Ahojte mam taky problem ze cely den sa stravujem normalne a ked pride vecer tak sa neviem dojest sladkosti-no otras.vie niekto ako odolat sladkemu?dakujem
Tak toto zaujima aj mna, akurat ze ja by som jedla sladke cely den 🙂
@laptopka007 ahoj, nahodou nechyba ti magnezium? ked mas v tele nedostatok magnezia, tak sa to moze prejavovat, ze mas obrovske chute na sladke. moja mama, aj sestra a aj ja to mame. odkedy berieme magnezium chut na sladke pominula
bohužiaľ - tiež to poznám.... áno, áno - ovládam teóriu, že sladké len doobeda, a ak už - nejaké ovocie.... aj to dodržiavam... ale večer mi nepomôžu ani umyté zuby, ani iné podobné "triky" 😀
myslím, že je to hlavne o pevnej vôli.... ale budem rada, ak niekto poradí aj iný spôsob 😅
@laptopka007 nesprávne stravovanie,alebo choroba,kvasinky,,ak si bola predtým na atb trebars,štítna žľaza,návyk na sladké ..tam je kopec príčin..
u mna to bol vypestovaný zlozvyk,ked som prestala fajčiť,všetko som dzobkala a hlavne v strese..a večer,ked sa nudíš,ruky nie su zamestnané,v tv reklamy na žrádlo baby..podvedome..to nacucávame všetko..
.zmrzka,čokoláda...v strese,večer to bolo moje,.no nahradila som to hrozienkami,sušeným ovocím a orieškami nesolené,
..v mede,jogurte ,ked ma prepadne chuť na sladké niekedy ,tak si dám jablčko so škoricou a hrozienkami a napravím si stravu
Ja myslim že neexistuje nič 🙂 ale, čo by sme si nedali 🙂 aspoň sme veselšie 🙂 po celom dni .. no mne aspoň v tomto obdobi pomaha večer miesto sladkeho melon 🙂
@laptopka007
@zutera
@katka.l
@dejnas
Tak ja mozem zjest aj kilo magnezia ale aj tak stale jem veeelmi vela sladkeho takze myslim ze tym to nebude. 😀
@laptopka007
No, sama na sobě mám ověřeno:
1. musím sníst pět jídel-nesmím vynechat ani jedno
2. kalorický příjem mám o 2000kJ nižší než výdej, tedy okolo 9000kJ, protože se snažím ještě 2kg shodit, ale nesmím klesnout níže, protože pak mám hlad
3. 2-2,5l vody denně
4. tři dny jím zdravě, čtvrtý den si dopřeju na co mám chuť
5. při chuti na sladké si dám sušené ovoce, vysokoprocentní čokoládu, ořechy nebo sezam v medu
6. no a když to na mě večer přijde, tak se napiju vody s citrónem, umyju si zuby a pokud to jde, tak jdu spát 😀
A to ti pomaha proti sladkemu?
@elzu ja napr. dodržiavam takmer úplne to isté - čo Ty... akurát nemám ten "štvrtý" deň.... snažím sa zdravo stravovať - ale tak . že mi to chutí, nemám pocit, že si niečo v jedle odpieram, proste som si úplne zvykla na tento spôsob stravy, hladná nebývam
voda s citrónom je doslova moja "droga", pijem tiež denne veľmi veľa tekutín (teda prevažne vody)
hrozienka neznášam,sušené ovocie môžem....
večer chodím z určitých dôvodov spať neskoro a keď ma chytí chuť na sladké - ako som písala, umytie zubov u mňa nefunguje...
neviem, čo robím zle ☹
Jednoducho, nekupovat sladkosti 🙂
Ahojte, ja som matkou 2 deti a maly ma 11mes. Po porode som zacala doma kazdy den na stroji cvicit a presne ako baby pisu 5 jedal denne. Zdravym stravovanim som schudla za 6 mes 20kg. Teraz ked vecer mam chut dam si aj sladke ale uz si viem kg regulovat, potom si 2 dni nedam a je to ok. Ja som zvykla si davat skoricovy alebo zazvorovy med - stacia 2 male lyzicky a uz mam dost pre chut.
Baby hlavne pevna vola a potom dobry pocit zo seba a z toho ako ta okolie chvali aka si krasna stihla. A manzel je tiez mimoriadne spokojny.
