Ako na rýchle schudnutie po pôrode?

alka234
14. apr 2021

Ahojte, chcem sa spýtať , aké je najrýchlejšie schudnutie po pôrode.
Som 2,5 mesiaca po pôrode a chcela by som schudnúť zo 75 kg na svoju váhu 56 kg. Čo môžem preto urobiť, tak aby sa mi netočila hlava od hladu. Ďakujem

laila18
14. apr 2021

@alka234 no tu sa pripnem, ja som dojčila stále bol na prse a počas dojčenia som sa snažila aj dobre stravovať a ani deko dole (ani hore našťastie) ... základy chudnutia viem, príjem výdaj ale po pôrode to vôbec nefunguje 🙈

alka234
autor
14. apr 2021

@laila18 ...presne, po pôrode to akosi nefunguje ani mne😏

lylyjana
14. apr 2021

@alka234 ja som kojila a kazdy den kocikovala po 2 hodiny vonku rychlou chodzou a zhodila som 17kg.

katkamatka7
14. apr 2021

@alka234 Kočíkovať 🙂

alka234
autor
14. apr 2021

@katkamatka7 ...kocikujem 😏. Ale iba tak do bodky, hodku, lebo mala začne pýtať papať

aahajnalka
14. apr 2021

@alka234 ahoj, nepotesim ta...ide to totálne pomaly. Pri dojceni som priberala... potom som robila 90 dnovu oddelenu, minus 7kg, a od marca bojujem, konecne som na chvilu uvidela 5 na váhe a potom zas 60. :( a to som sa tesila, ze, ked malá bude mat rok, uz budem vo forme. Isla som zo 67kg, 158cm, vek 40. Po prvom porode som vdaka 90dnovej delenej stravy ako 32rocna dala dole za 3 mesiace 12kg a nemala som problém az doteraz. Teraz sa snazim od novembra aspon na tych 55kg, mám pohyb, a uz som zacala riesit aj kalorické tabulky nech vidim preco to ide tak sakra pomaly. Takze chudnem zdravo a velmi velmi pomaly na moj vkus. Normálne mám 50_52kg. Drzim palce, ale asi telo fakt potrebuje cas na regeneráciu a vekom to ide este tazsie

alka234
autor
14. apr 2021

@aahajnalka ja mám tiež 40 rokov , asi to je aj preto..., lebo ozaj nejem pečivo, sladké som obmedzila, prechádzam sa, cvičím , upratujem dom, varím, zehlim, nehovoriac o tom , že vstávam dávať malej každé 3 hodiny papať, ako si vypýta aj skôr, takže aj v noci v pohybe, cez deň, stále som v pohybe a tá váha nič...Nemám čo nosiť 😂 a tak sa veľmi rada pekne obliekam😔😏, veď som žena, ako každá.... A ozaj sa cítim tučná ako prasnica😏🙄

elizabet173
14. apr 2021

@laila18
@alka234 počas dojčenia to nefungovalo ani mne, napriek vyváženej strave, napriek dlhým prechádzkam s kočíkom, plávaniu a bicyklovaniu. Mne tie nadbytočné kg zliezli až po odstavení, ale potom bez nejakej zvláštnej námahy, ani som sa neobmedzovala, ani som nepridala na pohybe. Tiež teoreticky ovládam presne, ako to funguje, no v čase dojčenia to jednoducho nešlo. Keď sa teraz spätne na to pozerám, tak si myslím, že som paradoxne mala jesť trošku viac, telo sa asi bránilo, neviem, ťažko to už posúdiť. Mala som niečo vyše dvadsať, takže vekom to nebolo, ani tým, že by som sa nevyspala. Potrebovala som dať dolu 9 kg a ani za nič, potom zleteli samé ani neviem ako.

