Ahojte zienky. Ako detoxikujete telo? Kapsule nechcem
@minenkak chcela by som
Prečo? Veď jedz zdravo a tvoje telo sa o všetko postará
Raz do mesiaca chodim na istu aktivitu, ktora mi zaberie dost casu a ked pridem domov, som velmi, velmi hladna. Tak vzdy narychlo uvarim cestoviny, ktore hltavo zozeriem na prazdny zaludok a potom mam vzdy detox 🙂
a od čoho sa má detoxikovať prosím?
telo detoxikuje pecen.
staci sa zdravo stravovat
Napijem sa vody, to prekvapí pečeň a tá prekvapí mňa detoxom 😀
Vďaka za zbytočné komentáre.
Telo ma pecen a ladviny, tie ho zbavuju toxinov. Netreba im pridavat zbytocnu robotu pojedanim hluposti, dopriat dostatok vody a crevam dostatok vlakniny, o zvysok sa same postara
A tie komentare nie su zbytocne, len ti chcu vysvetlit, ze nemas podlahnut marketingovym bludom a zbytocne vyhadzovat peniaze na kraviny, ktore tak ci tak nefunguju. Kym nemas akutnu otravu, ktoru by aj tak riesili doktori, nijaku detoxikaciu ti netreba
ved rovno napis, ake odpovede cakas.\
vyhnes sa pocitu nas.atosti
Keby si mala intoxikovane telo, tak si bud mrtva, alebo lezis v nemocnici. O toto sa stara pecen a oblicky. Treba sa hybat, pit vodu a zdravo sa stravovat. A nemusis davat sarlatanom peniaze za hluposti.
Ja ho detoxikujem každý deň. Pijem veľa čistej vody, nejem sladkosti,alebo len občas kúsok, nejem vyprážané, mastné. Jem každý deň veľa zeleniny,ovocia. Z práce aj do práce chodím peši, spolu 70 minút. Chodím spať najneskôr o 22.30. Cítim sa skvelo🍀👍
detoxikovať znamená napomáhať pečeni správne fungovať ... teda pokiaľ nemáš problém s pečeňou, stačí sa zdravo stravovať.
pokiaľ máš občas návaly nezdravého stravovania - pestrec pomáha.
ak máš už problém s pečeňou, treba to riešiť u lekára ...
celkom nerozumiem tej vete že nechceš kapsule - prečo nie? nemusíš predražené kapsule, sú dostupné aj úplne lacné ktoré ako som písala obsahujú pestrec alebo kombinácie látok prospešných pre pečeň. alebo potom aj taký detox. čaj môžeš piť - obsahuje napr. spomínaný pestrec, žihľavu, šípky, púpavu a tak ďalej...
Aké zbytočne komentáre,tak daj sa na surovú stravu čisto rastlinnu a detoxikujes a ani to nieje zaručene stačí ,že máš na niečo alergiu a už telo bojuje.Kazdy rozumný človek si pozná svoje telo a vie čo mu robí dobre a ešte stačí k tomu základné vzdelanie ,že vieš čítať a prečítaš si na Google čo pomáha regenerovať pečeň,čo pomáha obličkam
Pijem vodu, občas sa donútim ovocie a zeleninu a tvárim sa, že cvičím. Zatiaľ žiadny problém nemám tak očividne nepotrebujem ani detoxikovať.
@januska12323 minimálne s pečeňou to také jednoduché nie je - tam sa ale dajú robiť preventívne testy. mala som to tak ako ty, žiadne problémy - a zistili mi to náhodou pri nejakej inej prehliadke ...
Chilli
Čítala som o jednom chlapíkovi, ktorý si dáva každý rok taký detox, že neje absolútne nič 10 dní, len pije vodu. 😀 Prvé tri dni sú vraj dosť kruté, ale potom si telo zvykne 😀 Vyskúšaj.
@biba_18 nestraš 😁
Nemám problém raz za týždeň nejesť 24 hodín a piť každý deň litre vody.
Nikdy nejem po 17:00,nejem sladké.
@viestta super napisane👌🏻👌🏻👌🏻
@biba_18 týždeň si nič nejedla? Wau. Ja by som to nevydržala...
na detoxikaciu mas pecen 😉 takze staci nezatazovat ju alkoholom, nezdravou stravou, fajcenim, naduzivanim liekov (taky ibuprofen napr. zatazuje pecen, hlavne jeho dlhodobe uzivanie “na vsetko”).. dostatocny pitny rezim, spanok,… a teda ak uz - spominany pestrec mariansky, caj z neho
Inak som zvedavá ci by všetci čo sú píšete o zdravej strave, sa naozaj tak zdravo stravujete.. Lebo segedin a svieckove asi do tej zdravej stravy nezapadaju.. Lebo kebyže si dáte občas dáky detox, tak verím tomu, že sa hneď vyhadzete ako sa bude telo čistiť a možno vás aj na par dni prezenie...
Autorka, ja si akurát dávam takú "kuru" ze jem 2x denne aktívne rastlinné uhlie.
Alebo ak si trufnes mesačnú kúru pitie čistej zelerovej stavy ráno na lacno.. Ale podla mňa chutovo to vôbec nie je príjemné piť
@13uzivatelka11 ja osobne píšem nech sa ona zdravo stravuje,segedín a sviečkovú som napríklad nemala dobrého pol roka ,ale za to pečené rebrá môžem často 😀
Tu si pýtať radu.. Ďakujem za komentáre so skúsenosťami.. Vy ostatné neviem načo ste vôbec komentovali. Viem ako funguje telo a načo slúži pečeň a obličky! Ale čo je zlé na tom chcieť ich raz za čas podporiť? Skúsim pôst a pestrec ďakujem.
@13uzivatelka11 ja sa stravujem zdravo - len tekutiny pijem nezdravé 😂 a inak, problém s pečeňou môže zhoršovať aj antika (teda kedysi to tak bolo, možno sa už tie generácie posunuli...)
Pôst by mala byť absolútne normálna súčasť ľudského života a ak nepoznáš Pestrec mariánsky, alebo len obyčajnú žihľavu tak na to ani nemám odpoveď
To treba?