Ako mi ubúdali kilogramy, tak mi ubúdalo aj sebavedomie

20. okt 2024

Ahojte, tento rok sa mi podarilo schudnúť stravou z 85kg na 66, pri mojej výške 159 cm to je stále dosť, a chcela by som to dať aspoň na 55-60kg. No problém je že tým ako ubúdali kilá mne ubúdalo sebavedomie. Cítim sa horšie ako predtým, stále kontrolujem váhu, rozmýšlam nad jedlom, vyčítam si takmer všetko čo zjem, nemôžem sa ani odfotiť lebo sa všade cítim tučná a moja váha stojí. Pridala som dosť pohybu, a neviem sa stále pohnúť z váhy, jem zdravo, myslím že aj vyvážene. Viete mi poradiť prosím ako z toho von ?

marianarem
20. okt 2024

Dat si za ciel nie nizku vahu, ale vlastne zdravie. Fyzicke aj psychicke. Kazde chudnutie, udrziavanie vahy, cvicenie, vyber jedal atd. by malo byt hlavne pre zdravie.

mirola
20. okt 2024

no pomaly sa dostavas do latentnej fazy poruchy prijmu potravy.. a to nemyslim vobec v zlom, najst rovnovahu je velmi velmi tazke.. a mezdi nami su mnohe, ktore su v takejto faze, nie je to nic vynimocne.. problem je v tom, ze to vnimas stale ako boj, bohuzial udrzanie si vahy vyzaduje este viac usilia ako samotne schudnutie a ide o zmenu zivotneho stylu..ak bojujes nie si s tym stotoznena a stoji ta to prilis vela psychickej energie. Plus musis sa vediet aj odmenit bez vycitok. Najst nejaky kompromis.. rovnovahu. nikdy nebudeme dokonale.. vzdy tu bude niekto kto sa nam bude zdat lepsi, krajsi, mudrejsi, sikovnejsi.. netreba sa porovnavat, proste bud vdacna za to, ze si zdrava, bud hrda za to co si dokazala.., nedavaj si ciele, ktore su pre teba enormne narocne.. nie kazda vieme byt chuda.. a nie kazdej sa to hodi.. boze pisem ako idiot, viem, ze to nie je ziadna rada.. len toto kazdy musi najst sam v sebe.. a hlavne krasu nam davaju aj ine veci ako len vaha a linia.. usmev, pohoda, vyrovnanost, dobrosrdecnost, priatelskost.. nikto nechce vedla seba 45 kilovy uzik nervov. A to v pripade ze nemas taku fyziognomiu tela budes.. lebo to bude vydrete odopieranim a vycitanim si vsetkeho..

vanilkovazmrzka
20. okt 2024

Znie to ako ppp. Neuskodila by ti nejaka konzultacia s psychologom.

biba_18
20. okt 2024

určite paychológ, ako radí @vanilkovazmrzka … vždy je to o hlave. aj pribrať si pribrala kvôli hlave… pri všetkých tých premenách, 270 kg životoch a podobne - vždy sa musí riešiť aj hlava, nie iba telo… zjavne chceš od seba niečo, čo podvedome ani nechceš alebo to od teba vyžaduje vynaloženie energie čo nechceš vynakladať… potrebuješ pochopiť že cesta je cieľ, teda nechceš schudnúť - chceš zdravo a štastne žiť… čo očakávaš že sa stane ak schudneš na nejakú váhu? si nad tým rozmýšľala?