Prosim vas teraz sme sa ubytovali a mam dlhsiu dobu neplatny obciansky nikde som to na slovensku nepotreboval tak som nato zabudol a teraz som to zistil, neviete co mi hrozi ? Mame tu byt 3 noci , mozu nas poslat naspat domov ?
pokiaľ bude normálny človek na recepcii tak nebude robiť problemy, ukáž mu ešte nejaký iný doklad keby si to všimol a chcel by to riešiť…
aha - ty si už ubytovaný a nikto si to nevšimol? tak to nerieš a po návrate si vybaviš nový, ale tam to asi bude s pokutou…
@denis312 áno, recepčná prihlasuje ľudí do systému, tak môžu prísť policajti na námatkovu kontrolu a pokial nemáš platný preukaz s foto či cestovný pas, tak tá môžu poslať domov
Za mna totálne nezodpovedne že pred vycestovaním si neskontroluješ doklady.
Kde a kedy sa overuje totožnosť cez karticku poistenca? Toto je logika ako u 5 ročného dieťaťa
@denis312 potrebujes platny doklad s fotkou. Takze napriklad pas.
@martinkatinka len aj na vodickom je fotka
tieto prípady sa riešia na konzuláte - volaj tam…
@denis312 a ma recepcii si pytala od teba iny cestovny doklad?
@martinkatinka tiež to nechápem 🤷
My sme s muzom tak boli, mal neplatny OP. Boli sme ubytovani v hoteli, davali sme na recepcii OP. Nikto nas na to neupozornil, ze ho ma neplatny. Dosiel na to az 2 mesiacoch😂,
@zubrienka1 tak ja som chcel len vediet ze co najhorsie nam hrozi aby som sa vedel pripravit . . Ze ak len pokuta tak to by nebolo take zle ale ak by sme museli ist prec tak to by bolo nanic
Si tam tri dni, sú sviatky. Nikto ťa riešiť nebude. My bývame pri poľskych hraniciach a bežne chodime do pl. Deti skoro vždy bez dokladov. Už nás aj zastavili ale nič nebolo.
@hipuska tymto by som sa nechvalila. Vies co vsetko sa moze stat?
Podla mna to nebude nikto riesit. Doma si vybavis novy, tam to tiez nikto riesit nebude. Pokuta sa neplati. Pokutu zaplatis iba ak ta este cestou niekde zastavia policajti. Nabuduce si pred cstou vzdy skontroluj doklady, ktore mozes potrebovat.
Preukaz poistenca nemá fotku ani nie je cestovný doklad. Vodičský preukaz tiež nie je cestovný doklad. Nechápem ako môžeš povedať nepotreboval som občiansky tak som neriešil, doma keď niečo vybavuješ dávaš preukaz poistenca? Inak by musela byť veľmi veľká náhoda aby práve tvoje ubytovanie policajti riešili, keď prídeš domov daj si to do poriadku a necestuj keď nemáš doklady.
Neboj sa, nič sa ti nestane. Keď som bola pred pár rokmi s partiou v Taliansku, kamoska cestovala s expirovanym občianskym a to sme išli letecky 😄 Ani na letisku, ani v hoteli si to nevšimli.
@januska12323 hovorim ze som ho nepotreboval pretoze som ho nepotreboval, ked nic nevybavujes tak ho nepotrebujes , v obchode ho kvoli rozkom nekontroluju.
Keď ti na to nikto nepríde, tak nevidím dôvod.