8 hodinová diéta - skúsenosti

7. máj 2021

Ahojte. Mate niektora skusenost s touto formou “diety”? Kto nepozna tak princip je ten, ze 8 hodin jete a 16 hodin nie. Napr jete od 8:00 do 16:00 a poto az na dalsi den zasa o 8:00.
Chcem sa opytat, ak mate niektora skusenost, ako ste tuto formu chudnutia praktizovali? Kolko krat ste jedli pocas tych 8 hodin a alo dlho ste tymto stylom chudli a kedy prisli vysledky?
Mam 161cm a 70kg, chcela by som schudnut aspon tych 10kg teda na 60kg. Priblizne za aku dobu ste schudli vy cca tych 10kg? Pretoze citala som ako nejaka pani schudla pomaly 30kg za kratku dobu ale jasne, ak niekto potrebuje schudnut viac, resp je silnejsi (tym nechcem nikoho urazit) tak kila idu dole rychlejsie, resp lahsie.
Je treba aj menit stravu? Docitala som sa ze nie a ze sa pri tejto forme moze stravovat ako obvykle (tym myslim bezna domaca strava, ziadne mekače). Ďakujem za rady.
Ps: prosim vyjadrijte sa k veci, nepiste ze sa mam vybrat inou formou chudnutia atď., zaujima ma konkretne tento sposob.

deti95060810
7. máj 2021

odporúčam ... kg idú pekne dole. vyskúšala som pár dní....😉

kkovacovak
7. máj 2021

Nie je to 8 hodinová dieta ale intermittent fasting a teda prerusovaný pôst. Počas 16 hodín nejete vôbec nič. Pijete maximálne vodu a čiernu kávu. Počas 8 hodín musíte prijať to čo telo potrebuje. Dôležitá je pravidelnosť. Je jedno ako si jedlo rozvrhnete a ako si rozvrhnete čas. Môžete zaviesť 16:8, 18:6, 20:4 dokonca môžete jesť len jedno jedlo denne. Dôležité ale je aby ste si sledovali makra. A teda podiel bielkovín, tukov, sacharidov. Ak toto nebudete dodržiavať tak si len ublížite. Možno schudnete rýchlo ale určite nie zdravo a môžete na to doplatiť. Takže pokiaľ dokážete v jednom jedle prijať toľko bielkovin, tukov a sacharidov koľko potrebuje vaše telo vzhľadom na vašu váhu, výšku atď tak môžete jesť iba raz denne. Treba si o tom viac naštudovať. Na internete už nájdete o tom mnoho informácií. Na fvb je aj súkromná skupina kde vám zodpovedia všetky otázky

autor
7. máj 2021

@deti95060810 a priblizne kolkonste schudli a za aku dobu? 🙂

autor
7. máj 2021

@kkovacovak dakujem, jedno jedlo denne urcite nehodlam to zasa nie. Chcem skusit tych 8/16. Citala som akurat to, ze v strave nie je ziadne obmedzovanie a stravovat sa moze ako zvycajne

kkovacovak
7. máj 2021

Ano môžete jesť čokoľvek ale zas!...musíte mať dostatok všetkých živín a jesť vyvážene. Niektorí si myslia že budú jesť 8 hodín čokoládu a bude to ok 😄 Dávajte si na to pozor. Výsledok bude aj tak dobrý. Ja som s tymto začala hlavne kvôli pokazenému žalúdku a pekne mi to napravilo trávenie aj všeobecne som sa lepšie cítila. Ja som vylúčila raňajky a jedla som od 11...stravujem sa tak už niekoľko rokov s menšími prestávkami. Teraz som tehotná takže som to prerušila ale poznám veľmi veľa ľudí ktorí vďaka tomu aj pekne schudli.

martinka13
8. máj 2021

Praktizujem dlhšiu dobu. Jem medzi 10 a 18. Raňajky smoothie z ovocia. Obed Vitabox a po práci okolo 16 niečo, na čo mám chuť. V tom sa veľmi neobmedzujem. V týždni sladkosti nejem. Cez víkend si dám. Rada by som dala dole ešte 2 kg. Mam 175 cm a 67 kg. Určite by som prijala aj väčší úbytok na váhe, ale viac sa obmedzovať nebudem a toto jediné mi funguje ako udržať váhu. Mam 41 rokov.