Ako často sa vážiť pri kalorických tabuľkách?

23. sep 2024

Dobrý večer, pls, ako často sa treba vážiť pri kalorických tabuľkách? Stačí každých 10 dní? Je to pre mňa celkom zapamätateľné keď uvidím zapísané dni ako je 10, 20, 70, 90 atď. Alebo ste stáli na váhe častejšie? A ten prémium sa oplatí kúpiť, či netreba? Idem na to aj s kamoškou, dohodli sme sa, že budeme sa spoločne aj vážiť a za to prémium sa pýtam tu, že či teda ano alebo netreba. Ďakujem a pekný zvyšok večera vám prajem.

rozculena
23. sep 2024

ja som prémium nemala,neváž sa,budeš frustrovaná....lepšie je sa odmerať,a ešte lepšie je,keď budeš cítiť,že oblečenie ti začína byť voľnejšie.

amelia89
23. sep 2024

Ja som sa vazila kazdy pondelok lebo ja som taka ze potrebujem vidiet ci sa nieco deje alebo nie,niekto sa radsej meria ale tak ja som to videla na rifloch ze sumi volnejsie
Premium mi vyhovovalo pretoze bolo bez reklam, ale nie je to treba.

autor
23. sep 2024

@rozculena Jasné, merať sa idem a aj si to zapíšem je tam možnosť zápisu meraní, ďakujem.

autor
23. sep 2024

@amelia89 Ďakujem, prosím ťa a schudla si s tými tabuľkami? Je to naozaj také dobré? A ako si riešila, keď na teba prišiel hlad? Ja napríklad počas MS dokážem zjesť celú Milku alebo balík kešu - a áno, potom mi je zle.

ssimusska
23. sep 2024

Skôr ako váženie sa meraj, foť.

amelia89
23. sep 2024

schudla som 12kg za 7 mesiacov (73-61). mala som nastaveny ten deficit tak aby som hladna nebola ale ak som hladna bola tak som sa (rozumne) najedla.
ja mam velky problem so sladkym a to som sa snazila naucit korigovat. neodoprela som si ho ale nikdy cele, vzdy som si tabulky rozvrhla tak aby som mohla mat po obede alebo veceri aj sladkost lebo ja neviem resp nechcem chudnut extremnym obmedzovanim sa - radsej nech to trva dlhsie ale nech je to pre mna udrzatelne.

monillia
23. sep 2024

@autor ak máš správne vyváženú stravu s dostatkom bielkovin, nemala by si mať zachvaty vlcieho hladu.Hormony sú sviňa a v čase PMS zamavaju, nedrz doma sladkosti, prípadne si kúp "nieco"male" dáš si sladkost, zihladništo v tabuľkách a nezjes celú milku

autor
23. sep 2024

Aj ja mám problém so sladkým, ale tak kávu si sladím a toho sa asi nevzdám. A za 7 mesiacov to je krásny výsledok. A stále chudneš alebo sa udržiavaš ešte s tabuľkami?

autor
23. sep 2024

@monillia No uvidíme, sladkosti máme doma lebo muž miluje sladké - ale je chudý, môže zjesť tonu jedla a nepriberá. A deti tiež si dajú niekedy sladké. Ale muž mi poradil, že by som mohla skúsiť proteínové pudingy, že sú sladké a kalorické hodnoty majú super a keby som si dopriala do týždňa nejaké tie 3-4 pudingy že to je ok riešenie a plus na začiatok colu zero. Lebo ja reálne nepotrebujem ten cukor, ja reálne potrebujem akože niečo sladké. A tým akože to oklamem colou zero. Ja ju pijem aj teraz, pomáha mi to celkom aj v práci ak mám chuť na sladké. Ale viem, že je to aj bordel pre telo. Ale skôr sa bojím aj toho, že či si zvyknem na tie nízke kalorie a či nebudem fakt hladná, že to bude proste málo toho jedla pre mňa. Teraz mám taký režim, že ráno si dám dva toasty so šunkou a syrom, k tomu kávu. V práci si dám ku káve horalku, na obed si dám burger king - máme to blízko práce a tie burgre sa podpísali proste - na olovrant si dám hot dog - po ceste domov z roboty ho vždy v aute zjem. No a doma na večeru normálne teplú stravu čo navarím. Ryžu s masom, špagety, hocičo. Viem, veľa toho zožeriem. Musím sa stopnúť lebo za 10 rokov budem mať 100kilo.

