Ahojte .
Prosím poraďte ako mám prekonať samu seba a nehanbit sa ísť do fitka . Stravu som už upravila ,chodila som cvičiť asi pred 6 rokmi 3x týždenne bolo to super. Ale potom kolobeh ivf , tehotenstvo,pôrod a všetko bolo fuč. Mám neuverilnych 99kg a nedokážem sa ani pozrieť do zrkadla. Ja sama v sebe viem že cvičiť musím ,ale strašne sa za seba hanbím a viem že budú na mňa pozerať :( ako toto prekonať ?
Chod s niekym alebo s trenerom, nebudes na to tak mysliet. Ale tiez suhlasim, ze naozaj nikoho nebudes zaujimat, mozno kuknu a co. Skor ocumuju tie vystrednejsie baby 🙂
ja mam taky isty problem, vahu podobnu, 95, a brucho ako tehotna stale. takže chapem. ja by som plavat chcela chodit zas, ale takto sa mi neda, psychika nepusti.vyriesila som to ze cvicim doma, stravu som upravila a ked s ato pohne dole, mozno naberiem sebavedomie a pojdem aj tam. a vo fitku by to bolo torsku jednoduchsie, ze vies scasti obelcenim trosku zakryt
@evica17 prečo si myslíš že by sa ti niekto smial?
@zmrzlinka2021 nemyslim ze by sa zrovna smiali, ale skor si myslim ze clovek ma taky psychicky blok. a zvlast tam kde ta poznaju , mozno v inom meste by to bolo jednoduchsie.
Rozumiem, ze vies cvicit, ale ked pojdes s niekym, nebudes sa na to tak zameriavat.
Ľudia čo chodia cvičiť, tam sú kvôli sebe a nie aby si ťa obzerali a smiali sa ti. Fitko nie je "stredná škola" kde študenti riešia ako kto vyzerá a podobne.
Je jedno aké tempo budeš mať na strojoch, ako dlho budeš na ktorom náradí cvičiť. Cvičíš pre seba a ostatní ti môžu byť v tej chvíli ukradnutí. Neboj sa toho, prekonaj strach a choď cvičiť 🙂🍀.
Ak mas insta, alebo fb, tak sleduj profil svalydoma. Chlapik ma paradne cviky a nemusis nikam chodit. Staci ti minimum naradia.
Skús zobrať kamošku
Ahoj.Do fitka kde chodím chodí aj takáto mamička ako si ty. Vidieť na nej ako sa veľmi snaží. A my na ňu pozeráme s obdivom. Nie je to ľahké s takou váhou a preto jej veľmi fandíme. Chlapi občas pomôžu, poradia a ženy aj zatlieskajú ak sa podarí o push up viac. Nikdy by ma nenapadlo pozerať na ňu že aká je tlsta. Ja v nej vidím bojovníčku s obrovským odhodlaním. Tak sa neboj a chod, možno budeš príjemne prekvapená.
Tiež by som navrhla 3-5 x s trénerom. Napisem nepekne a tvrdo ak si niekoho zaplatíš tak ten robi pre teba a ak by mal niekto zo zákazníkov blbe reči tak to vyrieši tréner (to nebude problém je to jeho práca) ak nie zvol konkurenciu.
Aj keď vieš cvičiť máš vyššiu váhu, záťaž na kĺby…okrem toho tréner či ponúkne moderne metódy ktoré ta možno budú viac baviť atd tréner je služba pre teba za tvoje peniaze.
Ak sa vo fitku bude na teba niekto dívať, tak len preto, že chce prehodiť preč... absolútne nikto tam nerieši druhých, všetci sa dívajú na seba, či cvik robia správne.
Máš to len v hlave. Ak chudnes z 99kg odporúčam plávanie. Je lepšie na klby...Hlavne neber kamošku. Treba tam zamakať, vykecavat sa dá inde.
Ahoj. Mala som to rovnako a schudla som, až keď som si povedala že idem do toho a bodka. V tom momente som vošla do.fitka, išla som náhodou okolo a vravím si, teraz alebo nikdy. Bol to silný moment pre mňa a taká sila zároveň. Proste nebude lepšie zajtra a ani pozajtra, vždy bude niečo. Hanbiť sa, stresovať, pozerať. Videla som, ako sa mením a ako na mňa pozerali s obdivom, videli tú zmenu so mnou. Nikto sa nesmial 😊 a bolo to to najlepší, čo som urobila. Tak sa postáv za to čo chces. Urob to a hneď..lebo budeš nešťastná a nikdy to nezmenia.
Píšem takto hromadne. Ďakujem vám všetkým za veľkú podporu ste úžasné . Rozhodla som sa ísť ,robím to pre seba ,nie pre iných .a každy nejak začínal predsa . Skúsim to 🍀
Ja chodim na cvicenie do bazena a nikdy sa tam nikto nikomu nesmial. A tam chodia fakt aj velmi obezne baby. Velakrat sa stalo, ze sa nevedeli ani obliect, proste nevladali pre obezitu a vzdy sme pomohli. Primarne ja tam chodim cvicit a nie ocumovat druhych a tak to ma vacsina.
