Ako naštartovať organizmus na chudnutie?

23. mar 2023

Prosím ako naštartovať organizmus na chudnutie nejaký detox??? Čím nahradiť pečivo ?? Koľko krát denne papať? Nejaké super cvik na brucho som rok po pôrode ďakujem ❤️leto sa blíži

alzbeta1301
23. mar 2023

Žiadny Detox, cajicky, herbalife a podobne. Omiela sa to tu milión krat.

Snazit sa pravidelne jest tak aby si prijala to čo máš a toľko koľko telo potrebuje aby spravne fungovali všetky jeho činnosti. Idealne rozdelit na viac časti, 5-6 raz denne. Nepit sladke nápoje a pit vody 2-2,5l snazit sa dodržiavať 🙂

Nahrádzať pecivo nemusis len sa ti musí vojst do príjmu. Brucho zaklad strava, pravidelný pohyb nemusí byt cvicenie ako take. Bicykel, prechádzky beh a pôjde to ;)

alzbeta1301
23. mar 2023

Plus ak chceš nastartovat metabolizmus nebudeš chudnut. Začať poriadne pravidelne a spravne jest a hybat sa kľudne môže vaha stagnovat velmi dlho alebo dokonca aj ísť hore pár kg s tým treba ratat.

mon2523
23. mar 2023

Halo, ludia :D Pecivo nie je absolutne ziaden problem. Ja ho jem pravidelne, takmer kazdy vecer si doprajem chlebik s nejakou zdravou natierkou a nepriberam. Mam dostatok pohybu, to su totalne mylne predstavy a nazory. Vsetko je ok, ak to jete s mierou🙂

viestta
23. mar 2023

Pecivo nemusi vobec vylucit, staci obmedzit mnozstvo a jest jeho zdravsie alternativy, nie biele. Vylucenie sacharidov zo stravy je chyba. Maju sa vylucit rychle cukry, nie sacharidy ako take

autor
23. mar 2023

Ďakujem baby ❤️ lenže ja som málo sebavedomý človek v tomto smere a pre mňa by bolo naj mať nastavený zo začiatku nejaký harmonogram a najhoršie je u mňa brutálna chuť na sladké 😭

viestta
23. mar 2023

Chudnut sa zacina v hlave. Kym si to v hlave neusporiadas, nepoze ti nic. Sama musis vediet ovladat a hlavne chciet sa ovladat.

alzbeta1301
23. mar 2023

@autorka tak skús niekoho kto ti proste nastaví stravu a rezim. Sú ľudia čo jednoducho musia podľa niečoho ísť. Stačí že ti niekto napise čo ako kedy alebo si to napis sama nejaký harmonogram kľudne aj čas kedy budeš jest, vstavat🙂 u môjho priatela to tak napríklad funguje vsetko si musí pusat na papier a potom vie čoho sa má drzat má stanovenú os po ktorej ide .
Pomaha mu to sa drzat pretože vie ako ten deň bude vyzerat a nepremýšľa nad tým že teraz mám chut na to a potom na to.

Celkovo nad tým netreba premyslat v priebehu. Proste nastavit zapísať a drzat sa toho nepremýšľat ráno čo zjes na obed.

tiezjedna
23. mar 2023

ja akonáhle vysadím pečivo, tak zo mňa lezú kilá dole rýchlo... totálne mi spomaľuje metabolizmus.

autor
23. mar 2023

@tiezjedna čím nahrádzas pečivo?

tiezjedna
23. mar 2023

ničím, proste ho nejem a ani mi moc nechýba, pretože ma hrozne unavuje.

autor
23. mar 2023

@tiezjedna super 🙂 ach snáď to dám potrebujem zhodiť. Máš aj nejak inak nastavený jedálniček
?

zuzuliennka1
23. mar 2023

chut na sladke je kvoli nizkemu prijmu bielkovin a vlakniny.
zarad do stravy hlavne bielkoviny (urcite ich jes malo, ako takmer kazdy) - bielkoviny mas v jogurtoch, syroch, vajciach, sosovici, v rybach, morcacom a kuracom mase, fazula, cicer,…
vlaknina - najma zelenina, ovocie,.. ked budes mat v strave primerane, dostatok vsetkych dolezitych zivin, nebudes mat chute na sladke.
dost v tom vedia pomoct kaloricke tabulky, kde si zapisujes, co jes a vidis, kolko coho prijimas (sacharidy, bielkoviny, vlaknina, tuky)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alzbeta1301
23. mar 2023

