Ahojte, je lepsie radsej cvicit napr. 3x tyzdenne alebo kazdy den intenzivne 20 min.? Alebo je to bezpredmetne a vysledky su rovnake a nastavit si to mam podla toho, ako to vyhovuje mne? Dakujem
@chodec15 a pri hodinovom cvičení na cyklotrenazeri sa dá dosiahnuť chudnutie?
Ja som v auguste zacala cvicit doma, 30- 40 minut denne. V septembri som pridala rychlu chodzu. Samozrejme vylucila sladke a lahke vecere. Veru v oktobri uz bolo vidiet zmenu. A teda nebola som ziadna gula- 50kg. Ale postava sa zmenila a isli aj faldiky dolu. Urcite lepsie nieco ako nic. Postupne pridavaj, zmena sa dostavi. Drzim palce
Máš 80kg a 199cm alebo,80kg a 158cm,chceš formovať,schudnut, nabrať,máš 15rokov,30,69.Zacinas cvičiť alebo si cvičila a posledný rok si zanedbala
20 minut je malinko, to sa len zacina startovat spalovanie 3 x hodinka do tyzdna
Ak nebudes cvicit a chudnut iba stravou, stratis hlavne svaly. Takze cokolvek, hlavne cvic, ak nechces prist o svalovu hmotu. Aj 20 minut treningu denne je lepsie ako necvicit vobec
@chodec15 To je teď už trochu přežité, vím, že se to dřív hodně prosazovalo, hubnutí - kadrio do němoty. I k hubnutí je fajn cvičit silově, posílám třeba tohle, krásně shrnuté https://www.woldoshop.cz/blog/silovy-trenink-ma....
Jinak každý pohyb se počítá, to je samozřejmé.
Definuj cvicenie.
ako je tu uz spomenute. pri chudnuti cvicenie pomoze spevnit telo, ale nei ej nevyhnutune.,
dolezity je kaloricky deficit a cvicenie ho trosku pomaha vytvorit.
uvdedniem priklad.
napr
1. NECVICIS a za bezny den spalis 1900kcal. aby si schudla musis urobit deficit, napr 400kcal, cize mozes zjest 1500kcal
2. CVICIS a vdaka tomu za den spalis 2100kcal, cize ak vytovris deficit 400kcal, tka potom mozes zjest 1700kcal.
takze ak cvicis, potom lahsie vytvoris kaloricky deficit, reps moze s si dovolit zjest viac.
samozrejme treba prist na to, kolko asi to je, aby takyto deficit vznikol, lebo ej to individualne.
3x tyzdenne taka hodina, hodina a pol je podla mna lepsia ako kazdy den 20 minut, to je skor take zahriatie tych 20 minut