Ahojte dievcata, mate doma /alebo niekde v skupinkach/ oblubene nejake cvicenie?
ja mam po 45 a mam pocit ze starnem a potrebovala by som sa dostat trosku do kondicky, aj postavu by som si chcvela vyformovt trosku, vadi mi plavacie koleso na bruchu 🙂) a chcem sa aj lepsie citit, nemam dajaku nadvahu ale nie som ani stihla. viete mi poradit ci sa vrhnut na kalenetiku, pilates, jogu?? co by bolo pre takeho zacoiatocnika? a mozno by som mohla aj doma skusit...
dakujem Vam za rady
ak si doteraz necvičila, lepšie je ísť cvičiť z domu ... proste na nejakej pravidelnej báze 2-3x do týždňa ... čo ťa bude baviť .. pilates, posilka, kruháč ... a potom keď získaš návyk, potom cvičiť doma ...
alebo cvič s kamoškou - u teba doma alebo u nej - ku mne chodila moja smeráčka, lebo ona sama doma sa nevedela prinútiť - ja som cvičila s ňou a som ju aj opravovala keď bolo treba ...
a co je lepsie pilartes alebo joga na vyformovanie brucha
Ja cvicim TripleF, daj si do googla a na facebooku. Nie je to ziaden "rýchlokvasný" treter. A cvici sa iba pil hodinu. Vysledky viditelne.
Tiež mám po 45. Na postavu cvičím silový tréning vo fitku. Na kľud jogu, doma.
@biba_18 zaujalo ma len, ze k tebe chodila smeráčka? 😀 A ktora? Beňová? 😄
no ja osobne by som isla na nieco s instruktazou najskor, len si musi vybrat co... mne sa pacia skor cvicenia na silu a flexibilitu, cize skor by som isla na pilates, alebo cielene cviky s fyzio/trenerom. napr mne sa paci elevate fitness ale nejak extremne to nedavam :DDD vyberam si len to co dam, zatial...
dakujem Vam daco poskusam
@larinka552 moja smeráčka 🙂 kamoška z detstva ktorá je verná fanúšička fica ... 🙂 tým označením sama sebe pomáham nenadávať na ňu, tak len tak blahosklonne ju ...
@lega35 na brucho ako na pevnosť alebo na vyrysovanie? na to prvé joga, na to druhé fitko. pilates je super, ale cviky sú väčšinou izolované. najlepšie by bolo ako píše @melanta - kombinovať jogu s fitkom, plus ešte nejaké kardio do toho - ale opatrne, v menopauze už ženy nemajú toľko sily, môže sa stať že to preženieš ...
Bikini Fitness uz 4 roky
Aktívne upratovanie :D
Ja cvicim aj pri varení🤣, cvičenie striedam keď mam viac času tak cvičim jumping. Stači si zapnuť fitshakera a ideš.
Fitshaker, mne vyhovovali výzvy, každý deň mi to hodilo video na odcvičenie (alebo namiesto neho myslím 2x do týždňa nejaké o strave/motivačné) a neriešila som, čo a kedy cvičiť, proste som odcvičila to, čo mi dali 😁 Za mňa teda joga a pilates bola nuda, ale sú tam aj z nich videá. Potom som prešla na beh a na Fitshaker už nemám čas, cvičím silovo len 2x mesačne, keď sa dokopem, ale brucho mám ploché a pevné stále 😃
@canis_lupus ale asi nemáš 40+ ..
@biba_18 nemám, ale za Fitshakerom si stojím 😁 Mimo to neviem, či to je nejako iné vekom, ale fakt mám lepšie brucho z behania ako z pilatesu, aj keď možno je to len tým, že viac spálim 😃
Ja zas potrebujem cvicenie s hudbou,lepsie sa mi tak cvici. Chcela by som zajst aj do fitka,ale to je pre mna nudne?! Cvicim beatboxing fitness na youtube. Niektore cvicenia su aj s mensimi cinkami
@canis_lupus určite je 🙂 z behu nemáš taký core ... ale nie to som myslela - ženám v menopauze a perimenopauze prospieva pridať silové a funkčné cvičenie k čisto aeróbnemu ... beh je pre staršie ženy dobré na stavbu kostí a kardio, alebo veľa chôdze ak nevládze behať, ale už potrebuje aj budovať svaly ktoré vekom ubúdajú rýchlejšie plus joga aleo pilates na flexbilitu a stabilitu... a ľudia to robia presne naopak - že sa vekom prestávajú hýbať ...
@canis_lupus urcite ano, mas aj bez posilovania a neveim coho dobre brucho, ved brucho vyrysovane = menej tuku a nie viac brusakov.. proste dobre brucho = strava alebo kal.deficit.
@biba_18 tak ten Fitshaker mi urobil určite najväčší rozdiel, Novoročná výzva - mix všetkého, silové cvičenia, HIIT, kardio, pilates, stravu som nemenila, rozdiel takýto po cca mesiaci. Ja som s ním bola veľmi spokojná, lebo fakt si tam každý vyberie niečo, čo ho baví a je tam program aj špeciálne na brucho.
Dakujem babeny, vsetko dobre prajem , isto to poskusam
Zacala som cvicit vo fitku a nakoniec robim inštruktorku Jumpingu, ktoré je výborné na chudnutie aj spevnenie celého tela. Ak by tu boli baby z Trenčína pridajte sa každý utorok 17:00 v južanke 🙂
@lega35 fitshaker a vyberam si z programov