Neplatný občiansky preukaz v Česku pri ubytovaní

denis312
31. okt 2024

Prosim vas teraz sme sa ubytovali a mam dlhsiu dobu neplatny obciansky nikde som to na slovensku nepotreboval tak som nato zabudol a teraz som to zistil, neviete co mi hrozi ? Mame tu byt 3 noci , mozu nas poslat naspat domov ?

koniarova
31. okt 2024

Keď ti na to nikto nepríde, tak nevidím dôvod.

biba_18
31. okt 2024

pokiaľ bude normálny človek na recepcii tak nebude robiť problemy, ukáž mu ešte nejaký iný doklad keby si to všimol a chcel by to riešiť…

biba_18
31. okt 2024

aha - ty si už ubytovaný a nikto si to nevšimol? tak to nerieš a po návrate si vybaviš nový, ale tam to asi bude s pokutou…

denis312
autor
31. okt 2024

@biba_18 pobedala nam ze vecer mozu prist policajti kedze mam neplatny obciansky . . Napriklad platny vodicky preukaz nestaci ako doklad ? Alebo karticka poistenca. ? A neviete teda ci nas mozu poslat domov ak to budu riesit ?

koniarova
31. okt 2024

@biba_18 nebude s pokutou.

koniarova
31. okt 2024

@denis312 akí policajti? Oni ich zavolajú?

really8
31. okt 2024

@denis312 mozu vas poslat domov. Nemas platny cestovny doklad potrebny na vstup do krajiny.

denis312
autor
31. okt 2024

@koniarova zevraj zadava nase udaje do systemu a ze si to mozu pozriet policajti

biba_18
31. okt 2024

@denis312 akí policajti prepana. to by ich museli oni zavolať…

biba_18
31. okt 2024

@koniarova keď bez pokuty, o to lepšie…

denis312
autor
31. okt 2024

@biba_18 ten vodicky nestaci ?

pribinak
31. okt 2024

@denis312 áno, recepčná prihlasuje ľudí do systému, tak môžu prísť policajti na námatkovu kontrolu a pokial nemáš platný preukaz s foto či cestovný pas, tak tá môžu poslať domov

Za mna totálne nezodpovedne že pred vycestovaním si neskontroluješ doklady.

Kde a kedy sa overuje totožnosť cez karticku poistenca? Toto je logika ako u 5 ročného dieťaťa

denis312
autor
31. okt 2024

@pribinak vdaka pripinak za mudre reci ktore pomozu

pribinak
31. okt 2024

@denis312 nie je zač

biba_18
31. okt 2024

@denis312 tak policajtom asi nie. ale fakt si neviem predstaviť aby ti zabezpečovali cestu na svk len preto že máš neplatný doklad… pozri, už si tam - zavolaj na konzulát s tým že čo máš robiť…

martinkatinka
31. okt 2024

@denis312 potrebujes platny doklad s fotkou. Takze napriklad pas.

denis312
autor
31. okt 2024

@martinkatinka len aj na vodickom je fotka

biba_18
31. okt 2024

tieto prípady sa riešia na konzuláte - volaj tam…

martinkatinka
31. okt 2024

@denis312 a ma recepcii si pytala od teba iny cestovny doklad?

koniarova
31. okt 2024

@martinkatinka tiež to nechápem 🤷

zubrienka1
31. okt 2024

My sme s muzom tak boli, mal neplatny OP. Boli sme ubytovani v hoteli, davali sme na recepcii OP. Nikto nas na to neupozornil, ze ho ma neplatny. Dosiel na to az 2 mesiacoch😂,

denis312
autor
31. okt 2024

@zubrienka1 tak ja som chcel len vediet ze co najhorsie nam hrozi aby som sa vedel pripravit . . Ze ak len pokuta tak to by nebolo take zle ale ak by sme museli ist prec tak to by bolo nanic

hipuska
31. okt 2024

Si tam tri dni, sú sviatky. Nikto ťa riešiť nebude. My bývame pri poľskych hraniciach a bežne chodime do pl. Deti skoro vždy bez dokladov. Už nás aj zastavili ale nič nebolo.

martinkatinka
31. okt 2024

@hipuska tymto by som sa nechvalila. Vies co vsetko sa moze stat?

really8
31. okt 2024

@hipuska v cz sviatky nie su

aalt
31. okt 2024

Podla mna to nebude nikto riesit. Doma si vybavis novy, tam to tiez nikto riesit nebude. Pokuta sa neplati. Pokutu zaplatis iba ak ta este cestou niekde zastavia policajti. Nabuduce si pred cstou vzdy skontroluj doklady, ktore mozes potrebovat.

ibrunova
31. okt 2024

@denis312 ak prechádzaš cez hranice, musíš mať platný doklad. Je možné, že budú kontaktovať cudzineckú, lebo si vlastne cez hranice prešla nelegálne a ešte sa cez tie hranice potrebuješ aj vrátiť.

januska12323
31. okt 2024

Preukaz poistenca nemá fotku ani nie je cestovný doklad. Vodičský preukaz tiež nie je cestovný doklad. Nechápem ako môžeš povedať nepotreboval som občiansky tak som neriešil, doma keď niečo vybavuješ dávaš preukaz poistenca? Inak by musela byť veľmi veľká náhoda aby práve tvoje ubytovanie policajti riešili, keď prídeš domov daj si to do poriadku a necestuj keď nemáš doklady.

namornicka
31. okt 2024

Neboj sa, nič sa ti nestane. Keď som bola pred pár rokmi s partiou v Taliansku, kamoska cestovala s expirovanym občianskym a to sme išli letecky 😄 Ani na letisku, ani v hoteli si to nevšimli.

denis312
autor
31. okt 2024

@januska12323 hovorim ze som ho nepotreboval pretoze som ho nepotreboval, ked nic nevybavujes tak ho nepotrebujes , v obchode ho kvoli rozkom nekontroluju.