Dievčatá ako mám schudnúť 10 kilo, pohyb v mojom prípade nie je problém, denne zvyknem mávať 13000 až 18000 krokov. Mám fyzicky náročnú prácu, čiže ja mám pohybu až až .. kalorické tabuľky mi nejdú, vodu väčšinou pijem neochutene minerálne vody, po prípade so sirupom (neviem či je to problém). Stravovanie žiadny fast food, sladkosti možno 1x za deň, žiadne obžerstvo, akurát bez pečiva si neviem predstaviť deň 🤷🏼♀️. Nejaké vyprazane jedla len ojedinele .. možno 1x za mesiac, neviem či mám pridat viac pohybu. Úprimne , z práce prídem dobitá ako pes väčšinou a pre cvičenie nemam viac energie ..
@pribinak mám 184cm a cca 97kg 🫣🫣
Ahoj, skusala si sa radit aj s nejakym odbornikom? Mozno mas nejaky zdravotny problem 🤔
Ak si zdravotne OK, tak pozri na IG Kyrulienka - baba schudla paradnu vahu, napisala jedalnicek atd... a Fitshaker cvicenie 😊
Jinak, než v kalorických tabulkách nezjistíš, jestli jsi v kalorickém deficitu, potřebuješ prostě méně přijímat, než vydáš. Je super, že máš dost pohybu, ale možná prostě jíš víc - naskládá se to, káva s mlékem cukrem, jedna sladkost denně, dressing navíc, sem tam zobnutí během dne, dojíš, po dítěti, pečivo - prázdné kalorie, a šup - máš snědené víc, než vydáš. V ničem jiném to nevězí. Jíst můžeš skoro všechno, ale jen tolik, aby to bylo méně, než vydáš.
Nuz, daj tym kalorickym
tabulkam sancu. Jedine tak zistis, ci prijimas malo/vela/akurat. Kroky su super, ale sport je sport 🤷♀️. Odporucam silovy trening.
Ahoj. Skus si kupit Vellenu. Su to hormonalne vitaminy pre zenu. Uzivam ju uz druhy mesiac a naozaj nemam chut na sladke. Dalsia vec ako sa hore pise. Ty pecivo papat mozes ale! Ak si na zemlu natries maslo, bim kalorie. Do kavy cukor, mlieko bum kalorie. Doboska dalsie. A tak dalej a tak dalejm cize ... na rano 1 zemla, sunka, vajicko na tvrdo a koopec zeleniny. Na obed kuracie prsicko na masielku, kopka ryza nie 3 a kooopec zeleniny. A ide to. Drzim palce
Pri tvojej hmotnosti by si mohla schudnúť aj 15-20kg, optimálna hmotnosť u ženy je výška - 110.
Otázne je, či prijimaš dostatok bielkovín v každom jedle a či neješ veľakrát do dňa, taktiež, či máš pravidelný spánok a aspoň 8 hodinový 🤷🏻♀️
@strejdo001 to je čo za hlúposť? Takže keď mám 159 CM mám akože vážiť 49 kíl? Toľko som nemala ani na základnej škole 🫣 riadne prehnane....
@alchemilkazltozelena tak potom si asi nebola nikdy štíhla. Ale nieje hmotnosť ako hmotnosť. Je rozdiel v objeme 1kg tuki a 1kg svalov. Toto je nadlhšiu debatu, ale všeobecne sa to takto udáva, pozri si akékoľvek články, literatúru, odporúčania.
Na ten pohyb si zvyknutá tak telo nereaguje.A inak kontrolovať všetko a dať pozor na sacharidy.Nie biele pečivo, nie tučné syry, nie smotanové jogurty, vylúčiť vianočku všetko zbytočne...jesť mäso, tuniak, vajíčka, šunku, grahamove rožky, jogurt biely do toho ovocie, hlavne nebyť hladná jesť pravidelne
@alchemilkazltozelena ja mám 162 a 50kg. Od zš som mala 46-48kg. Len počas oboch tehotenstiev presne o 8kg viac a hneď išlo dole. Až teraz nad 40 sa to viac lepí. Takže dá sa to.
@strejdo001 nie, stihla som nikdy nebola, ale ani obézna... Mala som tak 52 kíl... Po deťoch o 10 viac... A terajšiu váhu písať nejdem... A nech robím čo robím, dole to nejde takže som to už vzdala
@alchemilkazltozelena no vidíš.... tak nieje to hlúposť.
@alchemilkazltozelena koľko máš rokov?ja si druhý mesiac dávam pozor horko ťažko som schudla 4 kg.Velmi som pribrala za posledné 3 roky.mam 47 r už som z toho znechutená ako ťažko a pomaly to ide
@strejdo001 toto je dobra hovadina, fakt. Pri mojej vyske by som mala vazit 42 kg, ked som isty cas na VS vazila 43 kg, tak endokrinologicka dobre patrala, ci nemam poruchu prijmu potravy, mala som problem s menzesom, tak riesila vsetko. Uz to bola hranica, pod ktoru mi neradila ist. Trcali mi kosti. Pri 49-50 kg som sa citila najlepsie.
