Ahojte , viem že je takýchto diskusii viac ale chcela by som aktuálne info. Má niekto čerstvé skúsenosti s pôrodom vo Vyškove? 🙂 ďakujem
@remma Jeeej super ✌️ a koľko si mala cestu prosím ťa, ak sa môžem opýtať? Stihli ste? Tak strašne som sa chcela nieco opýtať, keď som včera večer zaspavala, ale zabudla som 😅🙈🙈🙈 Ešte ma napadlo, ako je to tam s poradnami a s epi poučením? Tiež sa tam chodí len raz a to v deň príchodu do nemocky ? A ostatné poradne sa absolvujú na SR?
@meg_junova ahoj, my sme cestovali z BA a stihli sme , aj keď som mala veľmi rýchly porod rozbehol sa až tam. Na poradňu som bola len jeden krát a ostatne som absolvovala na sr. Predtým som si tam
Zavolala že kedy môžem prísť na poradňu tam všetko s tebou vypíšu, informujú Ta a už si aj nechytajú náramok pre teba. Urobia ti tam ozvy a tiež prehliadku. Všetci sú extrémne mili.
Čo sa týka epi tak oni tam veľmi nechcú dávať a ani poučenie tam nebolo cize ak chceš s epi rodiť tak tp by som si ešte overila. Oni sú tam skôr za prirodzený porod. Ale inak tam bolo super, ja som bola na nastanrdarde (je tam 9 izieb) a cítila som sa alo v hoteli, nosili mi jedlo do izby, manzel tam bol s nami od rana do vecera čo bolo úžasne. Mohol by tam aj spat keby sme mali nadštandard s vlastným sociálnym zariadením . Novorodenecke sestričky tiež uzasne, proste topka za mna.
@meg_junova ahoj, my sme tiež išli z BA, stihli sme to s prehladom. Záložný plán bol Breclav, co sme mali viac menej po ceste. Na poradni som bola iba raz, a mala som prísť až TP+ 7dní, ak by sa to nerozbehlo skôr. Poradne som absolvovala v Ružinove (skúsenosť z poradní z Ružinova, ma presvedčilo, že tam rozhodne nechcem rodiť). Čo sa týka epi, neviem ako to funguje s poučením, chcela som prírodzený pôrod, čo sa aj podrail, nezaujímala som sa o Epi, ale ak sa nemýlim mali by mať k dispozícií aj rajský plyn.
@remma ahoj, ďakujem ti krásne za info.. Asi to riskneme 🙈 Veľmi sa začínam tešiť na pôrod, ten prvy bol traumatizujúci, dúfam tento bude krajší. A mala si aj PA? A absolvovala si aj hypnoporodny kurz? Ja už za dva a pol mesiaca rodím 🤣 Neviem, či si ešte rýchlo dať te kurz, či sa mi to oplatí.. bože keby som tak vedela, či mi stačí k pôrodu skúsenosť z prvého, že vraj aj vo Výškove sú PA tamojšie v nemocke, je to pravda?
@marina137 vau, už sa ozaj teším na pôrod🙂 a manžel tam aj mohol ostať na noc ale teda kvôli tej toalete to asi nie je vhodné? Ako ste to riešili, ubytoval sa niekde vo Výškove na noc? Joj, som rada, že nemusím rodiť na SR, že tu je aj táto možnosť.. ešte otázka, dávala si aj všimné pri odchode?
@meg_junova hypnoporod som absolvovala pred 6 rokmi pred prvým pôrodom, ale mne sa nepodarilo dostať sa do stavu úplného uvoľnenia. Je ale pravda, že som to malo cvičila. Teraz pred pôrodom som mala individuálny kurz od Gravifit s Barboru a bolo to super. Mala som to online, nikde som nepotrebovala chodiť a bol prítomný aj manžel. Keďže som bola druhorodicka prebrali sme iba témy, ktoré som potrebovala doplniť (správne dýchanie, uľavove polohy a pod.) Barbora dala aj skvelé typy pre manžela. Ak chceš dojčiť, je dobre sa pripraviť aj na to. Mne to pri prvom dieťati nešlo, teraz sme to vybojovali, ale vo Výškove je nulová podpora dojčenia. Novorodenecke sestry hneď odporúčajú cumel a UM, žiaľ.
So mnou bol ubytovaný aj muž, bolo to skvelé. Bola voľná izba so samostatnou kúpeľňou, neviem koľko je takých izieb. Ale na nadštandarde maju 2 jednolôžkové izby spoločnú kúpeľňu ak sa nemýlim. Ale nie je to žiadny luxus. Nám v sprche neodtekala voda a bud tiekla horúca alebo studená voda, nedala sa rozumne regulovať.
@meg_junova je to tam fakt super, aj som rodila v rôznych polohách , na boku a v drepe a bolo to riadne super. Tam môže spat len keď je to sociálne zariadenie na izbe inak mu tam nedovolia. Sle nevadilo to až tak keďže malinky stále spal 😅 (kde sú tie časy 🙈). No a hej vždy každý deň si našiel nejaké ubytko poblizku a potom prišiel za nami. Ja si ani neviem predstaviť že by tam nebol keďže som nevládala nič. No a na konci sme nič nenechali len bombonieru a pekný odkaz. Za nadstandard si platíš sama a ostatne zaplatíš a preplatí to poisťovňa. Takze super.
@marina137 ahoj, neviem ci tvoja otázka je ešte aktuálna, ale ja mam čerstvú skúsenosť, rodila som koncom marca.