Dobrý deň prajem rada by som sa opýtať či mi niekto nebude vedieť poradiť.
Sestra žije v CZ, na Slovensko pricestovali 5.7 a odchádzajú 16teho. Chcela by vziať deti (11 r. a 16r) na prázdniny k nim. Aké ich čakajú podmienky pri návrate domov. Snažím sa dovolať na info linku korona.gov no bez šance. Na stránke píše, že po návrate podliehajú režimu rodičov. Takže ak mi rodičia nikam necestujeme nieje povinná karanténa ( manžel je plne očkovaní ja nie)? Sestra je s priateľom plne očkovana.
Ďakujem veľmi pekne za radu, informácie.
@katuska599 asi zalezi aj od toho, ze kedy sa vratia. ak sa vratia po 9.8 a 16r dieta nie je ockovane tak cela domacnost ide do karanteny vratane ockovaneho muza. ak stihnu navrat do 9. tak by nemali ist do karanteny.
Nech ide po ne manžel potom...keď je očkovaný...
@anjelicek26 syn bude mať v decembri 17r. Tak naspäť prídu vlakom samé teda ak pôjdu. Priami spoj žiadne prestúpi.
@simonah73 návrat okolo 20.7
@katuska599 tak tym, ze si nikde nebola, nemusis ist do karanteny a tym padom ani on, lebo ide podla clenov spolocnej domacnosti. Aspon ja si tak myslim.
@katuska599 ked pojdu vlakom a nikomu zo spolocnej domacnosti nie je nariadena karantena (co nie je, lebo necestujes s nimi) tak nemusia byt v karantene. Plati to do 9.augusta, ale dovtedy sa vratia, takze pohoda.
@hettinka nemusi byt starsi v karantene, na deti 12-18 rokov sa vztahuje vynimka a to do 9.augusta.
deti do 12r sa nenahlasuju ani nejdu do karanteny, starsi syn sa nahlasi ale do karanteny nepojde, kedze nik dospely doma necestoval.
ono registracia im plati najmenje do 9/8 a potom ten 16 by uz mal byt ockovany alebo nastupit do karanteny a s nim vsetci co su v jednej domacnosti
@katuska599 pokial sa vratia do 20/7 tak sa na nich vztahuje to co na dospelaka co ide s nimi - cize ak je ockovany a nema karantenu tak ani tvoje deti nie
@prasiatko30 dakujem
@prasiatko30 ďakujem
@simca06022011 ďakujem krásne 🙂
@namornicka ďakujem krásne
Kto ich dovezie nazad? S kym prekracuju hranicu? Ten ich predsa musi nahlasit do e-karanteny... kedze sestre davas splnomocnenie, aby s detmi cestovala, v tom momente spadaju pod nu, ked ich vezie a tym sa riadi aj karantena.