Som 4 a pol mesiace po pôrode resp.po cisárskom reze :-/.A od porodu som neschudla ani kilo.Stále kojím ale,rada by som pomaly chudla viete mi poradiť? Ďakujem
alla24 No ja kojim,a niekedy nemam sa čas ani kedy najesť ale musim sa najesť kedže kojim pribrala som po porode 17 kil a mam ich do teraz ☹ Vobec sa necitim priťažlivo,ani sexy vobec booože.A to som slobodna mamička a chcela by som si niekedy partnera najsť len nemam odvahu,všade mam strie,na nohach,bokoch,na zadku a na celom bruchu :-/ hrozne ma to trapi. 😒 Aj ked viem že je to dan za to že mam zdravu dcerku aj dakujem bohu ale,tak aj no....
@sosovica ako sa da pribrat 17kg a zaroven nemat cas sa najest? Musis asi naozaj zobnut, co ti pride pod ruku a nerozmyslat velmi o zlozeni stravy. Ako slobodna mamka to mas urcite tazke...
Mne osobne pri chudnuti velmi pomohla tato stranka http://www.chudnutie-ako.sk/
Velmi sa mi paci to, ze mozem jest niekolko krat denne a dokonca aj vecer (nejest napr. od 5 vecer by pre mna boli muky). Okrem upravneneho stravovania podla tejto stranky som aj cvicila 5x tyzdenne 30min. na rotopede.
Schudla som 10kg za 6 mesiacov a vahu si uz 3. rok drzim.
simsalabim No ja som počas tehotenstva pribrala 17 kil,ja som už v 3mesiace mala riadne bruško.Velmi som bola opuchnuta no proste hruza.Nejedla som praveže moc,len pravidelne.Ja čas na cvičenie nemam kedže som slobodna mamička a na malu som sama takže som rada ked si za cely den sadnem.Teraz nemam čas ani sa niekedy najesť aj ked na silu si ho musim najsť kedže kojim a musim jesť pravidelne ked kojim 😒
@sosovica ved aj pravidelne sa da jest racionalne...skus sa pozriet na tu stranku, co som dala link. Je tam vela uzitocnych rad. Ja jedavam 6x denne podla rad tejto stranky. Samozrejme, nejem hocico a v hocijakom mnozstve.
simsalabim dakujem velmi pekne za radu pozriem.Hadam mi to pomože a moje sebavedomie stupne ked zhodim par kil :-/
@sosovica urcite 😉 Netreba to vzdavat.
@simsalabim počas teho..som aj ja pribrala 17 kil je to ulne normálne ked človeku chuti je pravda že ja som schudla už dobrych 12 kil a to nedržim ani žiadne diety a ani necvičim a tiež som 4 m po porode , podla mna to zaleži aj od metabolizmu a organizmu ženy 😉
@barustek ale sosovica pisala - citujem "kedže kojim pribrala som po porode 17 kil". Reagovala som na to. Viem, ze v tehotenstve je normalne pribrat. Ja som tiez pocas tehotenstva pribtrala vela - pri prvom 19kg a pri druhom iba 12kg. Nerobila som nic inak, proste som mala nejaky iny metabolizmus.
@simsalabim oo tak to pardon ja som to zle prečitala..tak možne je dnes vsetko ale ona to asi zle napisala 🙂
@ewellina Ahoj dakujem ze si reagovala na moj prispevok s ktorym som sa podelila.Vies co ja po piatej nic nejem len pijem sem tam bananik jablko....jem pravidelne ranajky obed a olovrant niekedy nezjem za den nic ked nestiham ale vedsinou sa snazim pravidelne v malych davkach papat....necvicila som zo zaciatku ano ale pptom cele dni pohyb u popri kociku mala mi zacala behat tam som musela behat cize fakt som nic tak zvlastne nerobila...zacala som hlavne mysliet na seba prestala som sa trapit vecami ktpre ma v zivote tazili....pred teistvrte rokom som sa rozisla s ocom malej cize vsetko do seba zapafalo to nehovorim ze aj ty mas urobit 🙂JA SOM SA RIADILA PRAVIDLOM LTORY MA NAUCIL JEDEN SUPWR KAMARAT....NIEJE DOLEZITE AKO CLOVEK VYZERA ALE AKE MA SRDIECKO A AKEJ JE POVAHY....takze prajem len nech sa ti to podari a nech sa citis vo svojej kozi 🙂a dodam ze ja aj ked som schudla z 86 na 68 kil nrcitim sa stale vo svojej kozi kedze brusko jazvy strie mi ostali....ale zijem idem dalej a riadim sa pravidlom ktory som hore uviedla....pekny vecer
@sosovica ja ti odporucam vecer miesto ovocia si dat zeleninu,ja si nakrajam a teda riadne vela,napr.2 paradajky,celu salatovu uhorku,papriku,olivy,trosku to osolim a polejem olivovym olejom..dnes som mala zas paradajky,salatova uhorka a mozarella,alebo zelenina+sunka,alebo zelenina+tuniak vo vl.stave..alebo cotage cheese-zelenina..toto su take ideal vecere z toho ozaj nepriberies a ma to aj kopec vitaminov 😉 Lebo v ovoci je cukor a to na vecer nie je velmi dobre,ak chce clovek chudnut,alebo si vahu udrziavat 🙂
@sosovica Nie je zac,este ma napadlo,polievky zeleninkove su velmi dobre,napriklad zvykla som si robit hraskovu,len zeleny hrasok das do vody varit a pridas vegetu,trosku sojovej omacky,vari sa 20 min a na konci vhodis kusok masla do nej,to jej da taku lahodnu chut a mozes zjest aj pol litra 😉 fajn zaplni zaludok a je to lahka vecera..🙂aj mrkvova sa tak da 🙂 a este obmena dobra k zelenine su vajicka na tvrdo 🙂
Ahoj všetci,
Moje meno je karolína a chcela by som schudnúť.
