Ako funguje detox?

nadaa1
4. júl 2017

Ahojte babenky chcela by som sa opýtať máte skúsenosti s detoxom ? Ako to funguje ? čo sa ma jesť atd čítala som na nete ale bolo toho veľa a rôzné spôsoby detoxou čítala som a počula že sa 1 týždeň jedia iba banány a že je po tým dobrý výsledok čo si myslíte vy ? aké skúsenosti máte ? a či to funguje aj na celulitídu ???

sabina_es
4. júl 2017

@nadaa1 jeden tyzden sa jedia iba banany????no nejdem mudrovat ale podla mna to je somarina. Je viac druhov detoxu. Ja som skusala len taky 3dnovy. Pila som len vodu cely den a ovocne stavy, resp.smoothie.

lorela
4. júl 2017

@nadaa1 Ono najlepšie je stravovať sa v rámci svojich možností čo najzdravšie, potom nie je dôvod na párdňové detoxy, ktoré nezaručia, že všetok "bordel" sa zázračne odplaví. Aj to je jeden z názorov.
Ale späť k tvojej otázke, spôsobov detoxu je mnoho, tak ako aj píšeš. Od jednodňových - pitie vody a ovocno-zeleninových štiav raz do týždňa až po tie niekoľkotýždňové pôsty 1x alebo 2x v roku, podobne, ako to poznáme aj z našej histórie.
Keďže toxíny sú viazané na telesný tuk, asi väčšie opodstatnenie majú tie v trvaní niekoľkých týždňov, kedy má organizmus dostatok času na schudnutie zo svojich tukových zásob, a zároveň odbúranie toxínov za pomoci dostatočného pitného režimu.

rybka16
4. júl 2017

Na detox máš pečeň a obličky. "Detox" od rôznych fitness guru, z módnych časopisov a podobne sú somariny na vytiahnutie peňazí z naivných ľudí, založené na mylnom dojme, že týždňová menšia či väčšia diétka odčiní mesiace či roky zlého stravovania. Pokiaľ nemáš otravu ťažkými kovmi, žiadny detox nepotrebuješ. K zdraviu potrebuješ vyváženú, racionálnu stravu.

veverickanastrome
21. sep 2017

Ahoj no jesť len banány určite neodporúčam :/
Ja som skúšala zelený jačmeň, momentálne používam zelený íl a oreganový olej. Zelený íl je vo forme prášku, pije sa nalačno ráno, bez usadeniny. Oreganový olej ráno/večer pár kvapiek do vody. Mesiac il, mesiac oreganový olej- má výraznú chuť, štípu z toho pery, ale dá sa na to v pohode zvyknúť. Mám lepšiu pleť a cítim sa celkovo lepšie. Ako za pokus nič nedáš no, íl pomáha na prečištenie čriev a olej je proti plesniam tak snáď to pomáha komplexne. Inak odporúčam na ten zelený íl web notino sk a olejček kupujem cez pilulka sk . Vždy si odsledujem zľavy na dané stránky cez kuponyzdarma a mám to o dosť lacnejšie. Na notine si kupujem aj prírodnú kozmetiku, ktorá na celkový detox aj životný štýl nie je na škodu! takže dve muchy jednou ranou 🙂

gabordanko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz