Adipex a jeho predpisovanie lekárom

sona_pilarova
7. júl 2016

Caute , chcem len vediet ci niekomu predpisal slovensky lekar adipex a vybral si predpis v CR ? . Nepotrebujem vediet o adipexe info a podobne, zauja ma len ten lekar a slovensky predpis ci sa da vybrat v CR . Viem ze sa to pred 3 rokmi dalo . Dakujem

14nunu10
7. júl 2016

Pokiaľ viem žiadny slov.lekár ho už nepredpise,nakoľko je nelegálny a hrozilo by mu väzenie..a ani v slov.lekárňach už nieje dostupný,je totižto už dávno stiahnutý z predaja a aj z predpisu ..

kittykat22
7. júl 2016

@sona_pilarova rovnako ako adipex funguje Methionine (mozes skusit od firmy fargon) kupis v lekarni. Su bez predpisu.

sona_pilarova
autor
7. júl 2016

@14nunu10 ahoj , zakazala ho iba sr , v CR je normalne na predaj na predpis , takze myslim ze to skor zakazala iba SR republika , kedze v cechach sa normalne predpisuje tak asi nie je taky strasny 🙂 Funguje medzinarodny predpis v ramci EU , tak myslim ze ziadne vezenie nikomu nehrozi, nakolko CR je v eu . ale zistim to zajtra u lekara. Dakujem

sona_pilarova
autor
7. júl 2016

@kittykat22 ahoj , mas s tym skusenosti ?

dia2006
8. júl 2016

Ahojte, ja som z neho dostala predinfarktovy stav, hrozil mi kolaps.

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

dia2006 , prepac ale k tomu sa vyjadrovat nebudem, ja mam zas alergiu na penicillin 🙂 Kazdy vie co moze a co nemoze. A pride mi niekedy trochu smiesne ked citam ze 60 kilova uzivala take lieky lebo chcela schudnut 5 kilov 🙂 Ten liek je urceny na absolutne nieco ine . Cize najskor doktor a potom tabletky. Nie vsetko co je na internete napisane je pravda a zazracne tabletky neexistuju 🙂

evittam
8. júl 2016

@sona_pilarova Tak ak si si vedomá toho, že "zázračné tabletky" neexistujú, tak prečo chceš brať takéto svinstvo?! A je rozdiel mať alergiu na penicilín a vedieť to a teda ho nebrať. Mám kamaráta - úplne zdravý, fit človek - bral Adipex - skolaboval....čiže tu nejde o to či si naň alergická alebo nie ale o blbosť ľudí čo ho berú svojvoľne. Tento liek bol - je určený pre extrémne obéznych ľudí a môžu ho brať len pod dohľadom lekárov....Ale každý ako chce - je to len a len tvoja vec.

kittykat22
8. júl 2016

@sona_pilarova ano mam. Brala som kedysi aj adipex. Fyzicke pocity su rovnake ako na adipexe. Ale psychicky nie je ziadny problem - neobsahuje amfetamin.

rheia27
8. júl 2016

Tento liek je zakázaný v celej EU.

holubicka28
8. júl 2016

@kittykat22 ahoj a kolkokrat denne si ho brala a schudla si s nim? Myslim ten Methionin. Dakujem🙂

kittykat22
8. júl 2016

@holubicka28 brala som Methionine ako pisali na krabicke. Ma taky isty efekt ako adipex.

Ale Adipex nie je na chuduntie - nikdy nebol. Je to liek pre super obeznych ludi ktori trpia obzerstvom. Sposobuje nechutenstvo a pocit plnosti + vytvara fyzicke pocity ze staci malo jedla a viac netreba. Pri pravidelnom uzivani sposobuje stiahnutie zaludka. Amfetamin obsahoval preto, aby obezni ludia ktori prestali jest mohli mat energiu - ktora sa im pocas uzivania adipexu nedostavala. Na Slovensku prave pre nalepku Adipex je na chudnutie uz nie je k predpisu.

dia2006
8. júl 2016

@sona_pilarova V pohode Soni, nemam co prepacit, ja som napisala svoju skusenost - nemala som 60 kg, nebrala som to "na divoko", ale iste zozenies. Nemusi Ti to byt smiesne.

dia2006
8. júl 2016

@evittam Presne tak, je to forum - napisem skusenost, ale je to na smiech. Viem o com pisem a Tvoj kamarat tiez zazil, tak vie.

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@dia2006 Dia, ja som nenapisala ze ty si mi na smiech. Napisala som ze som citala milion prispekov o Adipexe a ze mi prisli smiesne prispevky ked som citala pribehy 60 kilovych zien ktore nacierno si kupovali lieky a chceli chudnut . Nie je to spravne , musi to vzdy odporucit lekar. Vsetko dobre , pa

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@evittam Draha Evittam , preco tu rozoberas dovody ? preco pises ze nie je svinstvo ? preco davas milion otazok ? Teba to nemusi zaujimat. Ja som polozila do Fora obycajnu jednoduchu otazku - ci sa da cez LEKARA v SR vypisat predpis a vybrat ho v CR . 🙂 Ak spravne citas, ja vsetko riesim cez lekara a nekupujem nic na cierno 🙂 Zvysne dovody, preco, ako , prekoho , kde a ine ta nemusi zaujimat 🙂 Pekny den ti prajem

