Ahojte,
Internet som pozrela ale niet nad osobnú skúsenosť.
Potrebujem sa dostať z letiska na hlavnú stanicu a potom vlakom smer Zilina. Pôjdem sama s 2 deťmi, bez kočíka ale s batožinou, ako na dovolenku. Viete mi poradiť ako sa najlepšie dostať? A eventuálne potom vlaky, je tam viacero spoločnosti regiojet, leoexpres neviem čo, vlakom som nešla už strašne dávno, ale potrebujem niečo pohodlne. Menšie ma 2 roky a cesta bude dlha, moje spomienky na záchody vo vlaku nie sú najlepšie napríklad. Aj tam viete poradiť? Samozrejme záleží od času, ale teda ak bude na vyber, nech viem.
Ďakujem za každý postreh
Velmi dobra appka je PID litacky. Stiahni si ju, tam zadas odkial kam chces ist a vyhodi ti vsetky spoje, prestupy. Dokonca cez apku kupis online listok
Boli sme v lete v prahe a orientovali sme sa len cez to. My sme cestovali s leo express, len listok treba kupit v predstihu par dni az tyzdnov,byvaju vypredane
Zienky tie prestupy som videla na nete. Len budem mat veľký kufor a dva detské. A 2r ešte určite bude potrebovať držať za ruku. A staršie dohliadať práve preto hľadám čo najjednoduchšie aj keď nie najkrajšie či najlacnejšie. Metro poznám parížske či londýnske a tam sa s batožinou nedá pohnúť samé schody. V pražskom dá dá?
@cookie29 tak si vyhladaj transfer z letiska na hlavni nadrazi. My sme ho sice nevyuzili, ale ked sme boli pozerat odlety, tak tam tych mikrobusov bolo celkom dost, aj na hlavnom nadrazi maju stanoviste.
https://www.transport-in-prague.com/sk/verejna-...
https://www.prague-airport-transfers.cz/
alebo pozri na stranke letiska
@chodec15 ty si este s dvoma detmi a troma kuframi este asi necestoval. Uz len dve deti na eskalatoroch su dost zahul, a kde su este 3 kufre. Na druhej strane, zrovna na Veleslavine je do metra vytah, lenze ked bude prestupovat na Muzeu, tak tam vytah nema, a neviem ci su aj z metra na hlavac.
@cookie29 no já bych teda určitě využila AirportExpress, pravidelný shuttle mezi Hlavním nádražím a letištěm. Jezdí cca co 30 min, nízkpodlažní, samozřejmě bez přestupu
https://www.dpp.cz/cestovani/doprava-na-letiste...
A vlak do Žiliny RegioJet, ten by měl jet taky přímo, bez nutnosti přestupu, akorát teda možná ne přes Ostravu ale Bratislavu, to je potom asi docela zajížďka
@chodec15 s deťmi cestujem už dávno. Na letiskách sú možnosti. Parížske metro poznám ako vlastne vrecko a to by som s deťmi a batožinou nedala. Ani keby bolo poloprázdne nie to ešte v dave. Práve preto sa pýtam na skúsenosti ľudí, nie na info na nete. Ide mi aj o bezpečnosť.
@chodec15 jasne jeden kufor s doplatkom za batozinu, ked deti maju narok na bezplatny ... A z Krakowa ma kazdu chvilu vlak do Ziliny 🙄 Ako sa v tom Krakove dostane z letiska na stanicu, to uz nie je tvoja starost, vsak?
Ty neries co ako by to mala spravit podla teba, ale ako jej poradit. A poradit nevies, pretoze si ani na to nedosiel, ze na Veleslavine je vytah do metra, takze ty si jednoducho internetovy teoretik, prakticke zalezitosti zivota ti tak trosku unikaju
Autorka! Mas male deti a batozinu, objednaj si taxik na hlavnu stanicu. Tie nervy a plus byt ako vysmykana handra nestoja za to, aby si pouzila MHD.
@chodec15 pozri nepoznáš okolnosti. Je zima, takze potrebujem aj zimné veci, bunda, overal a pod a deckám dvoje topánky. V lete idem s jedným a poloprázdnym. V zime to napriek vakuuovym vreciam nenarvem. Malé zvraciava takze treba rezervu. Ešte ma aj plienky, aj keď beriem len na cestu zaberie to miesto. To je jedna vec druha vec je let. Ono treba pozerať aj východzie letisko a to prosím nie je nič moc. Ak by som chcela mat na vyber musím sa trepať 700km vlakom a preliezť pol Paríža s kuframi a deťmi. Alebo vyhrať euromilion 😜 Takto sa trepem len 200km. Ideme na Vianoce k rodičom. Nehľadám komplikácie ani iné možnosti, mám to všetko preskúmané. Väčšinou nás príde niekto čakať na letisko, ale brat nemôže a navyše prilietam o 8h ráno a naši sú už postarší. Hľadám ako čo najjednoduchšie zvládnuť danú situáciu.
@viestta
@chodec15
@kornelies
Ľudia ešte raz, nepoznám reálnu situáciu. Práve preto sa pýtam na skúsenosti. Ako som písala nehľadám najlacnejšiu ani najkratšiu ale Najpraktickejšiu v danej situácii. Ak mi poviete že taxík tak beriem taxík.
Roky som bývala v Paríži. Tam taxík = zápchy.
Pôjdem z domu čosi po polnoci. Takze cesta náročná. Predpokladám že v polke decembra bude v Prahe ráno o 8 -9 nával.
Ďakujem za každú pomoc a radu.
Nám takto lieta sesternica zo Švédska no vždy jej ideme niekto naproti. Tiež je zo Žiliny. S dvoma deťmi je to dosť náročné. Z letiska by som určite využila Bolt taxi. Vlak Regio jet. V detskom kúpe je televízor a detičky majú svoje pohodlie. Držím palce nech to zvládnete.
@cookie29 taxiky aj transfery z letiska na hlavac chodia po magistrale, takze sice zapchy mozu byt, ale magistrala v Prahe nie je zabita ani v rannej spicke. Jedine s cim musis ratat, ze 10.12. sa menia grafikony, takze teraz este nevies kupit listok na vlak do Ziliny, musis pockat, kym budu grafikony zverejnene. Ale s priletom okolo osmej budes stihat vlaky do Ziliny az okolo obeda, cize na stanicu sa pohodlne dostanete aj keby boli zapchy
@cookie29 este ti odporucam pomotat sa skor dlhsie na letisku ako hned vyrazat na stanicu. Na stanici v podstate nemas ani poriadnu cakaren ani ako deti zabavit, pred stanicou kopu divnych individui v ktoromkolvek case. Na letisku budete v teple a suchu, aj posediet mate kde. Kufre nalozis na vozik a budes ich presuvat vsetky naraz tam kde vam treba. Na dvojke terminali je velka lego maketa letiska, to ich aspon chvilu zaujme.
Z letiska ti ide autobus na nadrazi Veleslavin, tam nastupis na metro a odvezies sa na hlavne nadrazi s prestupom, alebo vystupis na Muzeu a ten kusok dojdes peso. Vlaky na Zilinu mas Leo expres, Regiojet a CD, cestovny poriadok si vyhladas na internete, listky kupis cez internet. Kazdy vlak ma slusne WC. Dalsia moznost je transfer z letiska na hlavne nadrazi, kazdu chvilu chodia mikrobusy. Da sa to dohladat na stranke letiska