Ako funguje detox?

janniek
1. feb 2023

Prosím vás ako funguje detox. Viem čo to je ale chcem vedieť ako to prebieha. Raz som mala nejaký čaj a strašne som mala po tom bolest a kŕče brucha, a často hnackovala. Robí to tak vždy alebo iba mne nezapadovalo. Keďže chodím do práce do škôlky atď, obávam sa toho práve kôli tomuto. Je nejaký dobrý detox čo by nerobil také problémy najmä keď som mimo domu? Ďakujem

viestta
1. feb 2023

Nepotrebujes cajicky na detox ak mas funkcnu pecen a oblicky. Staci zmenit stravu, pridat bielkoviny, zeleninu, ovocie, vlakninu, dodrziavat pitny rezim, organizmus si poradi aj sam.

kacernakokse
1. feb 2023

@janniek niečo zješ, tvoje telo si prospešné látky vstreba do krvného obehu a to nepotrebné sa pečeňou alebo obličkami detoxikuje aby sa to mohlo vylúčiť močom alebo stolicou. To je detox. Všetky čaje a prášky a neviem čo, sú len ťahač peňazí, ktorý reálne nefunguje. Jediné čo môžeš pre lepšiu detoxikáciu urobiť je kúpiť prípravky na podporu pečene za pár eur v lekárni alebo v drogérii. Ale pokiaľ nie si alkoholička alebo nemáš poškodenú pečeň liekmi či nejakým ochorením, nepotrebuješ ani tie doplnky.

lauriik
1. feb 2023

Ten detox moze fungovat roznymi sposobmi. Niekomu staci odlahcit stravu, vybechat napriklad maso a mliecne vyrobky na 2-3 tyzdne, zaradit vela ovocia a zeleniny nechat trochu precistit crevo. Niekto trebars funguje len na stavach a polievkach 7-10 dni. A potom uz su take extremne ked nic nejes a pijes len vodu/kokosovu vodu a podobne. To ti moc nedoporucujem pokial si sa este nikdy necistila.

bubu65
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mravenek
AMBASÁDORKA
25. feb 2023

My s manželom mávame dvakrát do roka detox neera. Je to sirup. Manžel máva desat dni ja max päť. Okrem toho sirupu piješ len vodu a čaje. Netuším ako u iných ale ja sa potom pekne celá "odfuknem", telo je ľahšie, lepšie sa cítim. Toľko moja skúsenosť s detoxom.

mamma_miaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz