Ako mám čo najrýchlejšie a bez jojo efektu schudnúť?

zicherka25
21. feb 2014

Ahojte baby, viem, že asi do modrého koníka nepatrím, kedže nie som mamička.. No bola by som rada, keby ste sa mi pokúsili poradiť..
Mám 17 rokov, meriam 169cm no vážim 76kíl. Už pár rokov si neviem s tým dať rady. Pred troma rokmi som mala 83 kíl a vtedy som sa do seba uzatvorila a začala som čím ďalej, tým menej jesť.. nie cvičiť.. Vtedy som denne vypila asi 3 litre.. No postupne sa to začalo znižovať a behom dvoch mesiacov som mala 69 kíl.. Nejedla som a ani už pomaly nepila. Ako som mohlo čakať mala som niekoľko dňový pobyt v nemocnici.. Odpadávala som a stále som bola bledá, problémy so stolicou a nízkym tlakom.. Potom som postupne pribrala na 75-76 kíl.. No od vtedy málo pijem a tiež toho veľa nezjem.. Nemám žiadnu energiu.. Teraz keď denne vypijem liter tak je to veľa.. a s jedením je to podobné (po druhej už vačšinou nejem vôbec, pretože nevládzem.. teda stiahnutý žalúdok).. Strašne by som chcela schudnúť a skúšala som aj cvičiť podľa videa od Jillian Michael.. No z 30 minútového videa sa stalo 20 minútové..Cítila som sa úplne bez energie Možno by som chcela aj nejaký spaľovač alebo niečo čo mi pomôže.. Teraz som si kúpila aj Acai v prášku aby sa mi trošku to telo prečistilo.. No neviem, či to pomôže.. Dúfam, že mi niečo poradíte a vopred sa ospravedlňujem za taký dlhý článok

erika182
21. feb 2014

@zicherka25 ides zlou, velmi zlou cestou. Mas zdravotne problemy a tak neschudnes. Najskor sa musis naucit spravne stravovat a dodrziavat pitny rezim. Skus sa obratit priamo na nejakeho odbornika, pokial s tym mas sama problem, poziadaj o pomoc, mamu ci dobru kamaratku. Musis zacat jest pravidelne, staci v malych mnozstvach ale roztiahni ten zaludok, jest musis aj poobede aj vecer. tak isto tekutin by si mala prijimat viac, najlepsie caj. Ak chces cvicit, musis mat na to dost energie, zacat postupne.

erika182
21. feb 2014

@zicherka25 a hlavne sa nepustaj cestou nejakych pripravkov na chudnutie, ci spalovacov a podobne. Spalovace nie su urcene pre riesenie tvojho problemu

zicherka25
autor
21. feb 2014

@erika182 Keď ja chcem cvičiť .. Aj keď začnem vidím, že mi tá energia chýba.. Pravidelne jesť a veľa piť sa snažím už dobrý rok.. :/ No buď zabúdam alebo proste nevládzem.. Za doktorkou som bola.. No aj ona mi poradila dať si najprv toto do poriadku.. Viem, že som začala veľmi zle.. No vrátiť sa to už nedá a mne sa nedarí to napraviť :/

paskolinka
21. feb 2014

@zicherka25 ja myslim, ze najskor potrebujes dostat telo do pohody a prestat ho stresovat... najskor sa skus naucit normalne jest a pit, hlavne nehladuj a neprejedaj sa. s cvicenim zacinaj az ked budes mat na to energiu, z cvicenia by si mala mat aj radost a nie sa len trapit a umierat pri tom 😉 nestresuj sa postavou, skus najst na sebe nieco pekne, nauc sa mat rada samu seba, dopraj si, kup si nieco na seba, v com sa budes dobre citit... ono to chudnutie vacsinou ide najhorsie, ked na to najviac tlacis. ja ked som mala dietujuce obdobie, tak som bola tucnejsia ako hocikedy predtym alebo potom. teraz to neriesim, jem ked som hladna co mi chuti - hoci aj o desiatej vecer - a nemam s postavou vobec problem... drzim palce 🙂