Inak mozete si kupit tycinku ktora nahradza hlavne jedlo, mne to vyjde sem tam obed a sem tam vecera a je to sladka tycinka ako twix a zapijem ju s vela vodou, takych tyciniek je kopec a maju presne tolko kcal kolko sa ma na obed alebo veceru zjest
@dejnas No, jako vpodstatě já mívám takové návaly, kdy prostě nepomůže absolutně vůbec nic a můžu se stavět na hlavu a vymýšlet teorie, jaké chci, stejně jdu a žeru...prostě je to jak všechny píšou hlavně o VŮLI. A tu mám někdy silnější, někdy slabší...a co se týče toho čtrvrtého dne, tak sama na sobě pozoruju, že jak jsem se na něj strašně těšila a nemohla se dočkat, teď když přijde, jím stejně zdravě a racionálně jako předchozí dny...s tím, že si třeba jako binus dám krupičku s medem, moje nejoblíbenější jídlo z dětských let 😀 sladké je droga a pokud člověk přečká abstinenční příznaky, tak je to pak jednodušší a jednodušší...
mojej kolegyni pomohlo, ked uzivala chrom, ale trvalo asi tyzden - dva, kym zacali tablety ucinkovat...teraz vôbec nema chut na sladke 😝
Na každého platí niečo iné. Predpokladom je byť v psychickej pohode a vyspatý. Potom často stačí v kritických chvíľach dostatočne prijímať tekutiny. Občas však treba telu dopriať.
na plati jedine nemat doma nic sladke!
@laptopka007 haha ja mam ten isty problem v poslednom case :D
Fakt, nic sladke domov nekupit a vecer neverim, ze niekto potom okolo osmej vecer by isiel do obchodu...
Ja som mala presne to iste. Dokazala som zjest naraz tolko sladkeho, že by jednemu bolo zle. A potom som si povedala dost a sekla s tym. Sladke je ako droga. Prve dni som mala abstaky, snad aj ta hava ma bolela z toho, ale kazdym dnom bolo lepšie a lepšie a teraz mi to ani nepride na um. A to mame skrinku inak prepchatu sladkostami. Takze len naozaj vydrzat prvych par dni. Ked to prekonate, chut na sladke sa bude len znizovat a znizovat. Moja aktualna sladkost je dyna, a tu si mozete dopriat aj o 20tej.. 😉 🙂
Ja sa tiež snažím papať ako píše pani elzu🙂 ale ak mám chuť na sladké ták si dám cottage syr,alebo tvaroh s bananom.Proste niečo co obsahuje bielkoviny.Niekde som čítala že hlavne ak ma žena svoje dni by mala jedavas viac bielkovín a nebude siahať po slávnostiach.Na mňa to zaberá🙂Ták pakam cottage aj večer pred telkou🙂
ja som zacala tiez jest viac krat za den a mensie davky,dala som stop sladkostiam,proste som si povedala ze nie,treba sa ukludnit :D tiez som bola schopna za vagon... ale ked uz chytam neunosnu chut dam si kocku cokolady,pripadne mam doma bebe s jogurtom a z toho si dam len aby som zahnala chut na cokolvek sladke
pomáha vraj chróm, Francúzi si napríklad dajú každý deň kúsok koláča alebo niečo iné malé sladké na olovrant, každý deň pravidelne a len trochu a užijú si to a potom ich ani nenapadne vyjesť všetko sladké čo doma majú 🙂)
nekupuj sladkosti domov a do obchodu nechod hladna a ked tak jedz sladke len dodobedu ja som to tak robila dopriala som telu kazdy den doobedu trochu sladkeho a bolo vybavene a v pohode som schudla samozrejme ze nie celu cokoladu
no ...toto by aj mna zaujimalo...ako odolat ....si pripadam ....ako ...kyselina...... 😖 😠 🙂
mne pomáha ked 2x denne do kávy namiesto sladidla dám hnedý cukor-nie veľa,len aby káva nebola horká a potom cez deň nemám takú chuť na sladké..niekde som čítala,že telo sa skôr vysporiada s malou dávkou cukru ako so sladidlom alebo inou náhradou...
To by zajimalo i me 🙂 ,a me ani ovoce nezabira 😖