Učiteľka v materskej škole - Praha a zahraničie

18. nov 2023

Dobrý večer žienky,

chcem sa opýtať,či niektorá z Vás nepracuje v Prahe prípadne v iných zahraničných krajinách ako učiteľka v materskej škole,zaujímali by ma Vaše skúsenosti, ako to tam funguje, či ste spokojné s platom,či je náročné sa tam dostať, atď.

Ďakujem za každú skúsenosť 🙂

mogaa
19. nov 2023

Skúsenosť nemám, ale osobne by som pri najmenších deťoch nebola spokojná s učiteľkou ktorej moje dieťa nerozumie...teda ak to nie je moja voľba, že sa s dieťaťom odsťahujem do cudzej krajiny a dieťa sa musí daný jazyk naučiť....ak ale vieš rozprávať bezchybne po česky, žiadny problém....jazyky sú síce podobné, ale dnešné deti veľa výrazov nepoznajú a predpokladám že v Čechách je minimum slovenských rozprávok kde sa deti s jazykom stretli....pri učiteľke v rodnej krajine ale očakávam že vie dobre jazyk akým moje dieťa rozpráva aby jej dieťa rozumelo....pri staršom dieťati by mi to nevadilo, ale ak dieťa nastupuje prvý raz do škôlky, je tam veľa stresu aj bez toho aby nerozumelo učiteľke....

autor
19. nov 2023

@mogaa to sa nemusíte obávať,každá učiteľka musí mať štátnicu z daného jazyka

kiki68
19. nov 2023

Zisti si podmienky, tam bude treba uznat vzdelanie. Jazyk musi byt uroven C1, Cize dolozit skusku o c1. Potom uz to je taka schvalovacka na 3 mesiace.