bibuska22
21. feb 2014

musíš piť veľa, veľa vody - čistej, zelený čaj + citrón a s kamoškami vybehnúť na korčule, bicykel, jesť veľa zeleninky, chudé mäsko, kľudne aj o 18h a hlavne, mať sa rada!!! 😉

zicherka25
autor
21. feb 2014

Ja neviem, či sa niekedy vôbec budem mať rada.. Otec mi ku svojmu telu deptaním spôsobil takú nenávisť, že niekedy ani radšej na ulicu nejdem, lebo sa doslova bojím ľudí.. A ako som písala, už rok sa snažím dať si to do poriadku s pitím aj jedením.. stačí, že zjem alebo vipijem niečo naviac a už sa to tlaćí von :/

sissmiss
21. feb 2014

@zicherka25 zajdi za psychologom. Takto si vypestujes akurat odpor k jedlu. Skoda ze tie koceny ktore su na dietach po sty krat ti nenapisu ze nebud blba, som zly priklad, takto to nefunguje, ale potichu dufaju v kute ze teraz to mozno vyjde. Ja ti napisem za seba, ze po porode som schudla tym ze som pravidelne jedla pomerne velke porcie jedla 5-6x denne. Schudla som z 84 na 70 behom cca 11mesiacov. Denne jem zeleninu, nejem sladke, cvicit zacinam este len teraz. Denne jem veceru aj okolo 19.00 hod, proste to spaluje, pretoze telo netyram. Ty mas ale problem v hlave, nie v tele ktore treba precistit 🙄 Hlavu musis precistit.

paskolinka
21. feb 2014

@zicherka25 ale ved 76 kg vobec nie je tak vela, aby si sa bala vyjst na ulicu... nejake zaluby nemas? nieco, co by ta zabavilo/ zamestnalo? hlavne nerozmyslaj tak, ze ked schudnes, tak zacnes zit... zacni zit teraz a popri tom potom aj schudnes, uvidis 🙂

zicherka25
autor
21. feb 2014

@paskolinka Zbožnovala som plávanie.. no teraz by som sa do plaviek neodvážila.. Záľuby veľmi iné ani nemám keďže som na strednej a je toho na mňa občas veľa.. málokedy chodím von s kamarátkami.. ináč väčšinu ostatného času trávim so svojim priateľom no.. Možno to tých 76 kíl vážne nie je tak veľa.. no ja to vidím katastrofálne :/

zicherka25
autor
21. feb 2014

@sissmiss ku psychologičke som pravidelne rok chodila po tom ako som bola v nemocnici.. Nie že by mi to nepomohlo.. No .. V iných komentároch píšem, že viem, že to bola chyba.. Ja som to ako diétu nebrala.. No v tom čase som bola z otca tak stresovaná, že som skrátka nevedela, čo mám robiť.. Teraz to chcem napraviť.. no neviem ako keď už rok sa snažím normálne jesť aj piť no akoby sa nie nie napraviť.. aj keď chcem začať cvičiť a chudnúť vidím na sebe, že energiu nemám..

paskolinka
21. feb 2014

@zicherka25 ten tvoj problem vyzera naozaj ako nieco, co by mal riesit odbornik... tazko radit. ja mam z toho taky dojem, ze ty sa asi podvedome tomu jedlu branis, lebo nechces pribrat, naopak snazis sa schudnut. ale nie som psycholog ani lekar, tak tazko pomozem...

fra
21. feb 2014

@zicherka25 a ako si na tom teraz s otcom?

