Pôrod v pôrodnici Vyškov

sunny_g
5. nov 2020

Ahojte maminky,
Mám otázku ohľadom pôrodu v nemocnici vo Vyškove v ČR.
Aké máte prosím skúsenosti?
Ďakujem krásne

krisbar
5. nov 2020

Ja som tam bola len na konzultacii s primarom a ukazali mi porodne saly a bola som unesena z pristupu ludi, velmi podporuju prirodzene porody. Porodny plan je tam uplne zbytocny brat.
Bohuzial kvoli covid situacii som sa tam nedostala.

sunny_g
autor
8. nov 2020

@krisbar dakujem krásne, verím, že už bude situácia priaznivá 🙂

krisbar
8. nov 2020

@sunny_g bohuzial sa stale zhorsuje a tentokrat na strane CR.

sunny_g
autor
8. nov 2020

@krisbar čo máš na mysli?
No ja verím, že to bude v marci už možné

krisbar
9. nov 2020

@sunny_g jaj, tak do marca sa toho este tolko udeje...mozno bude vakcina, mozno budu hranice statov pozatvarane, mozno skolabovane zdravitnictvo...tolko moznosti. Skoda riesit. Ale asi by som si uz hladala zaloznu alternativu. Ja som nakoniec bol a na SK v porodnici, ale mala som dulu a bol to krasny az magicky porod. Cize odporucam ist a hladat aj u nas porodnice kde by ti dovolili ist pripadne s dulou a vyrvorili podmienky na prirodzeny porod. Samozrejme ze s tym suvisi aj priprava - mentalna, emocna, fyzicka. Ja som za dulu, kurz hypnoporodu a zazmluvnenu lekarku, a nadstandardnu izbu dala sumu kocika, ale nelutujem. Lebo ako jedina som v porodnici na druhy den chodila ze chcem hned dalsie dieta, kym ostatne mamicky sa len hojili z nastrihov a cisarakov.

sunny_g
autor
9. nov 2020

@krisbar mám dulu, ale kde v Ba je taká pôrodnica?
Verím, že to bude fajn dovtedy 🙂

krisbar
9. nov 2020

@sunny_g to neviem. Treba pozistovat. Koch asi hej. Ja som mimo Ba.

sunny_g
autor
9. nov 2020

@krisbar Koch zaviedol kvótu na max. veľkosť bábätka 4 kilá. Prvý syn mal 4,16kg takže by sme v tom prípade išli cisárom. Nechcem. A tiež max. 7 dní môžeš prenášať, my sme mali 10 a aj tak sa ešte nechystal... takže za mňa nie.

krisbar
9. nov 2020

@sunny_g fuha, to som nevedela. Ved skus po novom roku obvolat porodnice popytat sa. Alebo ta dula co mas zazmluvnenu by mala vediet, kde ju pustia.....ved nerobi len porody doma.

sunny_g
autor
9. nov 2020

@krisbar jasné, má prehľad, podľa mojich priorít mi odporučila práve Vyškov

krisbar
10. nov 2020

@sunny_g 🤩 to aj moja 😁 zjavne vedia preco, ale zvladli sme to aj na Slovensku.

jankap86
2. dec 2020

@krisbar Ahoj. Môžem sa spýtať kde na Slovensku si rodila? Ďakujem 🙂

ilavska_kristina
11. dec 2020

@sunny_g Aj ste volala do Vyskova? Lebo ja mam porod v polovici februara a tiez rozmyslam nad Vyskovom/ Cechmi...

sunny_g
autor
11. dec 2020

@ilavska_kristina nevolala, ale zavolám a objendam sa rovno na registráciu a keď sa spustí pôrod, rovno tam pôjdeme

krisbar
14. dec 2020

@sunny_g a ako to chces robit s testovanim? Lebo neviem ci ta v tejto situacii pustia do ciech bez testu...a este do nemocnice.

sunny_g
autor
28. dec 2020

@krisbar Ja to neurobim s testovanim nijako, na testy sa nechystam a termin porodu mam v marci, takze tak ;)

qwertxy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biela_sova
3. jan 2021

@sunny_g Ahoj Sunny, skus zavolat na Antolsku a informovat sa, ako je to v dnesnej situacii so sprevadzajucou osobou. Nie je vymedzene, kto to je. Mohla by to byt aj dula. Maju aj dost nadstandardov. Na nadstandarde je naozaj vytvotena dostatocna intimita pre maminku a babo. Keby sa to dalo uskutocnit pripadne so zazmluvnenou lekarkou (teraz sa zazmluvnuju de iure par dni pred porodom...pozri skupinu tu na MK Porodnica Antolska, vela sa o tom pise), to by bol celkom fajn zalozny plan.

sunny_g
autor
4. jan 2021

@biela_sova Dakujem pekne, uz tato tema pre mna nie je aktualna 🙂

mamabeata
11. jan 2021

@krisbar
Ahoj. Prosím ťa, objednala si sa rovno k primárovi? Koľko mal na vás čas? Aj si sa dala vyšetriť?

krisbar
11. jan 2021

@mamabeata ano, treba volat tusim po str pia od 8-9 na cislo co ma na stranke. Bol s nami hodinu, potom cca 20 min nam sestricka ukazovala oddelenie a informovala ako to u nich chodi. Nie nevysetroval. Bola som tam v 25tt a potom uz som sa tam kvoli covid nedostala rodit.

jankadankova
17. mar 2021

@sunny_g ahoj,prosim ta,skusala si nieco riesit s tym vyskovom?uz mas po porode?ja mam termin bud.tyzden,rodila som 2x na vsetine,no teraz sa tam ocividne nedostanem,tak surne hladam alternativu,lebo pri slove trencin sa mi stavaju chlpy 🙈

sunny_g
autor
28. mar 2021

@jankadankova neskúšala. Už máme po

biela_sova
28. mar 2021

@sunny_g gratulujem a vela stastia prajem! Ako si nakoniec dopadla? Ako prebehol porod?

krisbar
29. mar 2021

@jankadankova ja som nakoniec rodila v Skalici s dulou a mala som krasny porod. Personal maximalne vysiel v ustrety. Vela je to o nasom nastaveni a poziadavkach. Ved pre nich bezproblemovy porod je tiez nieco po com tuzia.

sunny_g
autor
29. mar 2021

@biela_sova ďakujeme 🙂 pôrod doma 🙂 všetko super, krásne prirodzené, neopísateľné ❤️ sme zdraví a spokojní

biela_sova
29. mar 2021

@sunny_g Tak to sa velmi tesim, ze vam to dobre dopadlo a babo je zdravucke..aj Ty samozrejme

krisbar
29. mar 2021

@sunny_g nadhera! Gratulujem!

sunny_g
autor
29. mar 2021

@biela_sova
@krisbar
Ďakujem krásne ❤️❤️❤️

menoruze
4. máj 2021

@ilavska_kristina podarilo sa vo vyskove? ake to bolo?