Materská v Čechách

2. mar 2023

Ahojte, prosim ako je to s materskou v cechach?Kamoska neni na konikovi, zije v CR, ale pracuje pre slovensku firmu na zivnost. V dohladnej dobe by sa chcela s muzom zacat snazit o babo a musi pozerat aj na financie, co sa viac oplati...ci sa zamestnat radsej inde a uz v ceskej firme alebo zvysit odvody do socialky len. Pripadne kolko musi byt zamestnana v ceskej firme vobec, aby mala normal matersku?Dakujemee pekne za rady, skusenosti

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluemoon24
2. mar 2023

Na Slovensku dostane vice penez. Ale pokud zije v CR a pracuje na Slovensku, tak predpokladam, ze ma slovenskou zdravotnu. Jak to aktualne resi s lekari v Cesku? Na zaklade formulare S1? Kde pracuje otec ditete? Pokud v Cesku, tak rodicovsky pak bude pobirat cesky.

autor
2. mar 2023

@bluemoon24 zije v CR a ma hommeoffice pre slovensku firmu. Muz pracuje pre cesku firmu, obidvaja maju ale myslim stale trvaly pobyt na Slovensku, su v CR v podnajme a stavaju si aktualne dom.

autor
2. mar 2023

a lekarov ked treba idu na Slovensko

bluemoon24
2. mar 2023

A rodit bude na Slovensku nebo v Cesku?

autor
2. mar 2023

@bluemoon24 v Cechach

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluemoon24
3. mar 2023

No takto - klidne muze zustat zamestnana na Slovensku. Kdyz si vybavi formular S1 muze klidne rodit v Cesku bez poplatku (jak je to s proplacenim bez neho netusim). Kdyz bude rodit v Cesku, tak dite bude mit nejspis ceske pojisteni (po otci), takze tam pak problem nebude. Ale az ona nastoupi na RD, kterou bude pobirat v Cesku (z duvodu toho, ze otec ditete pracuje v Cesku) mohla by mit dlouhe vybavovacky s pojistovnou.