@nevenka Samozrejme, že je rozdiel, či odpočítaš 110 pri výške 155cm, alebo pri 185cm. Čím si nižšie, tým menej odpočítaš, t.j. pri výške 155cm odpočítaš iba 105 napríklad.
Tu máte graf BMI a porovnanie výšky s váhou.
@luccija Hlavne nebuď z toho znechutená, pretože tým ešte viac spomaľuješ progres. Treba si uvedomiť, že chlapi poväčšine majú problém schudnúť a nieto ešte ženy, takisto, čím sme starší, tým to ide horšie, s tým sa tremba zmieriť. Na druhej strane o to viac sa treba snažiť, čiže viac si kontrolovať, čo jem a viac cvičiť, trénovať, nazvite si to ako chcete.
No prvý krok je byť na chudnutie pozitívne naledený a nemať stres z momentálnej nadváhy, všetko je len dočasný stav a je na každom, či to zmení k lepšiemu alebo k horšiemu.
Základné pravidlo je nedržať žiadne diéty a keď už, tak maximálne intermittent fasting (t.j. prerušované stravovanie) napr. 16/8. Ďalšie pravidlo, v každom jedle prijímať vždy aj sacharidy, aj bielkoviny aj tuky a nie ako poniektorí, že si dajú na raňajky iba vločky s ovocím a myslia si ako dobre urobili svojmu telu. No veru neurobili, lebo skonzumovali sacharidy so sacharidmi a zapijú to ešte kávou. Stačí pridať do vločiek aj tvaroh, orechy a už sú raňajky vyvážené . atď, atď. Môžme sa o tom baviť, ak máte chuť.
@strejdo001 Tých 110 je prežitok z minulého storočia. Platí to na priemerne vysokú ženu, pri podstatne vyššej, či nižšej, to už neplatí ani náhodou.
@alchemilkazltozelena my sme sa to tiež takto učili pred “sto rokmi” na strednej zdravotníckej škole ideálna hmotnosť muz/zena výška minus sto, ak chce byt zena “kocka” minus 110. To je len taky hrubý výpočet nezohľadňuje to vek, len také číslo pre predstavu. 170 výška a váha medzi 60-70 je ideálna, muz 180 cm váha okolo 80 plus minus 1-2kg, vyzerá aj toto zle?
@zeldia čo sa týka zdravia, treba sa pozrieť hlavne na obvod brucha. Do 70 je myslím ok
@dominikamacakova Toto by som tiež brala s rezervou, iný obvod bude mať žena, vysoká 150cm a iný zase tá, čo má 185cm.
@strejdo001 ja viem pred 13 r som chudla v štúdiu na redukciu nadváhy tam ma vyviedli z omylu, že vločky sú dobrá voľba.Ja princíp chápem nie ja nedrzim diétu vtedy mi dali režim, keď som ho videla povedala som, že to priberiem ďalších 5 kg a schudla som za 3,4 m 11 kg úplne ľahko a bez nejakého trápenia.Len vieš bola som mladšia asi vykonnejsia...je to drina stále plánovať, nakupovať, variť som už lenivá🙂)
@h2 veď dobre aj za to, ale som znechutená ako ťažko to ide.Ja som brala pred 3 r lieky na úpravu menzesu a z mesiaca na mesiac som mala viac kg.Zmenila som prácu viac kľudu a som kde som.
No nič idem ďalej nechcem byť po 50 tke ako sud.
@dominikamacakova tuším do 80
@strejdo001 a, keď máš reálnu fotku ty si makac🙂
Bicykel je moja láska, ale reálne cítim, že nevládzem ako pred pár rokmi
@dominikamacakova to sme sa vtedy ešte neučili, meranie brucha je možno riešené poslednych 20r. Ale ako pisem to bolo len také pre predstavu neštudovala som odbor Diétna sestra.
@h2 skôr sa to hodnotí podľa pomeru pás-boky a nie podľa výšky
@luccija Ja som pred 3 rokmi schudla vďaka kalorickým tabuľkám cca 10kg, bola som unesená, ako ľahko mi to išlo. No ale potom som sa na to vykašľala a už sú zase späť. 😥 Tohto roku som chcela ísť zase podľa nich, plánujem to už od januára, mala som to super naplánované, že do letných prázdnin budem mať 57kg. 😁 Ha-ha, krásne predstavy, realita je však iná, do toho vek (49), začínajúca menopauza... No neviem, či sa ešte niekedy dostanem pod 60kg, možno tak pol roka po smrti. 🤪
@alchemilkazltozelena nie je to hlúposť, ja mam 170 cm a 60 kg od 14 rokov, mám 40. Som štíhla ale mám aj krivky.
Asi by bolo dobre napísať akú mas aktuálnu váhu a vysku.