Ak ste tu take, co si sem tam date den kedy nic nejete, ako casto do mesiaca to robite?
ja napriklad jem posledne jedlo o 15,00 a na dalsi deñ prve niekedy az o 11,00-12,00. Jest malo a obcas robit dlhe prestavky je klucom dlhovekosti. Samozrejme treba telu dodavat potrebne ziviny, ale je doporucovane tak 1 deñ v tyzdni dat len minimum jedla, resp.ziadne.
@tenerifka Od zaciatku takto jes alebo si sa vytrenovala? Ja koncim posledne jedlo okolo 16,ale rano do 8-9 sa musim najest,inak hned dostanem migrenu od hladu. Skusala som pit len čistú vodu,caj,no ani tak nevydrzim do obeda. Navyse v praci chodim v terene po stavbach a tak rychlo vyhladnem. Ale chcela by som raz dosiahnut taketo striedme stravovanie
@marca12 ja pracujem od cca 17,00 do 22,00-00,00 (zalezi od toho, ci mame este klientov), a v praci pijem len cistu vodu a potom uz idem rovno do postele, vstavam okolo 8,00-9,00....takto fungujem asi rok a vyhovuje mi to, lebo za a, s plnym zaludkom nedokazem zaspat, a za b, nemam inu moznost.
Takze rano davam najprv zeleny caj, potom kavu s mandlovym mliekom, a az potom rañajky.....
@tenerifka toto by som nezvladla dodrziavat. ale jeden den bez jedla a s kavou som vydrzala a chcela by som to robit castejsie. len rozmyslam, ci je raz do tyzdna v poriadku alebo radsej raz za dva tyzdne. veceriavam tak lahsie, ale nedokazem nevecerat.
@marca12 ja keď nejem v pravidelných 3 hodinových intervaloch (samozrejme s vynimkou noci) je mi zle, začnú bolesti hlavy, je mi na odpadnutie a mám pocit na zvracanie. Keby som sa ráno do hodiny od vstania nenajedia aspoň niečoho malého, tak odpadnem po ceste do roboty, o tom, že môj výkon by bol nulový ani nehovorím.
Ja sa stravujem normálne, som štíhla a dúfam, že budem žiť aspoň tak dlho ako jedna moja starká do 86, alebo dokonca druha, ktorá ma 91 a stále zdravá a vitálna, obidve sa stravovali/stravujú úplne normálne a tým dokonca nemyslím kopce zeleniny a ovocia, ako je teraz bežné.
Osobne si myslím, že človek sa má stravovať tak, aby sa cítil dobre, akonáhle ma byť z jedla stres a nútenie sa do nejakých diet, prerušovanej hladovky, keto, paleo, ktoré nie každému sadnú je to podľa mňa kontraproduktívne.
Jeden den s kavou a bez jedla to asi bude divna forma "ocisty organizmu".
Ja to občas robievam. Ale nemôžem povedať, koľkokrát do mesiaca. Lebo je to tak 2x do roka. 😁
Pravidelne raz za tyzden nejem takmer cely den,len voda a caj a vecera. Planujem to predlzit na cely 1 den kazdy tyzden.
Radšej odporúčam stravovanie take,že sa je od určitej hodiny Do určitej hodiny, ma to nejaky nazov,dodrzuju to ti,co cvicia,ale nie,že vôbec nejest.
@viestta ja to nerobim pre akusi "ocistu". ale pre to, aby telo spalovalo za ten den tuk. navyse som v poslednej dobe citala, ze telu je prospesne ked obcas hladuje. a z kavy sa teda nikto nenaje.
@ja_bb asi myslis prerusovany post. to je na mna prilis. ten jeden den vydrzim lebo viem, ze na druhy den sa normalne mozem najest. ale nejest povedzme od stvrtej poobede by som nedokazala, lebo dovtedy sa ani nedostanem domov, cize by som nevecerala. navyse keby sa raz vratim k staremu rezimu, tak by urcite nastal jojo efekt.
