Ako je to s krokomerom počas jazdy bicyklom?

thunderdome
14. sep 2024

Troška taká technická otázka. Krokomery čo sú v smartfónich ako merejú či sa človek hýbe? Podľa GPS a signálu že ako sa presúva, alebo senzory smartfónu snímajú otrasy podobajúce sa na kráčanie? Páči sa mi že je tam integrovaný jednoduchý krokomer čo mi každý deň ukáže prejdené kilometre, kroky, a kalórie. Ale niekedy mi to ukáže len pár krokov. Ja sa totižto presúvam stále na bicykli, takže pešo chodím minimum. Tých pár krokov je to čo sa presuniem od bicykla do budovy kam idem. Aj pri bicyklovaní prejdem kilometre aj spálim kalórie ale krokomeru vadí že nekráčam on nevie že pedálujem.

hendikep
14. sep 2024

@thunderdome co tak kupit si garmin alebo aspon xiaomi T-rex hodinky? tam si vies nastavit aktivitu ktoru robis.

thunderdome
autor
14. sep 2024

@hendikep na to stačí stiahnúť aplikáciu Runtastic a tam je kopa aktivít. Ale práveže mne nejde o nejake športové aplikácie čo treba všelijako štelovať. Ale ten natívny čo je v telefóne a ide samo.

lubossi
14. sep 2024

@thunderdome urobit krokomer je naozaj veda. Nie je to len o GPS lebo ty kracas aj v budove kde gps nie je. On vyuziva informacie z akcelerometra, gyra a vyskomeru a snazi sa z toho urcit, co bol krok a co len utretie si nosa.

thunderdome
autor
14. sep 2024

@lubossi to obdivujem aj ja. Lebo v rámci budovy nechytá GPS takže musí vedieť rozoznať pohyb. Trebárs aj tanec atď.

e1i
14. sep 2024

@thunderdome ked idem na bicykli,kroky sa mi nepriratavaju. Ani cez garminy.

thunderdome
autor
14. sep 2024

Takže ludze mojo nevyhnem sa používaniu osobitnej aplikácie pre bicyklovanie.

lubossi
14. sep 2024

asi tak.
tiez ma to stve ked dam 60km na bicykli, ale pinda to ze som nesplnil denny limit krokov a ja ledva stojim :D

prasiatko30
14. sep 2024

Bikovanie nerozoznavaju ako kracanie - to by si si fakt musel zakazdym nastavit nejaku sportovu app ked sedis na biku - i ked v iphone fitness sa mi zda, zeby sa dala prepojit app s inou sportovou app, ale samozrejme je to uz spoplatnene. Na druhej strane napr ak kracas na beziackom pase alebo robis elíptico tak ti to zapocitava do odchodenych km a to si zavrety niekde v gyme a stepujes na jednom a tom istom mieste.

thunderdome
autor
14. sep 2024

@lubossi úplne presne o toto mi ide. Ja nachodím toho dosť cez deň, len všade idem bicyklom a ono to pindá že nemám splnený ciel.

@prasiatko30 to nevadí že si na mieste, ale kráčaš. Aj ked budeš chodiť do kruhu v izbe, aj to je kráčanie. Ale na bicykli keby som aj 200km prešiel, kráčanie to nebude.

biba_18
14. sep 2024

teraz som zapla apku, pochodila som po byte, meria mi gps a nameralo mi že som prešla 13 m … takže gps vás odmeria aj v budove…