85% - 90% horká čokoláda ako prostriedok na chudnutie

franko_
4. okt 2022

Čaute, všade čítam, že horká čokoláda je liek na hnačku. Že spôsobuje zápchu atď.

U mňa paradoxne funguje naopak, keď zjem na posedenie celú horkú 85% - 90% čokoládu (Lindt, Figaro, alebo aj tú lacnú 85% z Lidla) tak do 10 min utekám na WC. Preto si dávam horkú čokoládu, každé ráno. Okrem toho, že na mňa funguje ako laxatívum (preháňadlo) aj mi dáva energiu (obsahuje veľa kofeínu z kakaa a fenyletylamínu) a tiež niekolko hodín po zjedení čokolády mám silné nechutenstvo proste pohľad na jedlo vo mne vyvoláva doslova odpor. Viete mi niekto vysvetliť prečo? Či mám alergiu? Alebo prečo na mňa horká čokoláda funguje presne naopak ako by mala?

zitaje
4. okt 2022

Ak to nie je vymyslená téma: preháňa ťa preto, lebo je čokoláda mastná. Pozri sa koľko tuku je v 85% čokoláde, veď to je strašne veľa, keď zješ celú. Napr.teraz mi google vyhodil Lindt 85%-nú, 46g tuku v 100g. To ako keby si si dala pol deci oleja.
K tomu nechutenstvu - celá čokoláda má aj dosť veľa kalórií, tak tvoje telo zrejme vyhodnotí, že už by aj stačilo 😀

zuzanka.zuzu
4. okt 2022

prosím, buď troll 🙏 lebo neverím, že môže byť niekto tak sprostý...

miadi
4. okt 2022

@zuzanka.zuzu 😂🤣

liaka
5. okt 2022

@zuzanka.zuzu no aj moja kolegyňa zje kazde rano čokoládu, aby ju prehnalo a nemusela v robote ist uz na velku. Takze aj toto existuje...

nwnw
5. okt 2022

@franko_ my staršie generácie stale používame ako WC vyvolávačku ráno kávu a cigu 🤣. No pobavila som sa.. takáto téma tu ešte nebola.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzupi898
5. okt 2022

nevedela som, čo pod týmto názvom témy mám čakať, ale teda toto som vôbec nečakala, niečo takéto by mi ani na um nezišlo, môj názor je, že je dobré takejto čokolády zjesť len trošku, nedať ju na posedenie