Ahojte, aké snacky vám pomáhajú udržať sa v kalorickom deficite? Som nízka takže tie kalórie nie sú žiadna sláva a mám sedavé zamestnanie takže som na nejakých 1500 kcal aby to bol deficit. Problém je v tom, že ja hrozne ľúbim jesť a naplniť si žalúdok a mať taký ten pocit sýtosti. Viete mi poradiť nejaké nizkokaloricke svačinky ktorých môžem zjesť veľa a neovplyvnia mi moc môj príjem? Zatiaľ fungujem na surovej mrkve ale už sa mi zo surovej zeleniny robí zle.
zeleninove a strukovinove polievky by mali byt ok - v rozumnom mnozstve, doma varene, s mensim alebo ziadnym mnozstvom zemiakov 🙂
@jarka9669 ja mám kurz výživového poradenstva, viem presne čo a ako funguje, akurát už mi došla inšpirácia na jedlo. Raňajky obedy večere mam poriesene, ale v práci keď sedím tak mám potřebu stále niečo chrumkat a už mi je zle z čerstvej zeleniny tak potrebujem trochu inšpirovať
@deedol polievky sú dobrý nápad. Pred tým som vždy mala polievku v chladničke na zaliatie žalúdka, ale nějak som to prestala vyhľadávať
@kacernakokse tak ja som si dala vypracovat u poradcu ktory to studoval. A dal mi asi po 50 receptov na ranajky 50 na obed olovrant..... Tak asi tu je ten problem kurzov. Prepac ale dufam, ze sa teraz nenazyvas vyzivovou poradkynou- ked vies ako to funguje a nevies to preklopit do vlastneho jedalnicka.🤦♀️🤦♀️ a pytas sa zien na MK- ktore kurz nemane ako ist do deficitu?? Akoze sorry ale tym kurzom by som sa nechvalila.
Tak chrum uhorku, šalát, papriku, celerove stopky, kalerab.
A stále niečo chrumat je zlozvyk. To by si mala tiež vzhľadom na kurz vediet
@sense áno, viem že je to zlozvyk. Teóriu mám zvládnutú, ale sama sebe psychológom si byť neviem na to aby som sa zbavila zlozvyku a už vôbec nie zo dňa na deň a ešte k tomu pri príjme ktorý mám nastaveny aby som spĺňala aspoň aký taký deficit, ma moja porcia nezasyti, mám rada pocit plnosti a poriadne sa najesť takže musím vyhľadávať aspoň akú takú alternatívu. Okrem toho som prestala fajčiť, takže áno nahradila som zlozvyk iným. Surovú zeleninu už nemôžem ani cítiť. Dávam si už len raz za deň porciu šalátu. Premýšľam nad nejakými zeleninovými pečenými plackami spojené psyliom. A ešte tie polievky sú fajn nápad aj keď to budem musieť stále odchádzať do kuchynky a pipať si. Ak by ste mali ešte nejaké nápady tak by som bola rada.
@kacernakokse vynechať snacky, jesť 3x denne, čím väčší počet jedál, tým sa ťažšie udržuje deficit
@zuzinka888 nenazývam sa výživou poradkyňou, okrem kurzu mám zdravotnícke vzdelanie lepšie ako poradci z vs (biochemka, fyziologie, patologie, farmakologia, mikrobiologie, imuma, chémia....) a za druhé ja sa tu nikoho nepytam na to ako ísť do deficitu. A už vôbec nie na to ako sa chudne. Cieľom tvojho komentáru bolo akoze čo? Zhodiť ma? Tak to ti gratulujem. Asi nemáš čo iné na robote ako dávať niekomu nevyžiadane rady a komentáre. Radšej ten čas venuj na to aby si sa naučila čítať s porozumením. Ja sa pýtam na recepty, pretože mi došla inšpirácia. Samozrejme že si viem vypočítať deficit a vymyslieť čo budem jesť. To si vie človek aj bez toho aby sa nazýval výživovým poradcom či mal nejaké kurzy. Len ma napadlo že by niekto mohol poradiť nejaký recept.
@janka_266 keď som doma tak mi to funguje normálne idem na tri veľké jedla max nejaky kus ovocia alebo zeleniny aj to nie vždy medzi jedlami, ale v práci jak sa nudím, tak stále len premyslam nad jedlom. Kedysi som išla na cigu, teraz to zahanam jedlom časom prestanem aj s tým.
@kacernakokse Ahoj, ja si dávam čistú vodu z vodovodu, keď mám chuť na sladké a blbosti. Môžeš si tam kvapnúť pár kvapiek citrónovej alebo pomarančovej šťavy. Môžeš obmieňať s magneziovými minerálkami s nízkym obsahom sodíka. Hlad je skrytý smäd 😉
@zuzanna1317 ja vypijem aj štyri litre, takže tam problém nebude. Skôr vypijem aj viac ako by som mala, ale ďakujem 🙂
@kacernakokse tak viac robiť a menej rozmýšľať nad jedlom🤣 zatiaľ ste všetky nápady znegovali 🤣
Prečo neriešite to, že stale premýšlate v praci nad jedlom?
Čo je to za práca, keď sa tam nudíš 🤣 a stále ti behá rozum po jedle? Ja sa v práci aj zabudnem najesť 😁
@janka_266 pretože som si nepýtala radu ako schudnúť ale tip na recept... Neviem čo iné mám robiť s nevyžiadanymi radami. Boli mi poradene polievky, tie som neznegovala 😅
@aurelia2000 pracujem na recepcii, často sa stane že nemám pol dňa čo robit pred tym som zabíjala nudu na cige teraz ako som prestala musím niečím zamestnať mozog a ruky. Viem že to nie je najlepšie, stále niečo zobat ale určite lepšie mať v ruke mrkvu ako cigaretu.
@kacernakokse Tak napr. mozzarella /cottage syr/balkánsky syr s rajčinou /uhorkou, cvikla / Macingovej cviklovy šalát...
@kacernakokse to je síce pekne, ale ťažko radiť recept, ktorým dodržíte deficit, keď nevieme koľko kalórii majú vaše ostatne jedla 😃najjednoduchšie je vynechať jedla navyše a rozložiť kalórie na 3 základné jedla, tak by ste nemali byt ani hladná pomedzi 😃
@kacernakokse 2 banány sú výborná desiata, banan, jablko, mandarinka, susene ovocia..... , vody, caje, mineralky....
@kacernakokse Ja ti držím palce a najviac ti fandím za to, že si opustila kolektív fajčiarov! To, že si si spravila kurz zdravej výživy, je tiež obdivuhodný krok. Určite zvládneš aj fázu odvykania si od snackov. Nemôžeš si tam čítať alebo sa učiť cudzí jazyk? Alebo ísť do menej nudnej práce?
Daj sj popkorn. Jablko s trochou arasidoveho masla a skoricou. Okrem zeleniny daj aj ovocie, teraz su jablka, hrusky, banan, ale aj kusok ananasu potesi. Ryzovy chlebik cisty. Pozri si aj pufovanu quinou. Alebo kusok musli/datlovej tycky.
V zasade by som zbehla do bio/eko obchodu, popozerala na snacky, vybrala podla chuti a davkovala podla kalorii 🙂
@kacernakokse daj si spraviť od vyzivoveho poradcu plán a bude to dobre . Alebo si stiahni aplikáciu kalorické tabuľky tam si budeš všetko vážiť a zapisovať a pekne ti ukáže čo má koľko kalórií