Môj syn má 24 rokov, takmer vždy mal tak 75 kg a 178 cm. Posledné dva roky to išlo na tých 85, teraz však za pár mesiacov pribral na 98kg. Nikoho nepočúva, že to bude len horšie hlavne zdravotne. Viete mi pomôcť ako mu dohovoriť, pomôcť?
Ak nikoho nepočúva, tak to bude asi márne...
Ale môžeš ho skúsiť namotivovať tak, že by ste to robili spolu. Držím palce.
Ak bývate spolu tak len variť zdravé jedla a nakupovať zdravšie potraviny
Ale dospelému asi nedohovoris
Dones za nim kondicneho trenera, ktory mu dohovori. 178 nie je vysoky, 100 kil je fakt brutalne vela. Musi dostat tzv aha moment, inak ziadne dohovaranie nepomoze. A ak byva s tebou, nekupuj nic sladke, ziadne sladene napije a nevyvaraj mu vecer ani ziadne nezdrave jedla
to ti hlasi, kolko vazi?
človek sa v zrkadle vidí ináč ako v skutočnosti vyzerá. veľa ľudí sa preberie do reality vtedy, keď zbadajú nejakú svoju fotografiu ktorú fotil niekto iný, ideálne momentku z nejakej akcie.
Odfot ho nelichotivo a nalep tu fotku na chladnicku. ..Neviem aku radu chces ved mà 24r nie 14. Je dospely nemas narok ani sancu ho k niecomu nutit. Musi sam chciet.
Nežijem s ním, žije sám. A váhu mi musí hlásiť, lebo keď som ho naposledy videla tak som sa zhrozila. Brucho ma ako keby prenášal tri mesiace a celé je to hrozné. A chcem mu pomôcť preto sa pýtam. Nechcem svojho syna o dva roky vidieť takého, že bude ledva chodiť
Spýtaj sa ho ci chce frajerku? Možno by pomohol rozhovor s nejakým mužom.
Moze to byt psychicky problem ktory zajeda. Utapa sa. Menej pohybu.
Pracuje? Studuje? Treba hladat pricinu preco je to takto….
Treba vylúčiť zdravotné problémy. Ak má nadváhu len z prejedania poslať za ním mužského príbuzného čo si nedáva servítku pred ústa. Možno pár ostrých slov spraví viac ako sústavne prosikajuca mama ktorú má syn na háku.
najskor sa zamysli, ci nahodou nie je problem, ze ti vahu MUSI hlasit dospely syn. ak nonstop poukazujes na jeho fyzicku stranku, robis len horsie. vravim z vlastnej skusenosti. cely zivot nepocuvam nic ine iba narazky na moju postavu, vahu, na celulitidu a dodnes sa s tym neviem zmierit a svoje telo pre to neznasam. ked uz mu chces pomoct, staraj sa o jeho psychicke zdravie
tiez sa priklanam k nazoru, ze synova nadvaha moze mat zaklad v psychike.. mat matku, ktora ma este v 24 rokoch stiha, musim jej nieco hlasit a ona ma nechce o dva roky vidiet nejaku - lebo ved mi chce len dobre a chce mi pomoct - to je kludne aj na maslu 🙄
najviac mu pomozes, ked mu das pokoj a uvedomis si, ze je dospely a zodpovedny sam za seba.. toto nie je pomahanie, co robis
musí ti hlásiť váhu? Tak ani sa nečudujem že zajedá psych.problémy. Toto normálne nie je. Ako majú muži ženy stíhačky, tak ty si matka stíhačka. Nechaj ho žiť a on si váhu upraví, Tak moju váhu nevie ani môj muž a nie ešte aby som ju niekomu hlásila 😂 a je jedno či mám 50 aelbo 80 kg.
Mam pre Teba zlu spravu,24 rocny dospely mlady muz ma totalne na haku,co mu budes hovorit...pokial sa nerozhodne on sam.