Ako cvičíte pri nedostatku času a teple?

15. júl 2024

Robím 12.smeny,deň/noc.Fyzicky namáhavá práca v cca 30st,tak nárazovo 2-3 hodiny makačka,voľnejšie,poobede zas makačka.Chodim vypluta.Doma už ráno 27st,večer 30.Nedokazem si zadelit čas na seba.Myslim taký aktívny,cvičiť,sportovat.Posedim,niečo prečítam,občas hodinka ručné práce.Ale to cvičenie neviem sa k tomu dokopat.Citim a vidím,že to potrebujem,no už po pár cvikoch zo mňa leje a je mi na grc.Mam cez 40,vždy som športovala a mala peknú postavu,teraz úplná mľandra

elenka.k
15. júl 2024

keby som mala fyzicky namáhavú prácu - neviem, či by som sa vedela dokopať ešte aj cvičiť .uf
Ak tak kúp si bežecký pás .

dzejny656
15. júl 2024

Fitká sú klimatizované alebo potom plávanie na plavárni by ťa mohlo aj osviežiť.

elenka.k
15. júl 2024

no ako píše @dzejny656 ešte to plávanie je fajn -

eliska13
15. júl 2024

Tak cvic vo voľnom dni ani by mi nenapadlo cvičiť po 12 tke

zzzuzzzu
15. júl 2024

... @autorka uz samotna snaha sa ceni 👍, kedze mnohi ani zdaleka nemaju taku casovu a fyzicku zataz v praci, zvlast v tomto teple 🥵, napriek tomu si odhodlana pre seba urobit nieco naviac (to na margo povzbudenia 😉) ... A teraz realne - tak ako uz bolo spomenute, fyzicky mas nalozene celkom dost, preto sa priklanam ku bezeckemu pasu, nastavis si aspon 13° sklon, chodzu 5 km/h rychlost 🏃‍♀️, sluchadka do usi, tablet/mobil prepojit s obrazovkou na pase a kludne pri takomto tempe citas (alebo stiahnes audio books), pozeras filmy, pocuvas hudbu, podcasty, sledujes recepty, blogy, navody na cokolvek, a popritom si kracas 👍, cas Ti ubehne ani nevies ako a do mesiaca budes vidiet urcite rozdiel, ked len kazdy druhy den si tu pol hodku/hodku pre seba najdes 👍, drzim palce a fandim Ti, aby sa z tejto motivacnej vyzvy stala postupne denna rutina, a zaroven prijemne straveny cas (2v1 kedze popri kracani/polobehu vyuzijes cas i na vyssie navrhnute) 🍀

elenka.k
15. júl 2024

@zzzuzzzu pekne si to napísala
áno, stačí začať a potom to budeš chcieť sama behať - automaticky - rutinovo.

zzzuzzzu
15. júl 2024

@elenka.k ... dakujem, ale tiez mi trvalo si na to zvyknut 🙃 ... Mne velmi pomohla zmenit mindset kniha od Marosa Molnara, v ktorej jasne smeruje nastavenie hlavy k tomu, aby tak, ako "musime" chodit do prace, umyt sa, obliect sa, jest, starat sa o rodinu, zvieratka, zahradu, domacnost ..., skratka vsetky tie trivialne veci, co "musime" bezne robit, sme sa naucili "musiet" si najst cas i na seba (aspon obden) - bez vyhovoriek na unavu, nedostatok casu, pohodlnost, atd. 😶‍🌫️ (ved to pozname vsetci, nie kazdy den je idealny 😉), skratka brat to rovnako vazne ako pracu alebo akykolvek iny zaväzok (pretoze rovnako ani z prace sa vyhovorit neda, ze sa mi nechce, tak nejdem, tak preco to nebrat rovnako i pre seba/svoju psychohygienu 😶) ... A fakt to pomaha, zaradit tu hodku denne ako kazdodennu "must have" cinnost, rovnako ako svoje zamestnanie 👍 ... Idealne sklbit to s tym, co nam robi radost (citat, pozerat, pocuvat) a uzivat si ten cas ako odmenu vyhradenu len pre seba ... Je to len o sebadiscipline, o nicom inom, potom to uz ide same, automaticky 🍀

zzzuzzzu
15. júl 2024

... a ked ani toto nezaberie a je to uz take no, povedzme, zvycajne pred letom "kriticke" 🙂, tak aspon na isty cas nekompromisne sprisnit na seba pohlad stylom "nepojdem skor spat, kym nespravim toto a toto" 😶‍🌫️ (vratane napriklad tej hodky na pase) ... A pekne vedla pasu si zavesit rozvrh,/kalendar s fixou, kedy planujem si to odkracat, a kedy mam day off, a poctivo skrtat, aby to bolo i na ociach, ako velmi to 🏃‍♀️ (ne)flakam 🙃 (to je tiez jeden z Marosovych tipov 👍) ... Toto uz zvykne zabrat, ked je velmi zle 🤐, lebo tie prazdne nezoskrtane policka v kalendari zvyknu vyvolat solidne vycitky svedomia 😁 ...A povedzme si uprimne, je rozdiel hodinu len "presediet" s mobilom/tabletom/citackou v ruke a hodinu s tym mobilom/tabletom/citackou odbehat/odkracat 🙏

lakebabe
15. júl 2024

Úprimne nijako od júna som vo fitku nebola a to mame doma profesionálne fitko spravené na prízemí. Nie to ešte sadnúť v tomto teple do auta a ísť do fitka. Raz bol pokus v hotelovom fitku na dovci, ale nevládala som z toho tepla,aj keď tam bola dobra klimatizácia
Mimo leta mam silnú disciplínu, ale v lete som schopná sa len valat pri bazene maximálne plávanie. Takže už sa teším v septembri na svoj režim

domkakvet
16. júl 2024

Cvicenie vo fitku v lete je narocne, cvicim menej, ako v zime, ale som len zaciatocnik, mozno keby mam lepsiu kondiciu, tak by som to dala aj v lete.

purple_wolf
17. júl 2024

ja si na seba otocim ventilator ktory ide naplno