8 hodinová diéta nefunguje

13. máj 2021

Ahojte. Rozhodla som sa pred par dnami ze vyskusam tento sposob “diety”. Nie som vyzrata ale sama pre seba by som chcela schudnut aspon tych 8kg. Vsade som citala skvele slusenosti ako ludia pochudli 10kg do mesiaca ako kazdy rychlo krasne chudne bez obmedzovania stravy a jest je mozne vsetko to, co doteraz. Tak ze skusim a uvidim. U mna vsak zatial ziaden efekt. Jem od 9:00 do 17:00 (niekedy bohuzial okolo 17:30 ked som v praci lebo mam danu prestavku). Jem to co doposial kedze kazdy pisal bez obmedzovania v strave comu som sa potesila kedze som velmi zaneprazdnena a nemam cas na denne vyvaranie, NEPREZIERAM SA. Ked som doma striktne dodrzujem nejest po 17:00 a pijem len cistu vodu. Za tyzden pozorovania efekt ziadny hoci napr v praci som denne na nohach a mam mabehamych cca 18tisic km denne. Pociatocna vaha bola 70kg, len pre orientaciu sa vazim kazde rano ale vaha sa pocas tyzdna pohybuje v zmysle 70,2kg, 69,9kg potom zase 70kg potom zase 69,6kg. Mate s touto “dietou” resp tymto sposobom chudnutia skusenosti?

sweetyna
13. máj 2021

Podla mna ziadna dieta nefunguje, pokial sa clovek nehybe. Pohyb, sport, to je to najdolezitejsie pri chudnuti!

autor
13. máj 2021

@sweetyna veď pisem ze v pracu denne nabeham cca 18tisic km cize pocitam ze aspon nieco by to mohlo urobit. Ja som len prekvapena ako ostatnym ludom to funguje a mne nie

lula3108
13. máj 2021

Podla mna nevidis efekt preto lebo si si nastavila ten cas zle. Ocividne si takto jedavala sj predtym alebo si mozno len o hodku skratila cas. Ide o to aby si v podstate vynechala jedno jedlo, napr ranajky. Ja zacinam obedom, potom maly olovrant a potom vecera okolo 18tej s potom zase jem az o 12tej, takze jedavam len 6 hodin. A ano vidim rozdiel aj ked nie markantny. Ked chces jedavat 8 hodin denne tak radsej pocitaj kalorie alebo jedz zdravo, inak to nema velky efekt takto

veronikaszabova
13. máj 2021

Pobavila si ma strasne "18tisic km denne" 😂😂😂😂

Btw ide vzdy, vzdy a vzdy o kaloricky deficit. Ak mas prijem vacsi, ako vydaj - hold neschudnes

autor
13. máj 2021

@veronikaszabova a cin takym som ta pobavila??? Na smart hodinkach ratam kroky.

veronikaszabova
13. máj 2021

Este raz si to po sebe precitaj

autor
13. máj 2021

@veronikaszabova aha uz chapem, omyl... jasne ze som myslela 18tisic krokov

veronikaszabova
13. máj 2021

Ja ti odporucam kaloricke tabulky. Zistis, ci jes malo, ci vela... Ci mas dobre zlozenie stravy, atd

soldi
13. máj 2021

ako pisala
@veronikaszabova pri chudnuti ide o kaloricky deficit. skus len tak orientacne (a cestne) napisat, co pocas tych 8 hodin jes.

evina34
13. máj 2021

Ahojky, ja som pri 8 hodinovom okne neschudla nič, chudnúť som začala až keď som to stiahla na 5 h, 2 jedlá denne 11-16h.