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@rheia27 Nie je zakazany v celej EU , v CR je normalne na predpis a predpisuje ho kazdy lekar 🙂

angels23
8. júl 2016

Jaaaaj baby 😪😪😪😪😪 som vystudovana fitness trenerka a ked toto citam az sa mi vlasy dvihaju :( co takto vyskusat iba vysadit cukor , pecivo , mliecne a trochu sa zacat hybat? Strava je 70% uspechu nemusis jest ani pravidelne existuje aj takzvane hladovanie cize ak chces schudnut tvoj prijem kalorii by mal byt okolo 1200 - 1400 a zjest ich proste pocas dna kedy mas cas nemusis kazde 2,5h a podobne 🙂

evittam
8. júl 2016

@angels23 Krásne napísané a presne tak - ja som takto schudla čo som chcela a krásne udržujem a formujem postavu a nepotrebujem sa pchať kravinami a liekmi čo len ničia zdravie.
@sona_pilarova Drahá Soňa napísala som len svoju skúsenosť a to je všetko a čím sa ty ideš "pchať" je mi fakt jedno a ukradnuté. No veľa šťastia....

sense
8. júl 2016

tiez som za to ze je to svinstvo, ale ak ho tak strasne chces nebude jednoduchsie si ist dat napisat do ciech? ved jedna navsteva u lekara v cechach na priamu platbu az taka draha nie je, lebo asi tazko najdes lekara kt. ti ho na slovensku predpise ked je zakazany....

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@sense mam lekara v sr ale zijem teraz momentalne v cr. Kym nemas prechodny pobyt alebo urgent na pohotosti , v cr ta lekar nezoberie . Ale mas pravdu poriesim si to v cr priamo 🙂 . Ale ako vidim , polozila som obycajnu otazku o lekaroch a predpise a viac sa tu riesi - aky je to liek , a nikto mi neodpovedal na otazku ohladom lekara 🙂

sense
8. júl 2016

@sona_pilarova za priamu platbu ta zoberie lekar aj v cr.... to mam odskusane sice nie kvoli tomu co ty ale mam odskusane...

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@angels23 hah 🙂 prepac, otazka bola ohladom lekara a predpisu receptu . Prepac, ja sa nezaujimam o to ci si trenerka a zjavne nemas napisat co k mojej otazke. BTW : ja idem legalnou cestou cez lekara . takze ked nieco predpise doktor tak asi to ma svoje odpodstatnie a vyznam 🙂 🙂 skus komentovat v diskusii diety. Mna to nezaujima. Moja tema a otazka bola , ci lekar predpise liek a da sa vyzdvihnut v CR 🙂

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@sense ja som v Prahe, a tu ma poslal lekar prec ze kym nie som urgent nie . A mam svojho lekara , vsetkych lekarov v SR 🙂 . Doktor mi povedal ze nech si dam iba vypisat predpis na tento liek v SR a idem do lekarne v CR . Len som chcela vediet ci s tym ma niekto skusenost, lebo neviem ci sa tam doplaca potom za to.

rheia27
8. júl 2016

@sona_pilarova mas pravdu, ale zasnem nad tvojou sudnostou.....kludne si hazarduj so svojim zivotom a zdravim, komu niet rady tomu niet pomoci

v EU legislative je vedeny ako Fenproporex, tak si pogoogli a porozmyslaj
http://ec.europa.eu/health/documents/community-...

nie je nic jednoduchsie ako schudnut

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@rheia27 prosim ta, nemas co povedat k teme nevyjadruj sa . Mna tieto dristy nezaujimaju 🙂 Moja otazka bola ohladom lekara, mas k tomu co povedat ? Asi nie, tak nerozumiem preco si davas namahu a posielas mi nejake hlupe webove linky 🙂 skus svoj cas a energiu venovat niecomu dolezitejsiemu a nie tejto teme 🙂 dakujem 😀

rheia27
8. júl 2016

@mariosmykal prosim ta, kedysi sme sa bavili na temu zakazanych liekov, tu je jedna taka tema, myslim ze by ju bolo vhodne locknut alebo zmazat (neviem si rychlo vybavit kto ma na starosti forum 🙂 )

@sona_pilarova ziadny lekar ti nepredpise liek ktory je zakazany a tym padom nie je na zozname liekov v SR (adipex, reductil...a podobne svinstva)
a ten hlupy link je legislativa EU

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@rheia27 v CR je tento liek normalne v lekarnach a na predpis. CR je v EU 🙂 skus googlit a poprosim ta aby si viac nekomentovala moju temu .Dakujem ti 😀

angels23
8. júl 2016

@sona_pilarova nechcela som ta nijako urazit iba poradit normalnu cestu - bohuzial lekar ti predpise aj rastovy hormon a pouzivaju ho fitnessaci - kulturisti a potom po par rokoch to ma vysledky na tele. Predpise ti adipex aj tu na SR kedze trenujem zopar fitnessiek ktore si nechcu dat poradit takze mozem co do tejto temy bohuzial a aj viem kto to predpisuje, ale uz len z principu ti to nenapisem.

sense
8. júl 2016

@sona_pilarova ja som bola v brne u kozneho a bez problemov

sona_pilarova
autor
8. júl 2016

@angels23 keby si vystudovana fitneska , tak vies ze tieto veci ma nastarosti endokrinolog 🙂 viac nemam co dodat . Maj sa