Ako mám prekonať lenivosť?

soulmaya
23. jún 2024

Ahojte, viete poradit? Chcela by som schudnut a pravidelne cvicit ale neviem sa k tomu dokopat. Ako mam byt v tomto aktivna? Zazil to uz niekto? Pozdravuje Majka 🙂

dadka1997
23. jún 2024

@soulmaya ano zažila.. mna moje tuzby prekonalo to, že som chcela nieco dosiahnuť pre seba a podarilo sa

soulmaya
autor
23. jún 2024

@dadka1997 dadka ako sa ti to podarilo? smiem vediet?

zuzuliennka1
23. jún 2024

@soulmaya tak ak chces v prvom rade chudnut - tak chudnutie je z 80% strava. 20% pohyb. Chudne sa tym, ako upravis jedalnicek.
A aj to chce vlastne urcitu davku sebazaprenia, prekonat lenivost a davat pozor, co jem/nejem. Dokopat sa musis sama. Sama v sebe najst motivaciu. Toto za teba neurobi nikto

egonsk
23. jún 2024

@soulmaya hej, pravidelne si vravim, ze by som mal uz zacat cvicit na lavici nech brucho sformujem, ale ked ta lavica je tak fajn na odkladanie triciek na nu 😉😁

motylik273
23. jún 2024

@soulmaya urob si dieta mas vyriesene vsetke tvoje problemy 😀

simca06022011
23. jún 2024

Proste začať... nechce sa mi tak proste naplánujem. Večer cvičím cca od do. A je fuk ci sa iba ponatahujem sle par cvikov ako vorvan na podlahe urobim... ale ked to zautomatizujem, cvičím.uz normálne. Mne sa napr nechce z domu chodiť 😂 homeoffice a všetko = musím sa donútiť, tiež postupne musim vždy začať 😂

luciaruz
23. jún 2024

Ja som tiež velmi leniva. Na lenivosť mi pomaha plan. Napísaný. Proste musíš. Dnes idem nakúpiť zdrave potraviny. Poobede si navarim zdravy obed aspon ja 2 dni. Zajtra cvičím nohy. Stredu brucho...a tak dalej...mat to proste naplánované.

soulmaya
autor
23. jún 2024

ked ja si najdem stale vyhovorky, raz mam menzes, raz musim ist pozerat von fotbal...brrrr...ale verim, ze to raz pride. s tym planovanim sa mi to paci 🙂

aaadkaaa
23. jún 2024

Ano, pravidelne kazde rano sa musim prekonavat, motivuje ma jasna predstava, co chcem dosiahnut. Ale niekedy sa mi faaaaaaakt nechce

veltraud
23. jún 2024

Zaplat si cvicenie dopredu, ci uz treningy alebo nejaky kurz. Bude ti luto prist o peniaze 🙂 a uplne idealne je najst si rytmus, napr. kazdy den rano pol hodku beh/joga a 3x tyzdenne nejaky terning. A ta strava...

soulmaya
autor
23. jún 2024

@veltraud ano chcela by som kazdy druhy den fitko

veltraud
23. jún 2024

@soulmaya tak to sprav, bez toho "by". Zaplat si aj trenera, aspon na zaciatku. Ak budes leniva, pojdes uz len kvoli tomi, nech ti neprepadnu prachy. A ak budes leniva aj tak, zaplatis za to ;). Len to neprezen hmed zo zaciatku, kazdy druhy den je dost

marca12
23. jún 2024

Davaj si male ciele. Odhodlaj sa ist do fitka aspon raz. A potom uvidis,ci ta to motivuje alebo nie. Mna momentalne motivuju vysportovane baby v kratasoch,co vidim v uliciach. 🤭😂

mojemenonikto
23. jún 2024

@soulmaya Nájdi si motiváciu, prečo chceš začať cvičiť. Niečo konkrétne, nestačí len - chcem schudnúť. Ale musí to byť silná motivácia. A potom si vždy spomeň na tento dôvod a prekonaj sa. Musíš byť chvíľu na seba zlá. Bude to chvíľami ťažké, lebo telo ti bude dávať rôznymi spôsobmi najavo, že sa mu nechce. Nájdeš si milión dôvodov prečo dnes nie. A bude to aj bolieť. Vždy to musíš prebiť tou motiváciou. Vedome. Ale ak vytrváš minimálne 6 týždňov a budeš cvičiť minimálne 4x do týždňa, tak si vytvoríš zvyk. A potom ti to bude chýbať, keď nepôjdeš. Ver mi, niečo o tom viem 😉

dadka1997
24. jún 2024

@soulmaya dôležité je upraviť stravu, začať piť viac vody (to bol celoživotný môj problém) cvičiť, pohyb a uz to pekne šlo za 4 mesiace krasne 11 kg dole 🙂 pre mňa to bolo hobby a krasne hobby 😄 ale teraz mam kilá späť samozrjeme opodstatnené babatkom v brušku 🥰 čiže už sa teším po pôrode, keď sa opäť do toho pustim 🙂

simca06022011
24. jún 2024

@mojemenonikto toto napr na mňa absolútne nefunguje 😂

mojemenonikto
24. jún 2024

@simca06022011 Nenašla si si ešte tú správnu motiváciu 😉 Musíš vedieť prečo to chceš robiť a musíš to chcieť robiť sama od seba, nie pod tlakom okolia. Okrem motivácie je ešte dobrá prax nájsť si jednoznačný spúšťač. Niečo, na čo si tú aktivitu naviažeš. Môžeš si nastaviť napríklad budík do telefónu, alebo podobne. Ale súhlasím, že sila lenivosti je veľká 😀

