Ahojte baby mam taký problém , minuly rok som schudla okolo 22 kíl za asi 5 mesiacov . Tento rok som sa na dovolenke ,,rozožrala,, a pokračovala som s takym jedením aj dva mesiace po dovolenke aj keď som si uvedomovala že priberám ale nevedela som to stopnúť . Pribrala som zo 71 na 79 a už asi 10 krát som vždy začala chudnut a po dvoch dňoch upravenej stravy to nevydržím a mam potrebu zjesť vsetko na svete . Pritom ja som mávala taku pevnú vôľu že proste keď som vedela že musim schudnut tak som na iné ani nemyslela . Dnes znova začínam ,,odznova,, a bojím sa že to znova dopadne rovnako . Ráno som si dala zdravé raňajky a potom si dala doma hodinu na rotopede. Viem že dnešok vydrzim ale vždy ten druhy deň pokazim :( stavalo sa to aj vam nikedy?
Nemám problém s cvičením ale strava je problém .(mam momentalne možnosť cvicit len na rotopede , s odporovacimi gumami a dlhe prechadzky . )
Ak máte rady ako to zvládnuť znova prosím poradte mi .. viem že keď vydrzim tak týždeň už to nevzdám ale začiatky sú hrozne
Čo konkrétne je problém pri strave? Množstvo alebo skladba / zloženie?
@laurikasarinkaq príspevok píšeš niečo po 13 hod a spomínaš len raňajky... kde je desiata a obed? strava musí byť racionálna a vyvážená, nie je správne len rátať kalórie a hladovať.
Keď budeš mať dobre vyváženú stravu, tak ťa nebude prenasledovať hlad a chuť na somariny. Inak 22kg za 5 mesiacov nie je zdravé, zrejme to bola hladovka alebo nejaká somarina typu ketodiet... tam je jojoefekt zaručený.
Ty nepotrebuješ diétu, ty potrebuješ zmeniť životný štýl. Teda nie diétovať a cvičiť nárazovo, ale po zvyšok života sa stravovať vyvážene. To napríklad znamená aj to, že sa nebudeš musieť nijako extrémne obmedzovať, budeš si môcť dať aj čokoládu, aj rezeň, ale nezožerieš celé balenie na posedenie a rezeň bude tiež menší a vybalansuješ to trošku zvýšeným výdajom energie.
zrejme je nieco zle, ked mas potrebu potom zjest vsetko, potom ta strava nie je vyvazena a nie je tak nastavena aby ti sedela!
@laurikasarinkaq skus prerušovaný post. Je to v pohode stravovanie... A nastav si kalor. Tabuľky podľa požiadaviek tvojho tela a schudneš bez cvičenie.. A inak tie prechádzky sú ideálnym doplnkom ak budeš chcieť...
@laurikasarinkaq
Ako vydrzat?
No nedietovat!
Nastavit si zdravu stravu ako zivotny styl, nekupovat si sprostosti a hlavne jest dostatocne a kvalitne. Staci byt mierne v kalorickom deficite.
@laurikasarinkaq poznam to, inak paradne si schudla.
2020 v januari som zacala chudnut. asi za 10m som schudla asi 14kkg, cez sviatky som pribrala 4kg.
2021 som chcela zacat, ale uz to tak lahko neslo, no v aprili som sa konecne rozbehla. schudla som 13g za 7m. no cez sviatky som opat pribrala tentokrat asi 5,5kg.
2022 tento rok sa neviem rozbehnut, nevydrzim pri tom, uz nemam taku silnu motivaciu. aspon som nepriberala a drzala som si hmotnost. teraz v auguste som opat zacala, ale uz to nie je ono. ked na mna dolahne unava a stres z prace, hormony, nedostatok spanku, tak sa neudrzim a napchavam sa. vtedy sa necitim dobre, lebo mi chyba energia a moja halva, ci telo si mysli, ze sladke pomoze. no samozrejme ze nepomoze. tak bojujem, snazim sa, potom to pokazum potom zas bojujem a vaha isde dole, ale vlemi pomalicky.
akoze mam asi o 3kg menej, ale 1-2kg z tej povodnej hmotnosti su skor obsah traviaceho traktu, ktory sa pri chudnuti vyprazsni, tak vaha poklesne, nei ej to chudnutie z tukovych zasob, icze nic moc zatial. teraz neviem kolko vazim, lebo som mala ms a tak som este zavodnena a nema vyznam sa vazit. musim par dni pockat, odlahcit stracu, nech nenavysujem hmotnost zas preplnenim traviaceho traktu a potom sa odvazim.
no ide to tazko, uz je jesen a aj mam obavy co bude v zime., na mna aj to jesenne obdobie posobi depresivne, som viac unavena a mam vacsiu tendenciu napchavat sa.,
Ja som si kúpila jedalnicek alebo odporucam krabičkovky ak máte v meste, vtedy máš o stravu postarané a nemusíš vymýšľať z hlavy čo si môžeš dať a čo nie. Mne inak pomáha stravu a pohyb dodržiavať keď mám víziu v hlave ako chcem vyzerať a stále si to pripomínam. Keď mám chuť na sladkosť alebo niečo nezdravé, hneď sa mi zobrazí moja Vysnívaná postava a už ma ta chuť na blbosti prejde 😄
Ja mam problem so zradlom ked sa “nudim”, momentalne je to vtedy, ked dieta spi. Proste vsetku frustraciu si asi vybijam prezieranim. Ale fungovali mi kaloricke tabulky, tam som presne videla, kde ubrat a kde pridat
ja viem chudnut, len ked ma niekto koucuje a kontroluje :D takto som uz chudla viackrat a vzdy uspesne...minuly rok som pribrala 10 kg, lebo som mala zavedeny stent v oblicke a tym padom mi vadil pohyb, cikala som krv, tak som mala total obmedzeny pohyb...tento rok som chudla s kouckou 2 mesiace, tak dala som dole 4 kg a celkovo od zaciatku roku 6 kg...este chcem 10 kg dat dole, nakolko mam cez 72 kg pri 170 cm, moja ideal vaha je 60...na IF fungujem uz 3 roky, ale stale som sa nezbavila pojedania z nudy...to je moj kamen urazu, inak by to nebolo take tazke zhodit
Nastav si menej prísnu diétu - nebudeš tak hladná - nemusíš sa po dvoch dňoch dojedať. Pomaly ale iste. Rozumnú skladbu živín, dostatok bielkovín na zasýtenie.