Áno to je asi Ono,tak možno len nahradit niektore jedla. Ja som nechapala,ako môže jest niekto orechy,ale spravna kombinacia (kesu,pistacie,mandle a tak,)a jablko k tomu ma vedeli zrazu zasytit,že nemusím somariny jest. Na dovolenke sa mi osvedcilo zjest vela(na moje pomery) a zrazu som nejedla aj 6-7 hodin,že dat si vydatne ranajky alebo obed napr.
Ak ide o chudnutie, tak si nemyslím, že jedným dňom hladovky raz za týždeň docieliš veľa, keď sa inak budeš stravovať normálne... telo možno bude spaľovať zásoby, ale potom si tie kalórie vypýta a uloží si aj to čo nemusí, lebo nevie kedy najbližšie bude opäť vystavené stresu bez jedla..
Ano.stane sa po opici 🤣🤣🤣
Alebo pri silnej chorobe.cielene nikdy nie.ked aj cely den nejem ze nestiham o 6-7 pride taky hlad ze by som zozrala aj klucku z vchodovych dveri...
Jedna pani, pre ktoru som pracovala to praktizuje roky. Praktizuje to kazdy druhy den, ze neje. Ten dalsie den je uolne normalne, i kolac ci tortu.
Co je na tom akoze dobre cely den nic nejest? To ma mat nejaky zdravotny benefit? A aky, ked potom napr. cely zvysok mesiaca tlacim "buchty, morku, pivo, tortu, este trochu slaniny..." Snad ked jem striedmo, rozumne a zdravo kazdy den je zbytocne sa tyrat hladom (teda ja by som uz minimalne v case olovrantu zacala byt dost hladna, ak by som si nic nedala od rana). Kvoli comu to vlastne robite - tie co to robite?
Raz do týždňa jeden deň nejem, zvyšné dni od desiatej do šiestej. Pôst má veľa dokázaných benefitov, ale zrovna nejaké extra spaľovanie tuku medzi nimi nie je. Ale s "očistou" máš pravdu, podporuje autofágiu, čo je v podstate očista na bunkovej úrovni.
Neviem,ci za den spali tuk. Lebo ak je clovek hladny,skor je telo v soku a zacne si ukladat zasoby. Ale z dlhodobeho hladiska je hladovka vraj dobra.
Ja uz vyse roka fungujem na jedeni 6/18 - 6 h "jem", 18h som bez jedla. Schudla som 10kg, pominuli moje traviace tazkosti, ale ja som vylucila aj lepok a sladkosti.
1-2x do roka, 4-5 dnova hladovka, len o vode. Teraz chcem skusit 2 tyzdne 😅
@luuubik Pre mna osobne je to duchovny post,striedmost,sebadisciplina.Ziadne chudnutie.A teda ako chuti obycajny krajec chleba s maslom,ked si clovek na nejaku dobu da post,tak to je ina kava 🙂 Mne to pomaha byt tak fakt uvedomelo vdacna za jedlo v dnesnej hektickej konzumnej dobe,ale u mna to ma najma krestansky zaklad.
Snažím sa každý utorok držať pôst od jedla. Čiže zjem večeru v pondelok a následne raňajky v stredu. ☺️
Raz do mesiaca by možno aj stačilo,keď je mesiac v nove...je to ľahšie vtedy..
Neexistuje deň, aby som nejedla, to by som bola veľmi zlaaaa😃
Sem-tam 1 mesiac v roku, cez ramadán. 😀 Prežiť sa to dá, ale budeš hladná.
@lenkakravcova skôr smädná. Aspoň ja som bola, keď som to vyskúšala
môj otec roky rokúce vždy v piatok úplny pôst... len voda..
u nás doma sa nikdy po 18 h. nejedko....
Ja som robila celodenny post raz do tyzdna.
Len o cistej vode, ziadna kava. Ale uz ma to preslo, nechce sa mi.
Mne to vyliecilo caste migreny.
Skúsila som to raz v živote, nijak ma to neoslovilo a necítila som sa nejak ľahšie, ani zresetovane. Za bežných okolností jedávam normálne