Na otočku do Čiech

bibg
10. jan 2022

Ahojte, nie som očkovaná ani prekonaná. Chcem sa spýtať je možné ísť na otočku do Čiech bez nejakých iných komplikácií? Samozrjeme budem mat pcr test ale či má na sk nečaká karanténa. Už som z tých pravidiel totálne mimo. Ďakujem

gianna
10. jan 2022

@bibg do ciech mozes ist na max.24 hod. bez testu, ale po navrate na SR je povinnost vyplnit e-hranicu a ist do karanteny

ivkazba
10. jan 2022

Akože už si z pravidiel mimo? Veď podmienky pri návrate do SR sa nemenili už vyše pol roka. Ako neočkovaná ideš pri návrate do SR do karantény.

katenka858
10. jan 2022

@gianna
@ivkazba rozhodnutie ustavneho sudu z 30.12.2021 uz hovori nieco ine...

draik
10. jan 2022

@katenka858
Kolegyňa, ktorá sa venuje ústavnému právu? Čo teda hovorí rozhodnutie ÚS? A ktoré vlastne, keď spomínate iba dátum?

katenka858
10. jan 2022

@draik pravny predpis c.551/2021 Z.z. NÁLEZ
Ústavného súdu Slovenskej republiky
PL. ÚS 4/2021-136
V mene Slovenskej republiky, konkretne rozhodnutie c.2....myslim, ze pravny vyklad rozhodnutia si dokazete zabezpecit 😉

martul
10. jan 2022

@katenka858 hrdinka sa ozvala. Už ťa vidím, keď by ťa stopli policajti jak recituješ zákon. Karanténa a šmitec.
A prosím ťa keď si taký odborník, kde si prosím ťa bola doteraz. Veď choď sa biť do pŕs pred vládu a parlament a pred európsky súdny dvor, keď nám tak krivdia. Bojuj za nás prosím ťa.

draik
10. jan 2022

@katenka858
Ani netušíte, ako ste mimo. Predpokladám, že len verklíkujete hoaxy napr. z niektorých webov či od typu Krajníková a spol. Pokojne si to však vyskúšajte na sebe a potom argumentujte v konaní o uložení pokuty. Budete to mať takú trochu drahšiu lekciu do života.
Je inak zaujímavé, ako podaktorí dokážu prechádzať z odboru virológia, do práva a ďalších oblastí podľa aktuálnej situácie.

bibg
autor
11. jan 2022

Ženy ukľudnite sa. Hádajte sa v správach. Ja som sa slušne spýtala. Po prvé. Nemám náladu hľadať po celom internete čo môžem a čo nie. Po 2. som (určite nie jediná) unavena z toho že neustále musím niečo riešiť. A všetci vidime že ani vakcína nie je sloboda. Ja som chcela len vedieť ak niekto cestuje alebo nedávno cestaval do čr a mal situáciu sko ja. Tz. Nezaočkovaný a neprekonaný.

@ivkazba
Som mimo z toho že otvorím jednu stránku kde je napísané toto a vzápätí otvorím druhu kde je napísané niečo iné alebo zam niečo nie je spomenuté.

Sme v 21. Storočí a nevedia vymyslieť stránku slebo aplikáciu kde si dáš kam cestujes a na ako dlho a čo k tomu potrebuješ a čo ta čaká. A aktualizovalo by sa to každý týždeň. Takze človek otvorí jednu stránku alebo aplikáciu a vidi všetko hneď. A nie aby som otvárala milión stránok a hľadala svoju situáciu.

Toď vsio. Takze ďakujem všetkým zúčastnením v tejto diskusii.