Vyšetrenie u lekára v Českej republike

aqualiquin
24. máj 2024

Ahojte, žijem už dva mesiace v Česku a v rámci práce potrebujem vyšetrenie od lekára v ČR, od ktorého potrebujem posudok, či som spôsobilá na prácu, no som poistená na Slovensku. Neviete ako to funguje? Ak by som niečo platila, vie mi to poisťovňa (VšZP) preplatiť? Neviem, či potrebujem európsky preukaz, lebo ak áno tak ten mi pred týždňom vypršal a neviem, či sa dá nejak na diaľku vybaviť. Ak by ste vedeli nejaké informácie ohľadom toho, či sa dá (aspoň nejaký dočasný) európsky preukaz na diaľku vybaviť, bola by som rada za akúkoľvek spätnú väzbu. Predom ďakujem za rady.

mogaa
24. máj 2024

@aqualiquin zavolaj si do poisťovne a spýtaj sa tam....obávam sa, že ak si poistená na Slovensku, tak v zahraničí čo je aj ČR ťa ošetria len v prípade akútneho stavu alebo ak si dané vyšetrenie sama zaplatíš. Čo sa týka následného preplatenia to by malo byť prekonzultované priamo s poisťovńou čo následne preplatí a v akej sume....

aliziana
24. máj 2024

@aqualiquin ak je to pracovná lekárska prehliadka, tak by Ti to mal podľa mňa preplatiť zamestnávateľ, aspoň u nás by to tak malo byť

mamina7070
24. máj 2024

@aqualiquinale taketo vysetrenie si na slovensku platis sama to ti nepreplaca poistovna to si platis sama
zvykne to potom zamestnavatel preplatit

aqualiquin
autor
24. máj 2024

@mamina7070 Super, skorej som sa bála či ma vôbec vyšetrí ak už nemám aktuálny ten európsky preukaz

aqualiquin
autor
24. máj 2024

@mogaa Mne nejde ani o to že by som to platila skorej či ma vyšetrí

aqualiquin
autor
24. máj 2024

@aqualiquin Viem že som tam písala hlavne o preplatení sumy len bolo skoro ráno a písala som piate cez deviate

mogaa
24. máj 2024

@aqualiquin môže, nemusí...je to na jeho dobrej vôli

bluemoon24
24. máj 2024

@aqualiquin evropsky prukaz pojistence potrebujes, lekarska prohlidka kvuli praci se v CR plati a zamestmavatel pak vetsinou proplaci.

majka2959
15. jún 2024

@aqualiquin Myslím si, že pokiaľ pracuješ v Česku, mala by si mať zdravotné poistenie tam - podľa nariadení EÚ, prípadne vybaviť si poistenie v oboch štátoch, ak by si aspoň raz do mesiaca chodila na Slovensko. Ja som to aspoň takto zažila, keď sme sa ja aj moja kolegyňa sťahovali z ČR na SK - a zamestnali sa na Slovensku.