Robím 12.smeny,deň/noc.Fyzicky namáhavá práca v cca 30st,tak nárazovo 2-3 hodiny makačka,voľnejšie,poobede zas makačka.Chodim vypluta.Doma už ráno 27st,večer 30.Nedokazem si zadelit čas na seba.Myslim taký aktívny,cvičiť,sportovat.Posedim,niečo prečítam,občas hodinka ručné práce.Ale to cvičenie neviem sa k tomu dokopat.Citim a vidím,že to potrebujem,no už po pár cvikoch zo mňa leje a je mi na grc.Mam cez 40,vždy som športovala a mala peknú postavu,teraz úplná mľandra
Fitká sú klimatizované alebo potom plávanie na plavárni by ťa mohlo aj osviežiť.
Tak cvic vo voľnom dni ani by mi nenapadlo cvičiť po 12 tke
... @autorka uz samotna snaha sa ceni 👍, kedze mnohi ani zdaleka nemaju taku casovu a fyzicku zataz v praci, zvlast v tomto teple 🥵, napriek tomu si odhodlana pre seba urobit nieco naviac (to na margo povzbudenia 😉) ... A teraz realne - tak ako uz bolo spomenute, fyzicky mas nalozene celkom dost, preto sa priklanam ku bezeckemu pasu, nastavis si aspon 13° sklon, chodzu 5 km/h rychlost 🏃♀️, sluchadka do usi, tablet/mobil prepojit s obrazovkou na pase a kludne pri takomto tempe citas (alebo stiahnes audio books), pozeras filmy, pocuvas hudbu, podcasty, sledujes recepty, blogy, navody na cokolvek, a popritom si kracas 👍, cas Ti ubehne ani nevies ako a do mesiaca budes vidiet urcite rozdiel, ked len kazdy druhy den si tu pol hodku/hodku pre seba najdes 👍, drzim palce a fandim Ti, aby sa z tejto motivacnej vyzvy stala postupne denna rutina, a zaroven prijemne straveny cas (2v1 kedze popri kracani/polobehu vyuzijes cas i na vyssie navrhnute) 🍀
@elenka.k ... dakujem, ale tiez mi trvalo si na to zvyknut 🙃 ... Mne velmi pomohla zmenit mindset kniha od Marosa Molnara, v ktorej jasne smeruje nastavenie hlavy k tomu, aby tak, ako "musime" chodit do prace, umyt sa, obliect sa, jest, starat sa o rodinu, zvieratka, zahradu, domacnost ..., skratka vsetky tie trivialne veci, co "musime" bezne robit, sme sa naucili "musiet" si najst cas i na seba (aspon obden) - bez vyhovoriek na unavu, nedostatok casu, pohodlnost, atd. 😶🌫️ (ved to pozname vsetci, nie kazdy den je idealny 😉), skratka brat to rovnako vazne ako pracu alebo akykolvek iny zaväzok (pretoze rovnako ani z prace sa vyhovorit neda, ze sa mi nechce, tak nejdem, tak preco to nebrat rovnako i pre seba/svoju psychohygienu 😶) ... A fakt to pomaha, zaradit tu hodku denne ako kazdodennu "must have" cinnost, rovnako ako svoje zamestnanie 👍 ... Idealne sklbit to s tym, co nam robi radost (citat, pozerat, pocuvat) a uzivat si ten cas ako odmenu vyhradenu len pre seba ... Je to len o sebadiscipline, o nicom inom, potom to uz ide same, automaticky 🍀
... a ked ani toto nezaberie a je to uz take no, povedzme, zvycajne pred letom "kriticke" 🙂, tak aspon na isty cas nekompromisne sprisnit na seba pohlad stylom "nepojdem skor spat, kym nespravim toto a toto" 😶🌫️ (vratane napriklad tej hodky na pase) ... A pekne vedla pasu si zavesit rozvrh,/kalendar s fixou, kedy planujem si to odkracat, a kedy mam day off, a poctivo skrtat, aby to bolo i na ociach, ako velmi to 🏃♀️ (ne)flakam 🙃 (to je tiez jeden z Marosovych tipov 👍) ... Toto uz zvykne zabrat, ked je velmi zle 🤐, lebo tie prazdne nezoskrtane policka v kalendari zvyknu vyvolat solidne vycitky svedomia 😁 ...A povedzme si uprimne, je rozdiel hodinu len "presediet" s mobilom/tabletom/citackou v ruke a hodinu s tym mobilom/tabletom/citackou odbehat/odkracat 🙏
Úprimne nijako od júna som vo fitku nebola a to mame doma profesionálne fitko spravené na prízemí. Nie to ešte sadnúť v tomto teple do auta a ísť do fitka. Raz bol pokus v hotelovom fitku na dovci, ale nevládala som z toho tepla,aj keď tam bola dobra klimatizácia
Mimo leta mam silnú disciplínu, ale v lete som schopná sa len valat pri bazene maximálne plávanie. Takže už sa teším v septembri na svoj režim
Cvicenie vo fitku v lete je narocne, cvicim menej, ako v zime, ale som len zaciatocnik, mozno keby mam lepsiu kondiciu, tak by som to dala aj v lete.
ja si na seba otocim ventilator ktory ide naplno
keby som mala fyzicky namáhavú prácu - neviem, či by som sa vedela dokopať ešte aj cvičiť .uf
Ak tak kúp si bežecký pás .