Držala som aspoň 20 diét ale ani jedna mi nepomohla v chudnutí je chyba vo mne alebo v diéte? 😔
@kocurik01 Chyba je pravdepodobne v diéte a trošku aj v tebe, že tie diéty vôbec držíš. Čo tak nedržať žiadnu diétu? Možno by stačilo len DLHODOBO vylúčiť sladkosti, nezdravé tuky(masť, maslo, párky, salámy...) jesť len striedme večere a poriadne športovať. Športom získaš nové svaly, ktoré sú poriadnymi spaľovačmi tukov.
Ala ja na športovanie nemám čas.
Mám jedno málé dieťa ktoré nemá ani pol roka a stáre pre niečo plače.
Žijem sama. Takže všetko je na mne.
Išlo by to aj bez športu? 😔
Vynechat chleba a pecivo, vela zeleniny a ovocia a pit 2-3 litre vody denne a pojde to. S cvicenim pomaly nakolko po cisaraku sa nie hoc co hodi a zase ani vela skakania sa neodporuca kvoli strate mlieka. A uplne obmedzit sladke! Po mesiaci si telo zvykne 😝
@kocurik01 Išlo by to aj bez športu, akurát že nebudeš mať takú dobrú postavu. Úpravou stravy sa dá len schudnúť, ale nie mať dobrú postavu, pretože telo bude spaľovať pri chudnutí aj svaly. Skús si aspoň doma zacvičiť, na nete nájdeš kopec dobrých cvikov, alebo si zožeň trebárs stacionárny bicykel.
@simsalabim no , aj ja som tak bola a idem v číslach, mala som 65 kg na začiatku prvého tehu, pri pôrode 104 kg, hneď po príchode domov 85 kg a tiež som sa nemala kedy najesť, tak som dzobala, do všetkého čoho som stihla, a vyšplhala som sa za prvých 6 mesiacov pri Drobčekovi na 92 kg, a problém bol pocit hladu, ďobať po troškách mi pripadalo, že nejem, ale potom som začala jesť normálne veľké dávky až do pocitu plnosti a samé to za 6 mesiacov spadlo na 75 kg, kojila som 16 mesiacov, len lebo som nevedela, že som už 12 tt tehotná, potom som prestala a padla na 72 kg, dnes som v 26 tt - zožerem všetko, ale do sýta a mám 76 kg .... viem, že je to veľa, ale je to bez diét a cvičenia, jednoducho samé 🙂
no , aj ja som tak bola a idem v číslach, mala som 65 kg na začiatku prvého tehu, pri pôrode 104 kg, hneď po príchode domov 85 kg a tiež som sa nemala kedy najesť, tak som dzobala, do všetkého čoho som stihla, a vyšplhala som sa za prvých 6 mesiacov pri Drobčekovi na 92 kg, a problém bol pocit hladu, ďobať po troškách mi pripadalo, že nejem, ale potom som začala jesť normálne veľké dávky až do pocitu plnosti a samé to za 6 mesiacov spadlo na 75 kg, kojila som 16 mesiacov, len lebo som nevedela, že som už 12 tt tehotná, potom som prestala a padla na 72 kg, dnes som v 26 tt - zožerem všetko, ale do sýta a mám 76 kg .... viem, že je to veľa, ale je to bez diét a cvičenia, jednoducho samé emoticon
@kocurik01 mesiac...tyzden...to je jedno...diety su o tom ze sa vyprazdnia creva a z menej problemovych partii trosku schudnes...Pokial je zena silnejsia tak jej akurat bude ovysat koza...preto cvicenim sa pekne vyrysuje postava a upravenou stravou to ide lahsie. Urcite nie drasticke diety a hluposti....Ved ked clovek pribera tak to ide casom, tak aj schudnut sa da len casom a nie ziadnou "zazracnou" 13 dnovou dietou!
ja by som ti poradila aby si to nechcela schudnut hned... viem ze ta to urcite trapi viem ake to je neni som mamina ale od mala som bola buchticka a riadna ako 14 rocna som mala asi 78 kg takto to bolo do mojich 16 a potom som sa nahnevala a zacala som chudnut za dva mesiace som schudla 20 kg a aj viac.... isla som na to pomali menej papat snazila som sa potlacat chut na jedlo ked som bola hladna dala som si napr chleba veeeela zeleniny a sunku a aj ked som bola este potom hladna nic som si nedala a mozno za take 2 hod som jedla zase ale len malo ... pocase si telo a organizmus zvyklo a papala som ovela menej a spolu s cvicennim len takym domacim a mozno sem tam beh ak nemas cas mozes si akoze namieste zabehat aj doma a dosiahla som super vysledok .... nic mi neovysa mam ploche brucho a gulaty zadok a snazim sa to stale zlepsovat 🙂 drzim palceky
@sosovica no prave dnes toto uz riesim aj ja. Tiez som po cisarskom. Po porode som schudla rychlo to som po mesiaci mala o 3 kila menej ako pred otehotnenim ale akosi sa mi zda ze zacinam naberat. A celkovo moja vaha ani pred otehotnenim nepatrila do kategorie modelky tak by som rada schutla a tiez neviem ako ☹ Ja uz nekojim a chudnut by som chcela nejako ludsky ziadne diety kde skoro nic jest nebudem a potom ked schudnem tak pride jojo efek... Rozmyslam ze si jedalnicek asi zostavim sama