@autorka ak ho chceš niečim nahradiť skús knackebrot skvely majú v Kauflande v zelenom obale je sezamový 🙂 ja ho osobne v obdobi od jari do jesene jem namiesto klasického pečiva 🙂

alzbeta1301
23. mar 2023

@zuzuliennka1 no ja mávam chut na sladke tak raz za týždeň napríklad 😂 hodim plátok cokolady a je ale teda nedostatkom ostatného to nieje skôr asi psychická podpora že to u väčšiny pomaha pripadne pred a po MS to by ta cokoska padla aj cela keby môžem😀😀

Len som tým chcela povedat že mi nepride že chut na sladke sa odvíja od nedostatku inych makier

tiezjedna
23. mar 2023

@autorka ani nie, ja nie som človek, ktorý by mal disciplínu na diéty. Ale som pes na kvalitu, takže len tak niečo nezjem. Milujem polievky a mäso, takže u mňa je základ jedálnička určite kvalitné mäso vrátane rýb, ako prílohy zeleninové šaláty na x spôsobov a samozrejem polievky. K tomu rozumná dávka pohybu (necvičím cielene, neznášam fitká, takže skôr prirodzený pohyb + máme doma bezén, takže každý deň 1 km plávam, to mi robí dobre aj na chrbticu). A keby som sa vzdala prosecca, tak by bol celý proces efektívnejší, ale to ja si pridám radšej 5 km prechádzky😇😂

kotricka
23. mar 2023

@tiezjedna a tak zas vies, vzdat sa uplne vsetkeho a nenechat si ziadne potesenie, to potom nema vyznam, lebo tak clovek proste dlho nevydrzi. treba najst rovnovahu, ktora bude fungovat a ked sa chce, tak sa podla man da

annadan
23. mar 2023

nijak. proste sa zober a choď cvičiť :D mne sa takisto nechcelo, nebudem ti klamať. ale keď už som proste začala, tak ma to neskutočne chytilo a už od januára pekne krásne makám 👍 tak som taký pyšná na seba.

tiezjedna
23. mar 2023

@kotricka presne tak. Život je príliš rýchly na to, aby som to hrotila prílišnou disciplínou😎 Navyše ja som pôžitkár, my to máme v tomto smere s mužom nastavené rovnako a milujeme dobré jedlo, dobré víno, cestovanie, zábavu... Ale zase sa snažíme kvôli zdraviu dbať aj na dostatok pohybu, preto chodíme každý deň (takmer) na prechádzky, v priemere 8 - 10 km👍

kakawah
23. mar 2023

Ja mám na sebe odskúšané,že keď nejem sladkosti aspoň týždeň,tak mi už ani nechýbajú.Ako fakt,k narodeninám som dostala dezerty a len tak si tam ležia v skrinke,jeden som vzala kolegyniam do práce na MDŽ.Druha vec,ktorá sa mi osvedčila,sú polievky na večeru, zeleninové alebo krémové,z tekvice,brokolice....samozrejme jem bez zápražky,bez halušiek,bez rezancov,a ešte čo môžeš vyskúšať,variť a piecť si alternatívy,ja som si včera upiekla pizzu z tvarohoveho cesta.pozri fit recepty.Pecivo jem skôr grahamove,ale keď nemám zjem aj biely rožok,ale menej,povedzme polovičku.Nepi sladke vody,nejedz pochutiny,ani keksíky.A úprac si v hlave.

zuzuliennka1
23. mar 2023

@alzbeta1301 raz za tyzden nie je “chut na sladke”, to co sa vacsinou riesi v tomto kontexte, je fakt “chut na sladke” a s tym spojeny abstak, ked sladke nie je.
potreba mat sladke ku kazdej kave, resp. aspon raz denne, sladke ako forma odmeny, od stresu,… a toto vsetko suvisi s nevyvazenou stravou.

mamma_miaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz