Ako menej jesť?

monikapalo
25. dec 2022

Nechcem diétovať, ide mi skôr o to, ako "stiahnuť"žalúdok, čo pomohlo vám, tipy, skúsenosti. Kalórie nechcem počítať.

viestta
25. dec 2022

Pouzivat mensie taniere a nabrat si menej. Misto 4 knedli dve, ak bude malo dolozis. Miesto 2 chlebov polovicku, ked bude malo dojes aj tu druhu polovicku. Zvycajne uz nebude treba viac dokladat.

zmrzlinka2021
25. dec 2022

@monikapalo
Za mna osobne:
- realne si vytrpiet prve 3-4 dni (mozog zacne saliet po cokolade a podobnych veciach)
- pit pravidelne a dostatok vody, bylinkovych cajov
- pred hlavnym jedlom dat si velku porciu polievky (s minimom rezancov, zemiakov,...)
- jest viac zelenin, k obedu kupis v lidl, kauflande uz pripravene salaty
- nekupovat domov ziadne sladkosti, junkfood
- jest viac bielkovyn a jest celozrnne produkty
- nerobit ziadne nezmyselne diety, ketodiety a podobne hovadiny - diety totiz nefunguju

laurar1
25. dec 2022

@monikapalo Nakladaj si na dezertny tanier. Daj si pozor hlavne na makroziviny, ak nie na kalorie. Pripadne, nech dve tretiny taniera zabera zelenia.

dadaa1234
25. dec 2022

@monikapalo mne na začiatku pomohlo jest viac potraviny bohaté na bielkoviny, kuracie mäso, syry, vajíčka, pripadne aj proteín. Bielkoviny najviac zasýtia. Nevymýšľala som potom s tučnými jedlami, sladkosťami... Pridať čo najviac zeleniny, je objemná a málo kalorická. Na začiatok pravidelná prechádzka a časom uvidíš, že budeš chcieť cvičiť viac.

ckocka
25. dec 2022

Stiahnuť žalúdok sa dá lahko, lenže ešte lahšie sa potom zas roztiahne. Vtip je v tom naplniť ho inak.

babulkomale
25. dec 2022

@monikapalo delený pôst 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drzaopica
25. dec 2022

@zmrzlinka2021 bielkovin bez ypsilonu🙂

zmrzlinka2021
25. dec 2022

@drzaopica diky, ty sa mi zides 🙂

deti95060810
25. dec 2022

športuj - po behu sa mi nikdy nechcelo jesť
umývam si zuby štipľavejšou zub. pastou - prestanem mať chuť na sladkosti

janka_01
25. dec 2022

@ckocka Ja potrebujem opačnú radu. Žalúdok som stiahla tak, že roztiahnuť ho zatiaľ neviem. Nedokážem sa poriadne najesť.

mimi2018
25. dec 2022

@monikapalo namiesto jedla ak si hladná sa napi vody. Tým zješ oveľa menej. Neskoro večer už žiadne jedlo.

arasana
25. dec 2022

@monikapalo jesť pomaly, aby sa žalúdok stihol naplniť

oranzovyvevericnik
25. dec 2022

@monikapalo preco chceš stiahnuť žalúdok?

lusiasali
25. dec 2022

@viestta tak toto u mna absolutne nefugovalo. Dokladala som tak ze som zjedla tolko co bolo aj na velko tanieri, ba este viac.
Mne celkom pomaha vlaknina psyllium, dávam si 2 cajove lyzicky do pohara a to vypijem, potom som zasytena. Nehovorim ze je to delikatesa ale pomaha.

hilda08
25. dec 2022

@monikapalo jest pomaly a akonáhle cítiš pocit sýtosti prestat

monikapalo
autor
25. dec 2022

@oranzovyvevericnik mám pocit ,že veľa jem, myslím veľkosť porcií , váha stagnuje, potrebujem zhodiť cca 8 kg.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makodob
25. dec 2022

@monikapalo Ahoj, ja som 4x chudla po porodoch, po poslednom 30kg. Zakaždým som schudla, ak som si upravila stravu. Treba si o tom trochu naštudovať, lebo len jesť menšie porcie nemusí stačiť. V prvom rade by mala byť strava pestrá. Mne sa veľmi osvedčilo zvýšiť príjem bielkovín v strave. Obmedziť príjem sacharidov a vrámci možností ich prijímať v prirodzenej forme z ovocia a zeleniny, sú potom ľahšie stráviteľné. Ja som napr. znížila porcie, ale aj upravila stravu, isté veci som vylúčila, napr. vyprážané jedlo nejem, komerčné sladkosti a pečivo celkovo jem veľmi málo. Rada si ale upečiem zdravší koláčik. Je doležité si nastaviť stravu tak,aby človeku ozaj chutilo. Nielen vytrpieť si, kým schudnem s potom sa človek vráti k povodnému stravovaniu a priberie opať. Chce to trochu samoštúdia a hľadať si recepty, ktoré človeku sadnú a zároveň pomáhajú chudnúť. Týmto sa super naštartuje metabolizmus. Treba jesť pravidelne cca s rozdielom 3h. A netreba sa báť najesť aj večer o osmej. Ja som v priemere takto bez cvičenia schudla cca 1-2kg za týždeň. Ak pridáš cvičenie pojde to rýchlejšie. S netreba sa báť ak sa to zastaví na pár dní, napr počas menštruácie som išla váhovo hore a po skonení som opať chudla. Sladké si netreba odopierať, ale nájsť vhodnú alternatívu. Ja napr. sladím xylitolom a aj medom zrána. Prajem veľa odhodlania a trpezlivosti 😊❤️