elizabet173
14. apr 2021

@alka234 možno práve to, že sa v noci nevyspíš tak, ako kedysi je problém, ale kým drobec v noci potrebuje mliečko, tak to nezmeníš. Ja som si všimla, že vždy schudnem na dovolenke a zase toľko km tam nenabehám a nenaplávam, aby sa to takto prejavilo. A ešte k tomu vínko, zmrzlina...ale pravidelná strava, dostatok spánku a žiadny stres asi robia svoje. Skús si stiahnuť aplikáciu kalorické tabuľky, možno máš len pocit, že ješ správne a nemusí to tak byť. A nezabudni tam uviesť, že kojíš.

opuska
14. apr 2021

neviem ci tam ale prave nie je problem v tom, ze to chces velmi rychlo. skor pomalsie a udrzat si to ako rychlo zhodit a potom bojovat s nejakym jojo efektom

ninyart
14. apr 2021

@alka234 ahoj, ak chces, pridaj sa ku mne do skupiny. Chudnem ja a este stovka bab so mnou. Pomaham im so stravou, v skupine pridavam i cvicenia, ktore cvivim. Su tam aj baby, ktore este koja. Plus mavame vikendove vyzvy ako motivaciu poriadne sa hybat 🙂
https://www.facebook.com/groups/846317599100730...

deedol
14. apr 2021

baby, dajte si skontrolovat stitnu zlazu, ked pojdete na preventivku k obvodnej. mne po porode prestala fungovat a este som aj pribrala.

alka234
autor
14. apr 2021

@elizabet173.... asi hej, predtým som ľahko chudla aj ja, aj na 50 kg , keď som chcela. Asi to tak príroda zariadila, nech sa žena dokáže starať o deti, už som aj tak nad tým rozmýšľala...Tým , že som bola prvorodička dosť neskoro v 40, tak možno preto aj to tak je😏...

alka234
autor
14. apr 2021

@ninyart ahoj , ďakujem ❤️, rada sa pridám, jeej super, teším sa🙂

elizabet173
14. apr 2021

@alka234 a rýchle chudnutie je to najhoršie, čo môžeš urobiť, dala by som tomu rok, každý mesiac dva kg, viem, že je to pre teba pomalé, ale najúčinnejšie

kiki68
15. apr 2021

V prvom rade rychlo nechudnut ( ostane koza ako buldockovi) , cize primerane, cvicit a upravit jedalnicek. Vyrazit cukor, muku, nahradit ryzou a batatmo, salatom. Jest vajicka, maso. Ziadne udeniny. Vyrazit kavu, sladke napoje a pit cistu vodu. Po pol roku budes vyzerat inak . A dolezity je pohyb. Ked budes len nejest, tak pojdes vahou hore.

elizabet173
15. apr 2021

@kiki68 prečo vyradiť kávu? Ak nie je sladená, nie je v nej šľahačka, maximálne 0,5% - 1,5% mlieko, nevidím dôvod. A nie je pravdou, že bez pohybu pôjde s váhou hore, strava je v chudnutí 80% úspechu, pohyb 20%. Samozrejme, že pohyb je dôležitý, že to s ním ide lepšie a rýchlejšie, ale priberať bez pohybu ak bude väčší výdaj energie ako príjem určite nebude. Pod výdaj sa myslí aj napr. šoférovanie auta, upratovanie, chôdza, nemusí to byť 10 km behu ani hodiny vo fitku

viki_izakova
15. apr 2021

Ahoj ja tiež som po pôrode dcérka má 7 mesiacov a po pôrode som vážila 64 kg a teraz mam 66 a nejde mi to vôbec dole varím,právam,žehlim ešte behám okolo deti nehovoriac o tom ze mam dve deti po sebe po roku tak som dva krát aktívnejšia. A ani kilo nejde dole skúšala som už ozaj všetko a nič nepomohlo tiež neviem ako to a trápi ma to už som premýšľala ze keď deti budu spat tak si pustím program na fitshaker predplatim si to a budem sa snažiť každý deň cvičiť a riadiť sa podľa nich len neviem ci to zas nebude zbytocne..

