Život v Prahe

31. aug 2022

Ahojte, manzel dostal pracovnu prilezitost v Prahe a nevieme, ci mame do toho ist. Byvame teraz v Senci, mame vlastny dom, 17 m syna.
Neviem vobec, co mame robit, je to super prilezitost pre neho. Sice rodinu nemame tu sme z vychodneho Slovenska, a byvame v Senci cca 4 roky.

Aky je zivot v Cesku? Okolo Prahy? Byvat by sme sli do nejakej dedinky pri Prahe podla mna...

liz_lemon
31. aug 2022

mate male dieta, to je velka vyhoda, ja by som isla, ved nemusi to byt navzdy, ale byvat by som isla asi rovno do Prahy

kaktusik007
31. aug 2022

ak nemate v senci kde teraz zijete zazemie, je uplne jedno ci ste v senci alebo v prahe ci bukuresti.... zazemie tam budes mat uplne rovnake... .Ak je ta prilezitost taka ze stoji za nieco, isla by som a nasledovala manzela.... Ak teda ty tu v okoli nemas nieco extra vyborne platene kam sa po materskej vratis -- a ak mas, aj tak by som teraz sla - ved maly ma iba 17 mesiacov, takze kym ty nastupis naspat do prace je casu a casu.... ale teda ja rovnako ako pise
@liz_lemon - isla by som rovno do Prahy, ziadna dedina pobliz.

deti95060810
31. aug 2022

v Prahe je draho... mi tam máme pol rodiny a čo počúvam ajajaj....

bluemoon24
31. aug 2022

@kaktusik007 Absolutne se ztotoznuju s tvym komentarem! Pokud je to dobra pracovni prilezitost, sla bych hned. Ono s bydlenim v nejake dedince pri Prahe je to asi jako bydlet v Senci a dojizdet do Ba - rano a odpoledne si manzel postoji v kolone 🙂.
@deti95060810 V Senci je taky extremne draho a uprimne bych rekla, ze Praha je levnejsi nez Bratislava.

diewcatqoo
31. aug 2022

Ahoj, ja sice nie som v Prahe, ale na Morave a rozhodnutie odist a zostat v CR som nikdy neolutovala. Mam vela znamych aj v Prahe a ti sa tiez nestazuju. Ano, najom je drahsi, ale pokial nevyhladavas napr. sluzby priamo v centre, kde je to stavane na turistov, tak da sa zit aj v Prahe normalny zivot a vyzit.
Dochadzanie do nejakej dedinky pri Prahe je o drzku, stravite tam mladost v zapchach, takze radsej volte priamo Prahu. Metro jazdi kazdu chvilu a nadvaznost aj na ostatne spoje je super.

diewcatqoo
31. aug 2022

@deti95060810 ehm, ja len ze teraz v lete som dosla na dlhsie k rodicom na vychodne slovensko, uplna prdel sveta a nestacila som sa divit tym cenam v obchode. Tvl, 2x by som si rozmyslela, ci za taku cenu kupit decku pribinacka alebo nie. A to zarabame myslim celkom dobre, ale tie ceny v obchodoch na slovensku ma fakt prepleskali. To sa na Prahu zdaleka nechyta.

queen_mary
31. aug 2022

Podla mna je Praha o dost lacnejsia ako Bratislava. Aj co sa tyka nehnutelnosti, aj sluzieb - restauracie, kozmetika atd. A pri rodicoch budes skor ako zo senca - mozes lietat praha-kosice za par drobnych 🙂 ja by som to urcite skusila.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
31. aug 2022

Na vašom mieste by som určite využila príležitosť a išla. S malým dieťaťom pohoda, ťažšie rozhodovanie by bolo, keby ste mali školákov. Praha je na život drahá, ale ak by ste bývali v nejakej dedinke v blízkosti Prahy, prečo nie.

miamaria
26. okt 2022

Mam v Prahe sestru aj naj kamaratku a isla by som tam aj ja byvat, keby som nemala male deti, rodicov starsich atd... vsetko sa da, podla mna je tam lepsi zivot ako na Slovensku co sa tyka vsetkeho