alienkami
25. dec 2022

Mne pomohlo keď som si vytvorila stabilný režim. Jedávam 3x denne v rovnakom čase. Zlepšila som aj pitný režim. V práci mám hneď vedľa monitora 2 litrový džbán s vodou, takže ho mám stále v zornom poli. Vďaka tomu už nemám také chute na blbosti medzi hlavnými jedlami. Nie nadarmo sa hovorí: "Hlad je prezlečený smäd". Taktiež som začala pravidelne brať chróm. Ten mi pomáha s mojou závislosťou na sladkostiach.
Ak neraňajkuješ, možno by ti pomohlo ak by si si ráno dala aspoň niečo malé, aby si na obed nebola príliš hladná a večeru najneskôr 2-3 hodiny pred spaním. Ja zvyčajne večeriam okolo 16:30-17:00. Vtedy prichadzam domov z práce. Od septembra som zišla zo 115-116kg na 109kg. Viem že to nie je veľa, ale objemovo som schudla 3 konfekčné velkosti. Okrem úprav jedálnička (jem 3x denne namiesto 1 jedla denne - rano som začala a večer skončila 😅) som pridala ešte rýchlu chôdzu. Zatiaľ to prináša výsledky.

novakkata
25. dec 2022

Manželovi veľmi pomohlo po šiestej nejesť vôbec nič len vodu piť a na druhý deň je až desiatu. Medzitým je všetko v normálnom množstve a všetko, čo mu chutí. Nepočíta kalórie. Je spokojný, pritom vôbec nebol tučný ani nič podobné, len teraz sa cíti lepšie vo svojej koži, ale aj schudol.

miaka2
25. dec 2022

@monikapalo ja som sa snazila cvicit a neslo mi dole ani kilo. Potom som natrafila na prerusovany post. Napriek tomu,ze sa vela spomina ake su ranajky dolozite v minulosti som neranajkovala a zacala som s tym v tehotenstve a nevedela som si ani dlho potom predstavit nejest do neviem kedy..ale po par dnoch to slo lahko (porcie som trosku zmensila stravu som velmi nezmenila).zacala som jest "iba" v case 10:00-20:00 ani o minutu skor alebo neskor,nestihla som smola, takto mi asi za mesiac zmizli cca 3 kg, potom som to este upravila a teraz (ked si odmyslime sviatky 😅) jem iba v cas 11-19, to slo dole dalsie 1.5 kg..to je len moja skúsenosť, možno pomoze☺️

andreatytler
26. dec 2022

@monikapalo Staci jest mensiu porciu len jeden x denne. Napriklad na veceru si daj polovicnu porciu, alebo ak vies ze na veceru by si mala problem, skus mensi obed alebo ranajky. Aj po takejto malej zmene bude zmena na vahe.
Prijat hld ako beznu sucast svojho zivot a nesnazit sa proti nemu bojovat. Cize ak budes po tych mensich ranajkach hladna uz o 11:00, to nevadi. Nic hrozne sa ti nestane. Byt pravidelne hladny je zdrave. Akurat nechod vtedy nakupovat potraviny, lebo vykupis vsetko.🙂 to je vlastna skusenost.

anickaaa6aaa
26. dec 2022

Velmi pomaha pomaly jest a riadne prezut jedlo. Zješ menej ale zástena budeš. Pričom ked do seba len rýchlo jedlo nahadzes nestihne dat mozog signál ze je žalúdok plny...a zjes viac ako je potrebné.

danielinaa
26. dec 2022

A jes pomaly? Lebo ja bojujem s rýchlym jedenim, nahadzem do seba a potom keď si občas dám pozor a jem pomaly, zjem 3krat menej ako "normalne". Ja sa vždy takýmto rýchlym spôsobom jedenia prejem. Ale zistím to až pol hod po najedeni ze som sa opäť prezrala. :D Nechápem ze pri tom všetkom mam postavu m.

dominikakoll
26. dec 2022

@monikapalo ahoj, ak ti ide o stiahnutie žalúdka, nie o kalórie tak ja už niekoľko rokov si hakoadam jedlo na dezertny tanier. Pre príklad na večeru zjem 2 krídelká a za hrsť hranolkov. Ale ak ti ide aj o váhu nepomoze to.

gertrudaosem
26. dec 2022

@zmrzlinka2021 prečo po čokoláde?

madeline1
26. dec 2022

@monikapalo hlad je prezleceny smad...ak si hladna, vypi vacsi pohar vody, chvilu pockaj, ak si zas hladna, tak si nakrajaj jablko, alebo mrkvu, to mozes hrizkat dlho....ak sa ti ziada jest stale, tak jedz, ale zeleniny a pod. a vela pi bilinkovych cajov....inak normalne jedz, tri az styri krat denne ...z toho len jedno jedlo velke, hlavny chod ...necukruj kavu, ani caje, radsej si daj med, ak musis a vela sa hyb....po cviceni sa ti stiahne zaludok ...pripadne si kup chrom v tabletach aspon na urcity cas ...taktiez je fajn korenit jedla, pikantnejsie napr. cili papricky pomozu....ale aj skorica tlmi chut do jedla...a snaz sa jest vela bielkovin...syry, jogurty a pod....a vlakninu...jednoducho ak si po troch, ci styroch porciach jedla denne hladna, dopapaj sa zeleninou, zapi vodou, alebo si uvar polievku na vecer...