elizabet173
15. apr 2021

@viki_izakova poznám to, zažila som, kým som kojila, kg dolu nešli. Ale na druhej strane som vtedy nemal tie info, ktoré mám teraz. Strava je prvoradá, stiahni si aplikáciu kalorické tabuľky, budeš vedieť presne, čoho koľko môžeš denne zjesť. Pohyb okolo detí je fajn, ale na chudnutie zrejme nestačí. Skús aspoň pol hodiny denne prechádzku rýchlym tempom. A nemenej dôležitý je oddych a dostatočný spánok, zamestnaj partnera, aby si získala čas pre seba.

kiki68
15. apr 2021

@elizabet173 zadrziava vodu v tele, cize v tej prvej faze chudnutia to moze rusit metabolizmus. To nie je o cukre, ale o tom , ze je to stimulant

elizabet173
15. apr 2021

@kiki68 káva? Naopak, tá predsa odvodňuje, lieky na odvodnenie sa nemajú užívať tesne po vypití kávy, alebo po nej

kiki68
15. apr 2021

@elizabet173 pozri , schudla som s trenerkou po porös zo 74 na 52 kg. Mam par treningov tyzdenne, chodim s kocikom, drzim si stravu. Funguje to. Je to na kazdom , do coho chce ist, ale ja by som to u seba iba stravou nevidela. A to mozem povedat po skusenostiach z minulosti. Ked som skusala rozne typy diet a koncilo to nie nejakym radikalnym uspechom. Ano nepojde vahou hore, ale nepojde ani dole na miestach, kde chce. Ostanu miesta, kde sa bude drzat nalepeny tuk. A tam kde to najviac bude treba, tam to pojde ako posledne. Alebo ostane take neforemne. Kazdy moze robit ako uzna za vhodne, len ked pol roka drzis dietu a stale mas brucho, nalepene kila na zadku, na rukach , no proste pre mna to bolo frustrujuce. Co z toho , ze som inak bola chuda, ked stale to budha mini brusko kazilo dojem .

kiki68
15. apr 2021

@elizabet173 len clovek potrebuje vypit min 2 litre cistej vody na naozaj ze diete , ta kava je tam naozaj dvojsecna zbran.

elizabet173
15. apr 2021

@kiki68 nesúhlasím s tebou, sama priznávaš, že váha hore nepôjde ak bude chudnúť bez pohybu. Ty spájaš dve veci - chudnutie a tvarovanie postavy. Viem, že človek počas zhadzovania nadváhy má vypiť možno ešte trochu viac ako dva litre vody, káva nie je pri chudnutí žiadnou prekážkou.

ninyart
15. apr 2021

@kiki68 kava nerusi metabolizmus, ale nabudzuje. Nezavodnuje, ale odvodnuje, cize s kavou ide aj pohar vody ruka v ruke. Ideal si ju dat hodinku pred treningom. Odporucanie mojej trenerky, ktora je niekolkonasobna majsterka sveta v bikiny fitness. Pijem 2 silne kavy denne a chudnem 2kg mesacne, no problem 🤷‍♀️

alka234
autor
15. apr 2021

@elizabet173 to je v pohode, kávu nepijem vôbec. Je pravda , že čierny čaj mám rada , ten si dávam ráno 1 , poobede 3, sladila som medom, ale už nesladim vôbec. Snáď sa to chudnutie rozbehne...

elizabet173
15. apr 2021

@alka234 verím, že áno, ale ten oddych a spánok je naozaj dôležitý, mysli na to

elizabet173
15. apr 2021

@ninyart tiež nechápem, prečo by mala byť káva problémom, ak v nej nie sú dve lyžičky cukru a kopec šľahačky.

alka234
autor
15. apr 2021

@elizabet173 ďakujem pekne ❤️

elizabet173
15. apr 2021

@alka234 máš malého chrústika, užívaj si to, nekaz si tieto čarovné dni trápením sa s postavou, pomaly, postupne sa dostaneš do formy, tie dva kg mesačne sú ideálne, nebudeš hladná a nervózna, drž sa.