Super, držím Ti palce 😍
Ja myslim,ze s takou vahou to bude vo fitku narocne.
Zacni doma jednoduchdimi cvikmi,napr.podla fitshaker ,pridaj rychlu chodzu,uprav stravu a ked budes trosku lahsia,chod do fitka.
Nie koli tomu,co si kto pomysli.
Ale koli tomu,ze tie stroje vo fitku su asi teraz Este prilis..
Nie?
Mozno Sa mylim,ale s tolkymi kilami si to neviem vel.i predstavit.
Drzim palce!
choď do toho,
ja schudnúť nemusím, ale do posilňovne chodím.
a nikto tam naozaj nepreberá kto ako vyzerá.
ja keď tam vidím niekoho silnejšieho tak si len pomyslím, že klobúk dole, že sa odhodlal.
Každý vo fitku nejak začal. Niekto bol chudý, pribratý, mlandravy, neforemný atď atď. Každá pekná figúra vo fitku nejak začínala. Je to v hlave.
Chodila si před tehotenstvom cvičit, takže ti musí byť jasné, že každý v tom fitku rieši seba a nie ostatných. Ja keď som videla nejakého plnsieho človeka vo fitku, skôr som si povedala že super, že so sebou niečo robí. Rozhodne by ma nenapadlo smiať sa. Myslím si, že podobné nastavenie má v tom fitku väčšina ľudí.
Ja chodim do fitka pravidelne a veru tam chodia ludia rozneho veku a roznej vahy. Urcite nebudes jedina baculata… okrem toho, preco by si sa mala hanbit za to, ze chces so svojou postavou nieco robit? Skor by som sa hanbila chodit do udenín ako do fitka 🤷🏼♀️😜. Vazne, chod do toho!
Nájdi si nejakú kamosku 🙂 kľudne choďte spolu. Do fitka k nám chodi veľa dam s vyššou váhou a vidiet na nich že sa necítia dobre vo vlastnej kozi. Chodia teda spolu 🙂
Osobne viem že z nás nikto neobzera a nikto sa nestará každý si ide svoje.
Sú fitka kde vsak chodia zenske ale aj muži sa popredvadzat a poohovarat preto sa stále najdu ľudia ako ty aj ja som bola kedysi insecure v tomto 🙂. Takze rozumiem.
Vezmi kamosku alebo sluchatka a neries 🙂) zazer sa do toho a ver tomu že keď bude na pokraji smrti :P bude ti jedno či na teba pozera celé fitko budeš rada že zijes!
PS: vždy sa snažíme k ľuďom čo tam chodia cvicit a chudnut spravat slušne 🙂) zdravíme sa kamarátsky prehodime pár slov. Uvidis sama že to nieje take zle ľudia vo chodia roky cvicit majú disciplínu a drvivá väčšina je strašne super ludi! Takze sa neboj nemáš prečo ja ako človek “ od fachu” ti hovorím že každý raz začínal. A je super že chceš začať!
@mondolina presne tak 🙂) tiež keď vidim človeka s vyššou váhou ako medzi nami maka tak klobuk dolu koľko krat stačí pozdravit a usmiat sa a hneď sa citi lepšie. Len žiaľ niekde vo fotkach sú aj ľudia nie velmi príjemní ale tak to je vsadee
@osky hlupost 🙂 dvíhanie váhy je najefektívnejšie spaľovanie aj pri vyššej váhe. Jasne že pokial je človek morbídne obézny 130kg a vuac tak začína inak ale 90kil nieje taká vaha pri ktorej by človek nevedel dvihnut.
1. Stroje sú super v tom že pokial človek vie ako na ne neublíži si nepokazi si kolena a podobne.
2. Silový trening jw na spaľovanie najefektívnejši, nakoľko nespálime len počas treningu ale aj v case už po treningu kedy má ešte svalstvo dojazd🙂 zatial čo napr u bicykla alebo behu spalujes len pri samotnej aktivite
Uplne každému tam budeš ukradnutá a nakoľko máš nadváhu tak ver tomu, že sa na teba nik nepozrie lebo sa nemá moc na čo pozerať. Šup do fitka.
nerieš, nevieš ako vyzerali tí ľudia, čo chodili do fitka, predtým,
možno mnohí z nich si prešli tým, čím ty.
ideš robiť niečo pre seba a to nie je na smiech ale na inšpiráciu
Prepáč ale vo fitku nikoho nezaujímaš 🙂 ľudia tam chodia cvičiť a nie obzerať iných ľudí
Keď nevieš ako cvičiť tak si na začiatok zaplať trénera