tak sa dopracuješ k inzulínovej rezistencii a časom možno aj k prediabetu. Popozeraj sa v zrkadle, či nemáš pod pazuchami a na krku takú akoby stmavnutú kožu. To je znakom inzulínovej rezistencie.
Na večer si nachystaj šunku, cottage, zeleninku a to zjedz, aby si nebola hladná. Držím palce.