Prosím ako naštartovať organizmus na chudnutie nejaký detox??? Čím nahradiť pečivo ?? Koľko krát denne papať? Nejaké super cvik na brucho som rok po pôrode ďakujem ❤️leto sa blíži
Plus ak chceš nastartovat metabolizmus nebudeš chudnut. Začať poriadne pravidelne a spravne jest a hybat sa kľudne môže vaha stagnovat velmi dlho alebo dokonca aj ísť hore pár kg s tým treba ratat.
Halo, ludia :D Pecivo nie je absolutne ziaden problem. Ja ho jem pravidelne, takmer kazdy vecer si doprajem chlebik s nejakou zdravou natierkou a nepriberam. Mam dostatok pohybu, to su totalne mylne predstavy a nazory. Vsetko je ok, ak to jete s mierou🙂
Pecivo nemusi vobec vylucit, staci obmedzit mnozstvo a jest jeho zdravsie alternativy, nie biele. Vylucenie sacharidov zo stravy je chyba. Maju sa vylucit rychle cukry, nie sacharidy ako take
Ďakujem baby ❤️ lenže ja som málo sebavedomý človek v tomto smere a pre mňa by bolo naj mať nastavený zo začiatku nejaký harmonogram a najhoršie je u mňa brutálna chuť na sladké 😭
Chudnut sa zacina v hlave. Kym si to v hlave neusporiadas, nepoze ti nic. Sama musis vediet ovladat a hlavne chciet sa ovladat.
@autorka tak skús niekoho kto ti proste nastaví stravu a rezim. Sú ľudia čo jednoducho musia podľa niečoho ísť. Stačí že ti niekto napise čo ako kedy alebo si to napis sama nejaký harmonogram kľudne aj čas kedy budeš jest, vstavat🙂 u môjho priatela to tak napríklad funguje vsetko si musí pusat na papier a potom vie čoho sa má drzat má stanovenú os po ktorej ide .
Pomaha mu to sa drzat pretože vie ako ten deň bude vyzerat a nepremýšľa nad tým že teraz mám chut na to a potom na to.
Celkovo nad tým netreba premyslat v priebehu. Proste nastavit zapísať a drzat sa toho nepremýšľat ráno čo zjes na obed.
ja akonáhle vysadím pečivo, tak zo mňa lezú kilá dole rýchlo... totálne mi spomaľuje metabolizmus.
@tiezjedna čím nahrádzas pečivo?
ničím, proste ho nejem a ani mi moc nechýba, pretože ma hrozne unavuje.
@tiezjedna super 🙂 ach snáď to dám potrebujem zhodiť. Máš aj nejak inak nastavený jedálniček
?
chut na sladke je kvoli nizkemu prijmu bielkovin a vlakniny.
zarad do stravy hlavne bielkoviny (urcite ich jes malo, ako takmer kazdy) - bielkoviny mas v jogurtoch, syroch, vajciach, sosovici, v rybach, morcacom a kuracom mase, fazula, cicer,…
vlaknina - najma zelenina, ovocie,.. ked budes mat v strave primerane, dostatok vsetkych dolezitych zivin, nebudes mat chute na sladke.
dost v tom vedia pomoct kaloricke tabulky, kde si zapisujes, co jes a vidis, kolko coho prijimas (sacharidy, bielkoviny, vlaknina, tuky)
@autorka ak ho chceš niečim nahradiť skús knackebrot skvely majú v Kauflande v zelenom obale je sezamový 🙂 ja ho osobne v obdobi od jari do jesene jem namiesto klasického pečiva 🙂
@zuzuliennka1 no ja mávam chut na sladke tak raz za týždeň napríklad 😂 hodim plátok cokolady a je ale teda nedostatkom ostatného to nieje skôr asi psychická podpora že to u väčšiny pomaha pripadne pred a po MS to by ta cokoska padla aj cela keby môžem😀😀
Len som tým chcela povedat že mi nepride že chut na sladke sa odvíja od nedostatku inych makier
@autorka ani nie, ja nie som človek, ktorý by mal disciplínu na diéty. Ale som pes na kvalitu, takže len tak niečo nezjem. Milujem polievky a mäso, takže u mňa je základ jedálnička určite kvalitné mäso vrátane rýb, ako prílohy zeleninové šaláty na x spôsobov a samozrejem polievky. K tomu rozumná dávka pohybu (necvičím cielene, neznášam fitká, takže skôr prirodzený pohyb + máme doma bezén, takže každý deň 1 km plávam, to mi robí dobre aj na chrbticu). A keby som sa vzdala prosecca, tak by bol celý proces efektívnejší, ale to ja si pridám radšej 5 km prechádzky😇😂
nijak. proste sa zober a choď cvičiť :D mne sa takisto nechcelo, nebudem ti klamať. ale keď už som proste začala, tak ma to neskutočne chytilo a už od januára pekne krásne makám 👍 tak som taký pyšná na seba.
@kotricka presne tak. Život je príliš rýchly na to, aby som to hrotila prílišnou disciplínou😎 Navyše ja som pôžitkár, my to máme v tomto smere s mužom nastavené rovnako a milujeme dobré jedlo, dobré víno, cestovanie, zábavu... Ale zase sa snažíme kvôli zdraviu dbať aj na dostatok pohybu, preto chodíme každý deň (takmer) na prechádzky, v priemere 8 - 10 km👍
Ja mám na sebe odskúšané,že keď nejem sladkosti aspoň týždeň,tak mi už ani nechýbajú.Ako fakt,k narodeninám som dostala dezerty a len tak si tam ležia v skrinke,jeden som vzala kolegyniam do práce na MDŽ.Druha vec,ktorá sa mi osvedčila,sú polievky na večeru, zeleninové alebo krémové,z tekvice,brokolice....samozrejme jem bez zápražky,bez halušiek,bez rezancov,a ešte čo môžeš vyskúšať,variť a piecť si alternatívy,ja som si včera upiekla pizzu z tvarohoveho cesta.pozri fit recepty.Pecivo jem skôr grahamove,ale keď nemám zjem aj biely rožok,ale menej,povedzme polovičku.Nepi sladke vody,nejedz pochutiny,ani keksíky.A úprac si v hlave.
@alzbeta1301 raz za tyzden nie je “chut na sladke”, to co sa vacsinou riesi v tomto kontexte, je fakt “chut na sladke” a s tym spojeny abstak, ked sladke nie je.
potreba mat sladke ku kazdej kave, resp. aspon raz denne, sladke ako forma odmeny, od stresu,… a toto vsetko suvisi s nevyvazenou stravou.
Žiadny Detox, cajicky, herbalife a podobne. Omiela sa to tu milión krat.
Snazit sa pravidelne jest tak aby si prijala to čo máš a toľko koľko telo potrebuje aby spravne fungovali všetky jeho činnosti. Idealne rozdelit na viac časti, 5-6 raz denne. Nepit sladke nápoje a pit vody 2-2,5l snazit sa dodržiavať 🙂
Nahrádzať pecivo nemusis len sa ti musí vojst do príjmu. Brucho zaklad strava, pravidelný pohyb nemusí byt cvicenie ako take. Bicykel, prechádzky beh a pôjde to ;)