Ahojte maminky,
Mám otázku ohľadom pôrodu v nemocnici vo Vyškove v ČR.
Aké máte prosím skúsenosti?
Ďakujem krásne
@sunny_g jaj, tak do marca sa toho este tolko udeje...mozno bude vakcina, mozno budu hranice statov pozatvarane, mozno skolabovane zdravitnictvo...tolko moznosti. Skoda riesit. Ale asi by som si uz hladala zaloznu alternativu. Ja som nakoniec bol a na SK v porodnici, ale mala som dulu a bol to krasny az magicky porod. Cize odporucam ist a hladat aj u nas porodnice kde by ti dovolili ist pripadne s dulou a vyrvorili podmienky na prirodzeny porod. Samozrejme ze s tym suvisi aj priprava - mentalna, emocna, fyzicka. Ja som za dulu, kurz hypnoporodu a zazmluvnenu lekarku, a nadstandardnu izbu dala sumu kocika, ale nelutujem. Lebo ako jedina som v porodnici na druhy den chodila ze chcem hned dalsie dieta, kym ostatne mamicky sa len hojili z nastrihov a cisarakov.
@sunny_g Aj ste volala do Vyskova? Lebo ja mam porod v polovici februara a tiez rozmyslam nad Vyskovom/ Cechmi...
@ilavska_kristina nevolala, ale zavolám a objendam sa rovno na registráciu a keď sa spustí pôrod, rovno tam pôjdeme
@sunny_g Ahoj Sunny, skus zavolat na Antolsku a informovat sa, ako je to v dnesnej situacii so sprevadzajucou osobou. Nie je vymedzene, kto to je. Mohla by to byt aj dula. Maju aj dost nadstandardov. Na nadstandarde je naozaj vytvotena dostatocna intimita pre maminku a babo. Keby sa to dalo uskutocnit pripadne so zazmluvnenou lekarkou (teraz sa zazmluvnuju de iure par dni pred porodom...pozri skupinu tu na MK Porodnica Antolska, vela sa o tom pise), to by bol celkom fajn zalozny plan.
@biela_sova Dakujem pekne, uz tato tema pre mna nie je aktualna 🙂
@sunny_g ahoj,prosim ta,skusala si nieco riesit s tym vyskovom?uz mas po porode?ja mam termin bud.tyzden,rodila som 2x na vsetine,no teraz sa tam ocividne nedostanem,tak surne hladam alternativu,lebo pri slove trencin sa mi stavaju chlpy 🙈
@jankadankova neskúšala. Už máme po
@sunny_g gratulujem a vela stastia prajem! Ako si nakoniec dopadla? Ako prebehol porod?
@jankadankova ja som nakoniec rodila v Skalici s dulou a mala som krasny porod. Personal maximalne vysiel v ustrety. Vela je to o nasom nastaveni a poziadavkach. Ved pre nich bezproblemovy porod je tiez nieco po com tuzia.
@biela_sova ďakujeme 🙂 pôrod doma 🙂 všetko super, krásne prirodzené, neopísateľné ❤️ sme zdraví a spokojní
@sunny_g Tak to sa velmi tesim, ze vam to dobre dopadlo a babo je zdravucke..aj Ty samozrejme
@biela_sova
@krisbar
Ďakujem krásne ❤️❤️❤️
@ilavska_kristina podarilo sa vo vyskove? ake to bolo?
Ja som tam bola len na konzultacii s primarom a ukazali mi porodne saly a bola som unesena z pristupu ludi, velmi podporuju prirodzene porody. Porodny plan je tam uplne zbytocny brat.
Bohuzial kvoli covid situacii som sa tam nedostala.