Ako funguje prerušovaný pôst?

12. aug 2024

Ahojte,

schudol niekto touto metódou a ako to vlastne funguje?

Ďakujem za každý postreh.

monillia
12. aug 2024

Najdôležitejšie pre chudnutie je kaloricky deficit. Je predpoklad ,že keď ješ iba 8 h počas dňa, že toho stihneš zjesť oveľa menej. Okno jedenia a nejedenia si určuje každý sám. Počas okna nejedenia je povolená len čistá voda a káva bez mlieka a cukru. Toto nie je spôsob pre kazdeho

ssimusska
12. aug 2024

Mám 16/8, no nešla som primárne do toho aby som schudla lebo to nepotrebujem. Keď chceš schudnúť na prerušovaný pôst sa vybodni a nadstav si deficit.

autor
12. aug 2024

@ssimusska ako ?

mojemenonikto
12. aug 2024

Zabudni na akékoľvek diéty. Jednak to dlhodobo nevydržíš a kilá sa ti vrátia okamžite naspäť aj s úrokmi. Jediný spoľahlivý spôsob ako schudnúť je začať sa pravidelne hýbať. Stačí rýchla chôdza, alebo ľahký beh a kontrola príjmu potravín. Ako hovorí monillia a tiež ssimusska, musíš skrátka viac kalórií vypotiť ako prijať. Podstatou je pravidelnosť a nečakaj, že za mesiac zhodíš všetko, čo si roky naberala.

ssimusska
12. aug 2024

https://www.calculator.net/calorie-calculator.html hoď si sem tvoje miery a uvidíš

autor
12. aug 2024

dakujem krásne

nikpa
12. aug 2024

Tak ze večer sa naješ, ideš spať. Ráno nestíhaš, čiže doma neješ, v práci celé doobedie nevieš kde ti hlava stojí, zase neješ. Zastavíš sa medzi 13-14hod kedy sa to škrkanie v bruchu už nedá počúvať a vtedy sa konečne najes... A ano, schudla som ani neviem ako, za 3 mesiace 6kg. Žiadne cvičenie, žiadne diéty, či je to zdravé o tom radšej písať nebudem 🙈

jozef11111111
12. aug 2024

@nikpa to čo za pracu maš...čo sa jej vyhnem...aspon zameranie...

zuzinka888
12. aug 2024

Prerusovany post je zivotny styl, nie dieta( no niekedy ma taketo" vedlajsie ucinky") lebo vynechas ranajky ci veceru a ak si tieto kcal z jedal nepridas k ostatnym jedlam dna- dostanes sa do kalorickeho deficitu= chudnes. Ja fastingunem cely svoj dospely zivot( ako decko ma nutili ranajkovat🙈) a neschudla som ani gram. Jednoducho mam velky obed aj veceru.

dominikamacakova
13. aug 2024

@monillia ako sa dá jesť iba 8 hodín do dňa?

monillia
13. aug 2024

@dominikamacakova to neviem ja to nedržím, niekto je dokonca radikálnejši a ma nastavené okno 20 /4 Čiže 20 h sa posti

dominikamacakova
13. aug 2024

@monillia aha, tak z toho musia byť dobré vredy

monillia
13. aug 2024

@dominikamacakova Nie sú z toho vredy, ale nie je to spôsob stravovania pre každého

ssimusska
14. aug 2024

@dominikamacakova ja jedávam 8 hodín denne a normálne sa to dá. Začínam o 10 a končím o 18. Neviem čo je na tom také neuveriteľné keď sa pýtaš ako sa to dá, treba mať nejakú vôľu a sebaovládanie 😅😅

dominikamacakova
14. aug 2024

@ssimusska no normálne sa pýtam ako sa to dá, čo je na tom také nepochopiteľné, že niekto nechápe ako sa dá jesť 8 hodín? Zrejme to až také super a pochopiteľné nebude, inak by to robil každý.

ssimusska
14. aug 2024

@dominikamacakova Ja neviem jak to nemôžeš chápať 🤣🤣 proste budeš jesť len určitý čas a neprežierať sa. Ja poznám množstvo ľudí čo má buď 16/8 alebo dokonca 20/4 a sú to ľudia bez zdravotných ťažkostí. Stačí ti dobrá disciplína a sebaovládanie 🙋🏼‍♀️

dominikamacakova
14. aug 2024

@ssimusska dokážeš sa baviť normálne? Ja vstávam o 6:00 a chodím spávať o 23:00. Takže od 14:00 do 23:00 budem hladovať. To znie veľmi zdravo a logicky. Toto je ale asi nejaká novinka čo sa týka diét, tak uvidíme za pár rokov koľko bude nových gastro pacientov, hlavne tých 20/4.

ssimusska
14. aug 2024

@dominikamacakova Čo nieje na tom normálne ?Som ti odpovedala na tvoju otázku. 😄 Ja vstávam okolo 4:30 a idem spať okolo 22:30, ale len 10x do mesiaca, lebo som si vybrala takú prácu. V tie dni si dám prvé jedlo až o tej 10 ( aj keď som hore už dosť dlho) a končím jedlom o 18 ( aj je jeď mi do konca práce zostava ešte dosť času) Iné dni vstávam o 9😁
Prerušovaný post nieje žiadna diéta ale životný štýl. V okolí mám aj ľudí, ktorý sa stravujú metódou 20/4 30 a viac rokov a nič im nieje.

ina2405
16. aug 2024

@dominikamacakova je o tom veľa videí na youtube, veľa štúdii na pubmede. 16/8 znižuje inzulínovú rezistenciu, autoimunitné procesy. Nie je to pre každého, ale pre veľa ľudí skvelý spôsob stravovania. Jem tak roky.
A nespôsobuje žalúdočné vredy😀