Pokuseni doma mam kopec kedze je manzel
Kuchar. Stale vyvara steaky cestoviny a ja vzdy zobnem potrebujem schudnut a nie mat denno denne pokusesie. Nezakazem
Muzovi aby nevaril. Popripade poradte prqsky lieky na chudnutie ci hlavne na odstranenie chuti do jedla dik
Žiadne lieky na chudnutie ale pohyb pohyb pohyb a kaloricky deficit. Čím viac sa zje tým viac treba spaľovať;)
Keby si si len zobla, tak by si asi nepriberala (to mi napadlo s tym "ja vzdy zobnem"
Lieky na chudnutie ti netreba, staci jest mensie porcie a pan manzel by mal varit dietnejsie
Alebo keď tak rad varí, upraviť jedla tak aby boli menej kalorické, viac bielkovinove (bielkoviny zasýtia najviac)
To tvoje zobnutie sú normálne porcie však? Stačí keď naozaj len ochutnáš a zvyšné kalórie môžte spaľovať spolu.
Zamestnaj sa športom ktorý ťa zamestná na niekoľko hodín - turistika, bicykel, prechádzky, jogging.... Keď za tým aj niečo zješ z toho čo navarí manžel, aspoň nepriberieš, pretože spáliš kalórie pri športe. Ani sa ti nebude žiadať veľa jesť keď si pomyslíš koľko energie vynaložíš. Hlavne nebudeš mať pokušenie rovno pod nosom. 🙂
Kuchár nemusí variť len mäso, cestoviny, mastné a sýte jedla. Dobrý kuchár vie, že sa dá najesť aj zdravšie. Skus mu navrhnúť aby varil menej kalorické jedlá. Možno sa mu to zapáči. A tebe pomôže. Plus sa choďte po večeri prejsť.
Najviac ma laka na "zobnutie",ked si sadnem k mobilu ci tv
Ked nieco robim,ani mi na um nepride
Max.popijam kavu popri praci
Cize nepremyslat nad tym co je navarene,jest len ked si ozaj hladna.
Vezmi si mensi tanier a ja teda si uz dlhodobo ratam kalorie
Zo zaciatku je to otrava,ale po case ta to bude aj bavit...
Len to by muz musel odvazit a zapisat vsetko,co do jedla dava...
Ak mate na to cas,moze to byt zabava
Zo zobnutia sa nepribera, ani ziadne prasky na to nie su. "Nezobkaj", prebehni sa a budes stihla.
@viestta mensiu porciu nedokazem lebo je to takndobre ze neda mi trochu
Tkze nezobkas, zdlabnes porciu ako pre banika...
tak sa treba naucit ovladat sa, alebo zacat byt prisna na chlapa, lebo potrebujes schudnut. Moj znamy doma nemoze ani jest po 18tej, ani suchnut nicim :DD ma to zakazane.. napriklad. Je to jedine o ovladani sa...Alebo skus intermitent fasting.. nacitaj si na nete. Vtedy sa da fungovat na celkom beznej strave (ale jasne ze sa nemozes prejedat)
A potom sa mozes nenudit.. :DD
@viestta ano
No ale porciu pre banika nevyriesia ziadne tabletky
Začni rátať kalórie. Nemusíš úplne presne, len aby si mala predstavu o svojom kalorickom prijme. Po 2 týždňoch si pomocou webovej kalkulačky vyrataj svoj bazalny metabolizmus a optimálny kaloricky príjem. Potom sa pozri čo si počas tých 2 týždnov jedla.
Je tam niečo čo vyzivova hodnota nič moc a kalórií plno? Tak to jest prestaň.
Všetko jedlo ok ale je ho moc? Zmensi porcie.
Môžeš skúsiť aj intetmitent fasting ale ostaň rozumne pri 12/12 alebo max 8/16 a okno kde môžeš jest nezmensuj lebo sa ti spomalí metabolizmus.
@mk1111111111 Zobkanie je eufemizmus pre kontinuálne prejedanie. Do chladničky po 2 plátky eidamu, však to skoro nič nie je, po pol hodine znova pri bielom spotrebici po 3 plátky šunky však je diétna, hrsť kešu orieškov to je jak psovi mucha 😂 a tá torta vyzerá tak lákavo, dám si len tenký ale naozaj tenký rez a tento postup opakujte kým je pol torty fuč 🙈 Kým si zobkajuci neuvedomí čo stvara je presvedčený ze priberá z vody.
Autorka nevravím že je to tvoj prípad, tie 2 týždne váženia, rátania kalorii a zapisovania ti pomôžu zistiť ako na tom si.
@katka700 ano presne moj pripad
@katka700 prerusovany post 12/12 ani nema zmysel podla mna. Idealne je zacat 16/8, cize 16h nejest a 8h jest, aby to malo nejaky efekt. Telo si postupne zvykne a nebude ani pytat tolko jest, vlastna skusenost. Ohladom tohto postu to vie vyborne vysvetlit Vlado Rosko, na youtube ma super videa, naozaj odporucam si pozriet.
A nie je pravda, ze ked si bude postupne zmensovat okno, kedy moze jest, ze sa spomali metabolizmus. Telo vtedy cerpa energiu z tukov, aj toto prave Vlado vysvetluje.
@katka700 no toto je celkom mytus, ze treba jest kazde 3 hodiny. Len co telo stravi po 3h jedno jedlo, uz ho zasobime dalsim, cize nema akoby cas si poriadne oddychnut, ale neustale nieco travi. Vela som o tom citala a napozerala od odbornikov a dava mi to celkom zmysel, preco tak casto netreba jest a ako telo funguje pocas toho, ked nejeme, resp. "postime sa". A ma to aj vela zdravotnym benefitov
Zacni si všetko písať do tabuliek, každý jeden hryz. A keď si to večer pozrieš zistíš co vlastne ješ a možno budeš nemilo prekvapená, plus pitie. Na mňa prerušovany post je nereálny, lebo keď nejem par hodín je mi zle na odpadnutie. Ja potrebujem jest po troche, male porcie aj na obed , ale často a pravidelne . Ale tak ci tak to musí byť dokopy v nejakej norme.
Skus každé zobnutie písať a uvidíš sama
Nie si jediná. Zakernost zobkania je aj v tom že predstiera ako nám šetrí čas.
Ale koľko času skutočne trvá zjesť porciu primeranú veku a životnému štýlu, takých 15-20 minút?
V konečnom dôsledku to je menej než 4 rýchle výpravy do chladničky 😊
Ja napríklad nevaríme a nenakupujem keď sa vyzerieme,máme doma vždy zeleninu a ovocie ,vajcia a z toho sa najeme