Ahojte viem že základ pri chudnutí je strava, ktorú som už zmenila a snažím sa stravovať 5x denne a zdravo ale moja otázka je že keď chcem chudnúť z väčšej váhy 90kg tak čo je lepšie cvičiť kardio alebo silový tréning vo fitku? Niekto hovorí že kardio druhý mi hovorí že silový tréning. Tak ja neviem.. neviem či by som zvládla behať, kondičku mám určite slabšiu. Ale možno tak rýchla chôdza a striedať to s behom? A neskôr keď by som schudla tak do fitka spevniť telo? Nevyznám sa do toho čo je lepšie. Ďakujem za odpovede
Aj kardio, aj silovy trening su rovnako dolezite. kardio je super pre srdiečko, kondičku, spaluju sa krasne kalorie. Silovym treningom formujes telo, svalstvo, to telo je proste krajsie, pritazlivejsie, ale je dolezite cvicit fakt aj s vahami.
Strava je vsak zaklad.
A co tak to kombinovat? Jeden trening kardio a druhy silovy? Ja by som to riesila tak. Takto spalis a au vyformujes.
Pekne postupne pridávať strava + kardio + silový. Určite je lepšie najskôr začať pracovať na kondičke a potom pridať silový. Netreba čakať s fitkom kým schudneš, ale je fajn najskôr nabrať trochu kondičky, kým začneš formovať.
Podla mna aj jedno aj druhe aj tretie. Striedat kardio so silovym treningom, zo zaciatku pripadne rychla chodza a uvidis ako budes vladat, obmenit pripadne s bicyklom, cvicenie s vlastnou vahou a kadeco.
Ďakujem vám za odpovede. Tak to skúsim kombinovať, napr 2x do týždňa kardio a raz alebo dva krát do týždňa fitko
Preco si to rozdelovat na urcite dni? Kardio mas najlepsie na rozohriatie sa pred silovym treningom a rovnako aj na zaver ako taka vypalovacka. Ja som vo fitku pravidelne davala 10 minut rozohriatie bike alebo rychla chodza, nasledne 2-3 serie siloveho treningu vacsinu s vlastnou vahou, expanderom alebo cinkami, kde este aj kazda seria obsahovala nejaky kardio cvik - jumping jack, anglicaky a podobne. Ak v serii nebol ziadny kardio cvik tak na zaver este rovnako vypalovacka 10 minut bike alebo rychla chodza. Pre mna je napr. nepochopitelne, ze niekto pride do fitka, ani sa nerozcvici, nerozohreje telo a hned ide dvihat cinky alebo sadat za stroje a rovnako ani na zaver nepostrecuje 🤷🏻♀️
@pukina ja som necvicila niekoľko rokov takze sa do toho nevyznám čo je dobre. Zájdem do fitka a tam si dohodnem cvičenia nech aj poradia čo a ako ue dobre cvičiť.
Hlavne to zo zaciatku neprepal, raz sa mi to stalo, ze som bola taka namotivovana a potom som to vzdala. Cize ja sa riadim tym, ze menej je viac. Zo zaciatku denne prechadzky aspon pol hodina, hodina, potom som si dala striedanie chodza, beh. Postupne som uz aj jogu doma pridala, potom som zacala chodit plavat, potom aj posilka a tak postupne aby ma to bavilo.
Aj kardio aj silivy aj strava= udrzatelny vysledok= pekna postava a nie huspenina.