simca06022011
24. jún 2024

@mojemenonikto ja by som motivácie mala až až a vážnej 😂 na mňa funguje iba plán a postupne zvykať, že cvicenie je náplň dňa bežná ako upratanie kuchyne😂

aaadkaaa
24. jún 2024

@simca06022011 presne,ani na mna to nefunguje🤣🤣🤣 pol roka som cvicila 5x tyzdenne, potom ma operovali a ani raz neprisiel ten moment, ze uuuz aby som zase mohla cvicit😄 ja sa musim stale nutit, cvicim doslova s odporom, aby som proste dosiahla svoj ciel, to jedine ma pohana😅 uz som skusala fakt vsetko mozne a nic ma nechytilo natolko, aby som si povedala wau 😅 cvicit cvicim, ale dobry pocit pride az po cviceni a nie z endorfinov, ale z toho, ze uz nemusim😂

simca06022011
24. jún 2024

@aaadkaaa ja z toho ,ze si to odfajknem v diary :DD ale ano teda musim povedat ze pride dobry pocit, ked mi zmizne celulitida, mam primeranu svalovicu, a vidno mi kolena :DD ale to je len na chvilu, potom ma naleje pred MS a je po radosti :DDD

aaadkaaa
24. jún 2024

@simca06022011 mne ked sa nechce,tak sa pozriem na fotky, ako som vyzerala par mesiacov po porode a ako som vyzerala 10 rokov dozadu a chcem vyzerat znovu a uz to ide🤣

mojemenonikto
24. jún 2024

@simca06022011
@aaadkaaa A čo tak skúsiť inú aktivitu okrem cvičenia? Mňa by tiež nebavilo chodiť do posilňovne, ale začal som rýchlou chôdzou a nedávno som pridal aj nejaké kopce. A je to oveľa zábavnejšie ako by som mal chodiť niekde do upotenej miestnosti...

simca06022011
24. jún 2024

@mojemenonikto absolutne. Ja som vonku v lese sp psom 2x denne a to ma mňa nefunguje vobec. Plávanie by som pridala ae logisticky mi to nevychádza

aaadkaaa
24. jún 2024

@mojemenonikto ja nechodim do posilnovne, cvicim len doma, z domu sa nedostanem, mimo domu som skusala rychlu chodzu aj beh s kocikom a tiez ma to neoslovilo, aktivity bez dietata nemam ako robit. Proste nie kazdeho bavi sport,tak ako nie kazdeho bavi citat knihy a podla mna by sa tiez mali ludia obcas prinutit precitat si nejaku tu knizocku 🙂

mojemenonikto
24. jún 2024

@aaadkaaa Ale ja s týmto nemám najmenší problém 😀 Knihy milujem. A čo sa týka cvičenia, tiež nikoho nenútim. 😉 Beh s kočíkom sa mi páči. Naposledy som behal s kočíkom ešte asi ako 8 ročný, keď som dostal od mamy mladšiu sestru do opatery a zrovna sme boli s kamarátmi dohodnutí, že si zahráme futbal. Tak som behal po ihrisku a kočík za mnou. Mamu skoro utrhlo, keď to videla 😀

soulmaya
autor
24. jún 2024

@mojemenonikto dik, myslis, ze tri razy do tyzdna je malo?

soulmaya
autor
24. jún 2024

ja by som si dala za lenivost asi medajlu :D

mojemenonikto
24. jún 2024

@soulmaya Čím častejšie, tým lepšie. Ja sa snažím každý pracovný deň. Aj keď mi do toho niekoľko posledných týždňov stále do toho vošlo ako napríklad služobná cesta a podobne. Kedysi som čítal taký článok o psychologickom výskume, kde sledovali ako dlho trvá človeku, kým si vytvorí návyk. Vyšlo im 6 týždňov až 66 dní. A sledovali presne skupinu ľudí, ktorí začali chodiť 4x týždenne do posilňovne. Preto som to použil 😀 Ale v zásade tie odporúčania boli:
1. nájdite si vnútornú motiváciu
2. zvoľte si aktivitu, ktorú chcete robiť, ktorá vás naozaj baví (preto ak niekto nechce chodiť do posilňovne, ale má radšej prechádzky, nech sa prechádza)
3. vytvorte si tzv. spúšťač - je to nejaká udalosť, čo sa opakuje dostatočne často, čo ti pripomenie, že je čas na aktivitu - v núdzi postačí aj tá pripomienka v mobile
4. buďte konzistentní v činnosti, t.j. vytrvajte. choďte na prechádzku napríklad aj keď prší...
5. začnite s niečím jednoduchým - nemá zmysel začať s plávaním motýlika ak sa ledva udržím na hladine. ja stále tvrdím, že malé zmeny v živote sú tie najdôležitejšie
6. a napokon, majte realistické očakávania. nečakajte, že budete chudnúť 10kg týždenne. ak niekto tie kilá naberá roky, tak ich za dva mesiace nezhodí, to je realita

čo sa týka tých prieskumov, tak po internete koluje informácia, že stačí 21 dní. Nestačí. Resp. závisí od človeka. Tá stredná hodnota je tých 6 týždňov až 66 dní, ale nevylučujem, že existujú tvrdohlavci, ktorým nebude stačiť ani rok 😀 Napokon, každý z nás je iný...

mojemenonikto
24. jún 2024

@soulmaya Ja mám už z takých medailí vytapetovanú jednu stenu 😀😀😀

sisska96
24. jún 2024

Áno. Ja som radšej vynechala večeru a večerné sladkostí 😅