Ahojte,
schudol niekto touto metódou a ako to vlastne funguje?
Ďakujem za každý postreh.
Mám 16/8, no nešla som primárne do toho aby som schudla lebo to nepotrebujem. Keď chceš schudnúť na prerušovaný pôst sa vybodni a nadstav si deficit.
@ssimusska ako ?
Zabudni na akékoľvek diéty. Jednak to dlhodobo nevydržíš a kilá sa ti vrátia okamžite naspäť aj s úrokmi. Jediný spoľahlivý spôsob ako schudnúť je začať sa pravidelne hýbať. Stačí rýchla chôdza, alebo ľahký beh a kontrola príjmu potravín. Ako hovorí monillia a tiež ssimusska, musíš skrátka viac kalórií vypotiť ako prijať. Podstatou je pravidelnosť a nečakaj, že za mesiac zhodíš všetko, čo si roky naberala.
https://www.calculator.net/calorie-calculator.html hoď si sem tvoje miery a uvidíš
dakujem krásne
Tak ze večer sa naješ, ideš spať. Ráno nestíhaš, čiže doma neješ, v práci celé doobedie nevieš kde ti hlava stojí, zase neješ. Zastavíš sa medzi 13-14hod kedy sa to škrkanie v bruchu už nedá počúvať a vtedy sa konečne najes... A ano, schudla som ani neviem ako, za 3 mesiace 6kg. Žiadne cvičenie, žiadne diéty, či je to zdravé o tom radšej písať nebudem 🙈
@nikpa to čo za pracu maš...čo sa jej vyhnem...aspon zameranie...
Prerusovany post je zivotny styl, nie dieta( no niekedy ma taketo" vedlajsie ucinky") lebo vynechas ranajky ci veceru a ak si tieto kcal z jedal nepridas k ostatnym jedlam dna- dostanes sa do kalorickeho deficitu= chudnes. Ja fastingunem cely svoj dospely zivot( ako decko ma nutili ranajkovat🙈) a neschudla som ani gram. Jednoducho mam velky obed aj veceru.
@monillia ako sa dá jesť iba 8 hodín do dňa?
@dominikamacakova to neviem ja to nedržím, niekto je dokonca radikálnejši a ma nastavené okno 20 /4 Čiže 20 h sa posti
@monillia aha, tak z toho musia byť dobré vredy
@dominikamacakova Nie sú z toho vredy, ale nie je to spôsob stravovania pre každého
@dominikamacakova ja jedávam 8 hodín denne a normálne sa to dá. Začínam o 10 a končím o 18. Neviem čo je na tom také neuveriteľné keď sa pýtaš ako sa to dá, treba mať nejakú vôľu a sebaovládanie 😅😅
@ssimusska no normálne sa pýtam ako sa to dá, čo je na tom také nepochopiteľné, že niekto nechápe ako sa dá jesť 8 hodín? Zrejme to až také super a pochopiteľné nebude, inak by to robil každý.
@dominikamacakova Ja neviem jak to nemôžeš chápať 🤣🤣 proste budeš jesť len určitý čas a neprežierať sa. Ja poznám množstvo ľudí čo má buď 16/8 alebo dokonca 20/4 a sú to ľudia bez zdravotných ťažkostí. Stačí ti dobrá disciplína a sebaovládanie 🙋🏼♀️
@ssimusska dokážeš sa baviť normálne? Ja vstávam o 6:00 a chodím spávať o 23:00. Takže od 14:00 do 23:00 budem hladovať. To znie veľmi zdravo a logicky. Toto je ale asi nejaká novinka čo sa týka diét, tak uvidíme za pár rokov koľko bude nových gastro pacientov, hlavne tých 20/4.
@dominikamacakova Čo nieje na tom normálne ?Som ti odpovedala na tvoju otázku. 😄 Ja vstávam okolo 4:30 a idem spať okolo 22:30, ale len 10x do mesiaca, lebo som si vybrala takú prácu. V tie dni si dám prvé jedlo až o tej 10 ( aj keď som hore už dosť dlho) a končím jedlom o 18 ( aj je jeď mi do konca práce zostava ešte dosť času) Iné dni vstávam o 9😁
Prerušovaný post nieje žiadna diéta ale životný štýl. V okolí mám aj ľudí, ktorý sa stravujú metódou 20/4 30 a viac rokov a nič im nieje.
@dominikamacakova je o tom veľa videí na youtube, veľa štúdii na pubmede. 16/8 znižuje inzulínovú rezistenciu, autoimunitné procesy. Nie je to pre každého, ale pre veľa ľudí skvelý spôsob stravovania. Jem tak roky.
A nespôsobuje žalúdočné vredy😀
Najdôležitejšie pre chudnutie je kaloricky deficit. Je predpoklad ,že keď ješ iba 8 h počas dňa, že toho stihneš zjesť oveľa menej. Okno jedenia a nejedenia si určuje každý sám. Počas okna nejedenia je povolená len čistá voda a káva bez mlieka a cukru. Toto nie je spôsob pre kazdeho