mariska1989
13. máj 2021

10 kg za mesiac len tým že ješ určitú dobu určite nie to by tak mal možnosť akurát obézny človek stravou možno tak kilo a pol / dva určite nie 10 .to ja keď som chudla som nedokázala dať 10 kg za mesiac a to som aj behala každý deň

autor
13. máj 2021

@soldi ako kedy, ako pisem, kedze ludia pisali ze nie je treba aa obmedzovat v strave, zatial som ju nemenila... jem priblizne takto... prikladam len 1 priklad (varim klasicke domace jedla)... ranajky prazenica.... obed cestoviny so smotanovo-syrovou omackou kuracim masom a spenatom, na veceru to iste s tym, ze porcie samozrejme mensie. Alebo na veceru sosovicova kysla polievka... prooste klasika domace jedlo... a nieledy medzi tym pocas dna este bud jogurt, ovocie... sladkostiam sa vyhybam

stanulienkat
13. máj 2021

Ak sa nemusis obmedzovat v strave a mas schudnut,tak to je dost blba dieta. Potrebujes kaloricky deficit a nie jest bez obmedzenia. To by bol genius,kto vymyslel takuto dietu. Treba rozlisovat,ci sa neobmedzujes z reznov,alebo sa neobmedzujes zo zeleninou. Btw cestoviny so smotanovo syrovou omackou su dobra kaloricka bomba. Cestoviny kaloricke,smotana kaloricka,syr kaloricky.

autor
13. máj 2021

@stanulienkat ja som si tuto “dietu” nevymyslela citala som o nej skvele vysledky oreto som sa na nu dala. Nazyva sa aj ako prerusovany post. Len som zarazena ako kazdy pise ze schudol rychlo bez obmedzenia a ja teda vysledky nevidim

stanulienkat
13. máj 2021

Ved niekto sa neobmedzuje s normalnym jedlom a ty sa neobmedzujes s tou kalorickou bombou,co si opisala,tak to je rozdiel.

arcanne2
13. máj 2021

Ja.som na nej tiež, jem 10-18.00 za 2 tyzdne mám doma 3,5kg, ale teda jem zdravsie.ako predtym. Pokiaľ počas tých 8 hodin zjes tolko, kolko si zjedla aj predtým,.len bez toho časového harmonogramu, nefunguje to. Proste ten kaloricky deficit tam byť musi. Tie jedlá čo si písala, sú podľa mňa kalorické bomby riadne. Preto to nefunguje

autor
13. máj 2021

@stanulienkat tak pardon, ja som to napisala ako priklad. A nemyslim si ze je to kaloricka bomba a pisem, male porcie. Skoda slov. Hned utocenie

kopytko03
13. máj 2021

Podľa toho čo si opísala to chápem tak, že všetko jedlo čo si predtým zjedla počas dňa, si teraz natlačila do 8-hodinového intervalu, ale to tak nefunguje, tam tiež treba upraviť jedálniček a nejesť také jedlá, ako si nám tu opísala

zuzuliennka1
13. máj 2021

paneboze tomuto este niekto stale veri? 🙄🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
funguje jedine - nizsi prijem, ako vydaj…
ale aj jest malo, menej nez ti treba - je problem, ziadne take ze “male porcie”, jest treba normalne, vyvazene…
aky mas bazalny metabolizmus? zisti si, musis prijat minim. tolko kcal, aby tvoje telo normalne fungovalo ale zaroven nie prilis vela, aby sa to neukladalo, ale to neznamena, ze mas cez den fungovat len na ryzi, vode a suchom rozku…
a pohyb zaradit, cvicenie - zvysit tepovu frekvenciu, vybudovat aj svaly, lebo aj svaly spaluju

autor
13. máj 2021

Dievcata ja som ten priklad uviedla ako 1 z moznych neznamena to ze toto a tento sposob jem pravidelne pre pana jana 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mistymay33
13. máj 2021

Ked zješ denne cca 2000 kalorii a upravis to na 2000 kalorii od 8 h -17 h je to stale tych istých 2000 kalorii. Myslis ze tvoje telo v tom vidi rozdiel?