doriiis
23. sep 2024

Žiadne kalorické tabuľky nemám.Nemam na to čas a nechce sai s tým robiť.Zaciatkom júla som začala chudnúť,nejem sladké a chlieb.Mensie porcie,viacej pohybu a po 17 : 00 už nejem.Schudla som zatiaľ 7,5 kg.
Vážim sa každé rano

doriiis
23. sep 2024

Keď nevyradis colu a podobne,tak nikdy neschudnes

amelia89
23. sep 2024

uz nechudnem, uz by som naozaj musela omnoho viac cvicit alebo nejest a ja asi nepotrebujem mat 55 kg… moje telo sa uz uplne nastavilo na tuto vahu,v lete sme boli kade tade uz som nemala ziadne obmedzovanie (ale ani prezieranie) a pribrala som/schudla som 1kg hore dole. je to proste o nastaveni toho zivotneho stylu vseobecne a tak to nielen schudnes ale hlavne vydrzi to.
inak ja som tabulky striktne pouzivala len 2 mesiace a potom som to mala uz v oku a stravujem sa intuitivne

berenika39
23. sep 2024

Pokud si dáš dva toasty, horalku, burger king a hot dog, nejen že máš málo makroživin, ale také se cpeš prázdnými kaloriemi. Taková jídla nepatří do hubnoucího procesu, vůbec. Ok, dej si jednou za měsíc, ale zbytek je o bílkovinách, sacharidech a tucích ze zdravých zdrojů. Ani ty pudingy ti nepomohou. Sestav si jídelníček - ne večer "čo navarím". Ráno bílkoviny - vejce, kuřecí šunku, dopoledne ovoce, v poledne zeleninu s masem, možná trochu rýže, večer salát s vejcem, kuřecím, sýry.... jogurty - řecké, cottage, kefír, se spoustou bílkovin v jídelníčku nebudeš mít hlad.

ssimusska
23. sep 2024

@berenika39 v kľude môže jesť toasty, burgre a horalmi či hocičo iné. Keď bude v deficite bude chudnúť tak či tak. 😄

berenika39
23. sep 2024

@ssimusska ok, ale pro tělo co? Výhoda, nevýhoda? 🙂 Vím, že můžeš hubnout i s jednou čokoládou denně, jen jak se to projeví na zdraví?

ssimusska
23. sep 2024

@berenika39 za mňa nevýhoda, no ide to aj tak 🙂

haraburdova
23. sep 2024

Ja sa vazim kazde rano, ale ja tie tabulky pozuivam inak. Mam problem s jedenim a musim sa naucit jest tak aby som naplnila potreby minimalne bazalneho metabolizmu. Premium nemam, pouzivam to zatial kratko.

A zasa myslim ze aj ked clovek do seba dzga burgre a je v deficite ze vecer bude bud hladny a ten deficit dozenie vyjedenim chladnicky a chybaju mu ziviny ktore telo realne potrebuje. Je lepsie mat naplnene tuky a bielkoviny nez sacharidy a cukry. Tie su v potravinach aj v prirodnej verzii.
Sladke nahradzam tvarohom a cistym kakaom.

berenika39
23. sep 2024

@ssimusska já to vím. dokonce jsou studie, kdy někdo jedl měsíc čoko tyčinky a zhubnul.... logicky, kalorický deficit nepustí. Ale tělo potřebuje makro, mít vše pro svoje fungování, do budoucna je fajn mít živiny v potřebném množství (já vím, nemusím ti to psát🙂)))))))))))

ssimusska
23. sep 2024

@berenika39 jo jo, pohybujem sa v tejto oblasti trénovania a robenia jedálničkov, takže viem o čom hovoríš 😄

berenika39
23. sep 2024

@ssimusska aj ja...❤️

simsalabim
24. sep 2024

Ja sa vazim takmer denne, nejako automaticky, v kupelni po umyti zubov. Co ma to naucilo, je to, ako sialene vaha kolise, v priebehu nesiaca aj kilo. Cyklus ma na vahu neskutocny vplyv. Cize s tymto vedomim sa nerucam, ked zrazu vidim, ze mam takmer o kilo viac. Za 2 dni su prec aj 20dkg k tomu.

oliviakatka
24. sep 2024

U žien úplne stačí 1x mesačne - kvôli cyklu. Aspoň ja mám počas rôznych fáz cyklu výkyvy aj +/-2kg

Ja mám nastavené tabuľky na 1500kcal a mám pocit že ani nedokážem toľko jedla zjesť 🤣 začni ráno komplexným jedlom a nebudeš mať počas dna nutkanie myslieť na jedlo. Raňajky + desiata - mám cca 50-60g bielkovín len do 11:00 ✌🏼

ssimusska
24. sep 2024

@oliviakatka 1500 kcal je dosť málo 😅😅, vieš aký máš bazál?

oliviakatka
24. sep 2024

@ssimusska 1300 bazal - 3x týždenne fitko, inak sedavé zamestnanie ✌🏼 kardio 0 😁