Ako porcovať varené jedlo do kalorických tabuliek?

2. nov 2024

Ahojte ...prosím vás, keď varím mne aj mužovi spolu, ja si odvážim surové suroviny hej, a keď sa to uvarí ma to inú váhu, ako viem ze co je moja porcia a co ostane mužovi? Chcem nam variť spolu rovnaké, ja podľa jedálnička len ako si to sebe dat?....ďakujem

janai1
2. nov 2024

funkcia Moje jedlo

biba_18
2. nov 2024

odporúčam odvážiť celé jedlo (aj tvoje aj mužove) pred varením a celé jedlo po varení - a pomerom zapísať svoju porciu

panda21
2. nov 2024

Ideš robiť perkelt. Odvážis si na začiatku hrniec a niekde si zápis jeho váhu.
Vezmi hrniec, hod tam mäso, cibuľu, vodu,smotanu. Všetko zápis v surovom stave.
Keď je všetko uvarene, odváž celý hrniec s hotovým jedlom a odpočítaj hrniec.
Dole je kolónka že počet porcii. Tam si zápis výsledné číslo napríklad 480g.
Keď budeš zapisovať jedlo, výber si to svoje vytvorené a počet porcii=g. Čiže keď si naberies 230g tak to zapises ako 230 porcii.

biba_18
2. nov 2024

príklad - robím sebe 100 g masa, spolu to má 300.. po upečení to má 280 - mojich z toho bude teda 93g upečeného…

biba_18
2. nov 2024

s tým vlastným jedlom to je ale komplikované. robila som to ale prestalo ma to baviť. nie vždy robíš jedlo PRESNE aby si mala v perkelte zakaždým rovnako masa, rovnako cibule, rovnako smotany…

autor
2. nov 2024

@panda21 ďakujem. 🙂

autor
2. nov 2024

@biba_18 ďakujem

osky
2. nov 2024

Ja robim tak:

Do nejakej kolonky,napr.
Olovrant ,si zapisujem vsetko v gramoch-mäso,cibula,zemiaky...vsetko
Potom su tam tie bodky vpravo,na to klikni,daj si moje jedlo.
Tam ti vyhodi vsetko,co si si zapisala.
Daj tomu nazov a uloz si to.

Potom si otvor kolonku moje jedlo a najdi si to tam.
Az potom vymaz z olovrantu vsetky polozky.
A ked pojdes jest,normalne si v kolonke moje jedlo najdi to svoje,zadaj do tabulky a zadaj si gramy.,ktore ides zjest ty/odvazis si to../
Nic zlozite
Urcite nevarim vzdy zvlast pre seba

Co sa tyka toho, ze raz mas viac mäsa,viac cibule..hej
Ale recept je ten isty,cize to bude zhruba rovnake.
Nemusis to mat na milimeter vyratane.

Na druhej strane, ja si tie recepty pisem aj do pisanky a ked to idem varit,uz sa snazim varit zhruba s rovnakymi mnozstvami surovin.

Lebo,bud chcem v tom mat poriadok a drzat sa,ale na to prdim a nebudemsa cudovat, ked priberem...ze?