39zlatusik
13. máj 2021

ahoj ties som sa dala na ten prerusovany post 9 -17 drzim ju 8 mesiacov na zaciatku mi isli pekne kila dolu za 3 mesiace som dala z 90 kg na 80 aj cvicim niekedy na stacionarnom bycikly aj na twist shaperu ale potom sa mi zastavilo chudnutie uz 5 mesiacov sa mi nedary chudnut neviem preco len niekdy ras za mesiac prerusim ze sa najem aj po 17 ale nevzdam sa a budem pokracovat dalej mozno jem vela kaloricke jedla musim nato prist kde robim chybu prajem ti nech sa ti dary v tom prerusovanom poste

hederamonstera
13. máj 2021

tazko radit, ked nevieme aky je tvoj prijem. Vydaj mas vysoky, moze byt, ze aj tak tvoj prijem je vyssi.
Prerusovany post (to je ta tvoja tzv. 8hodinovka) funguje preto, lebo clovek by v tom okne mal zjest menej ako ked je cely den.
Ja postujem uz roky, nechudla som, ked som sa prezierala aj v tom okne ale ani som nepriberala (to bola velka vyhoda).
Ale teraz chudnem, lebo jem 100% zdravo a nedokazem sa tymto jedlom "prezrat" v tom malom okne, takze som v deficite. Vyhoda postu je, ze si nim regulujes inzulin, co je hormon, ktory sposobuje ukladanie tuku.

zuzuliennka1
13. máj 2021

tak inak - nie, ziadna dieta nefunguje dlhodobo… su to nezmysly, a nejest po 17:00 je snad najvacsia kravina… chodis spat so sliepkami o 19:00? v tom pripade mozes mat posledne jedlo o 17:00…. inak nie…
musis si zistit svoj bazal. metabolizmus, prijimat dostatocne mnozstvo kalorii na normalne fungovanie tela (mozno ich prijimas primalo), samozrejme prijimat dostatocne mnozstvo kalorii z vyvazenej stravy, nie z reznov, hranoliek, kolacov a keksov

zuvelyn
13. máj 2021

Je úplne jedno ci zjes 2000kcal za 12, 8 alebo 5 hodín. Príjem musí byť nizsi než výdaj. A ked sa stravujes každý den tak ako si písala za rano prazenica a obed aj vecera smotanové cestoviny tak sa predsa nemozes čudovať ze prečo nechudnes.

hederamonstera
13. máj 2021

@zuzuliennka1 nie je to kravina, pôsty su uzasne pre nase tela

arcanne2
13. máj 2021

Ja jedávam na ranajky (o 10.00)ovsene kase, ovocie, jogurt, celozrnný kvaskovy chlieb so sunkou, syrom, vajickom, zeleninu. Potom mám obed o 13.00, to varím tiež bezne.jedla, ale zdravsie alternatívy, čiže s celozrnnou mukou, bez smotany ( keď už tak rastlinná), veľa zeleniny. Potom okolo 16.00 niečo male ( napr. mozarellu s paradajkou, jogurt, jablko) a na večeru len nejaké chudsie.maso, tuniak, trošku celozrnných cestovin a zasa s kopou zeleniny. Pohybu mám tiez vela, mám 2rocne a 4 mes. deti, po večeroch pracujeme na stavbe. A funguje to, aj ked mnozstva až tak neriešim. Možno skús ozaj popracovať na tej strave, aj keď týždeň je tiež malo na výsledky

dskjhfdlkdjhl
13. máj 2021

@veronikaszabova presne, toto je uplna pecka, ta moze behat rychlostou svetla😝

stanulienkat
13. máj 2021

Ja neutocim. Sorry,ak si to tak pochopila. A to jedlo,co si uviedla ako priklad je naozaj velmi kaloricke. Cestoviny-sacharidy, syr ma 40% tuku, smotana -tuk. Samozrejme,ze aj take treba jest. Ja to mam tiez velmi rada, chvalabohu si ale nemusim davat pozor na vahu. Mala by si jest jedla na prirodno,maso na stave...

rk123
13. máj 2021

presne ako napisala @zuvelyn - kazda dieta funguje na principe prijem mensi ako vydaj, to nepusti. a je jedno ci to zjes za cely den, alebo za hodinu. mozem ti ako trenerka fitness a vyzivova poradkyna povedat, ze mi je vzdy do placu ked vidim nejaku “novu dietu”. lebo jedine na com pri chudnuti zalezi je prijem<vydaj. ti co pisu ze sa neobmedzovali a schudli ano, ale aj tak prijali menej. ci si na to davali pozor alebo nie.