zicherka25
autor
21. feb 2014

@fra častý kontakt, ktorý mi asi moc dobre nerobí.. Stále ma kritizuje a hovorí mi ako strašne vyzerám.. Mám ho rada.. Ale už skrátka neviem, čo mám robiť

jamelia
21. feb 2014

Ahoj, vies co, skus najskor svojmu otcovi odpustit a potom aj sama sebe. Predstav si samu seba ako malinke dievcatko, ktore je cele ustrachane a place, pretoze si mysli, ze ju nemas rada. Zober si v predstave samu seba do narucia, velmi silno to male dievcatko objim. Odpust mu, ze si myslelo, ze ju nelubis. Ked ti bude pri tom smutno, kludne si poplac. Vsetko skarede vyplav zo seba von. Aj stres, ktory mas z otca, odpust mu a nechaj to tak. On nezije v tvojom tele, ale ty. Musis lubit samu seba - budes so sebou zit cely zivot 🙂
A k tomu chudnutiu. Tiez som bola v tvojom veku plnsia - mala som z toho depresie a chodila som aj psychologovi. Brala som aj antidepresiva - ale aj z tych liekov sa vacsinou pribera, spomaluju metabolizmus. Potom, ked som mala 19 rokov som si povedala, ze a dost. Zacala som chudnut velmi jednoducho - podla rad E. Sipeky. A fungovalo to. Iba som pravidelne jedla to, na co som mala chut - kazde 4 hodiny, tancovala som - to bolo moje cvicenie, maximalne som si zacvicila par cvikov pilatesa, alebo Editine zdravotne cviky. Isla som po ulici a presviedcala som samu seba, ze som sexy 🙂 citila som sa skvele. Tak som sa dopracovala pri vyske 158 cm na vahu 54-55 kg 🙂 nasla som si manzela. Sice som potom cca 5 kg pribrala, ale to bolo aj sedavou pracou, stresom z VS a aj tym, ze som sa usadila a uz nehladala partnera 🙂
Teraz mam 30 rokov, som vydata, mame spolu 2 deticky, takze aj moja postava sa zasa zmenila po dvoch detoch - mam teraz 68 kg. Este kojim mladsieho syna, ale snazim sa tiez chudnut. Chodim na prechadzky, cvicim 3x do tyzdna par cvikov z kalanetiky. Stravujem sa pravidelne. Ide to sice pomalsie ako v mladsom veku, ale ide - mam od polovice januara dole 3 kg a cca 7 cm z pasu 🙂
Takze hlavu hore a nevzdavaj to. V prvom rade zacni verit sama sebe - si mlada, si urcite krasna baba. Potrebujes len vela lasky 🙂

budova108
15. mar 2014

@zicherka25 Ahoj zlatko...76 kíl nie je veľa, ver mi, ja som tiež v tvojom veku vážila toľko koľko ty a nebola som z toho zúfalá....ale ja som narodená v znamení barana...to hovorí za všetko. Ty si určite iné, citlivejšie znamenie. Čo sa týka tvojho otca, tak toho by som poriadne nakopala do gúľ.....prepáč za výraz, ale nič iné si nezaslúži taký otec! Nemáš možnosť sa odsťahovať ku starým rodičom, ktorí ťa majú radi takú aká si? Ja by som tvojho otca nahlásila na sociálku za psychycké týranie!!!!
A čo mamina?....máš aspoň v nej oporu?....však nie je možné, že si v tomto trápení celkom sama.
Drží mTi palce 😉

mafin152
15. mar 2014

ked su ludia lenivi precitat si milion tem o chudnuti a stale zakladaju nove o tom istom, tak pochybujem, ze nebudu lenivi dvihnut zadok a ist sa hybat

ludmila444
16. mar 2014

zicherka25 - Ahoj ja ti mozem len povedat ze baby maju pravdu najprv si dat dokopy jedalnicek,psychicky stav a potom cvicit a ak ta cvicenie nebavi skus korcule,ja som po prvom porode schudla vdaka korculovaniu,s kamaratkou sme boli skoro denne na korculiach...drzim palce

myska4
19. mar 2014

ahoj odporučam ti stranku http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/ako-so... tam je toho na čitanie vela,ale su to dobre rady