Je potrebný test na kúpalisko v Čechách?

16. jún 2021

Na základe dostupných aktualnych info som zistila,že do ČR môžeme na menej ako 24 hodín vycestovať bez testu, registrácie, očkovania... Za hranicami je v ČR kúpalisko, o teste tam nepíšu. Na českých stránkach som čítala, že na kúpalisko test nie je potrebný. Máte niekto,prosím, skúsenosť/informáciu, či je to všetko tak? Ďakujem.

e1i
16. jún 2021

vycestovat mozes ale po navrate karantena alebo test plati

pink_lady
16. jún 2021

Hrozenkov? uz je otvorene? V Uherskom hradisti je potrebny PCR /7dnovy/ alebo 72h Ag test. Ono je to myslim plosne na celu republiku

autor
16. jún 2021

@pink_lady Kúpalisko Brumov-Bylnice,dnes otvárali. Ďakujem za info. Ale ockovanych ľudí sa test už netýka či?

pink_lady
16. jún 2021

tuto to je ako je to v UH - ale mne sa vidi ze to tak je v celej republike ceskej...https://www.aquapark-uh.cz/podminky-pro-vstup-1...

autor
16. jún 2021

@pink_lady Super, ďakujem 🙂 Očkovania sme sa zatiaľ nedočkali,tak buď počkáme alebo test.

e1i
16. jún 2021

Po návrate z týchto krajín sa vyžaduje negatívny 72-hodinový RT-PCR test alebo 12-hodinový antigénový test, prípadne 14-dňová domáca karanténa, ktorá môže byť ukončená negatívnym RT-PCR alebo antigénovým testom po príchode z týchto krajín. Výnimky pre zelený systém majú zaočkované osoby, ďalej ľudia, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní a deti do 18 rokov

navrat zo zelenych krajin

pink_lady
16. jún 2021

@e1i ale ak si urobi test AG rano a v ten den ide do CR na otocku tak ten test jej plati aj ked sa vrati predsa...na hraniciach nikto nekontroluje, z mojej skusenosti

autor
16. jún 2021

@e1i Ďakujem. Len som myslela,že keď si tam menej ako 24 hodín,tak je to výnimka zo všetkého. Lebo sú ľudia,ktorí chodia na nákup cez hranice na 2 hodiny a určite sa potom netestuju.

e1i
16. jún 2021

@pink_lady nahoda je blbec s kontrolami. nas kontrolovali 2x na vstupe do CZ a raz na ceste domov

pink_lady
16. jún 2021

@e1i no hej ale ved test mat bude lebo na kupalisko ho potrbuje...a ked nie, tak si da urobit v momke. myslim ze to je najmenej.

e1i
16. jún 2021

@pink_lady ved ja nepisem ze nie. ale po spravnosti by mala mat

janinah
16. jún 2021

@e1i čo presne kontrolovali? Ďakujem

e1i
16. jún 2021

@janinah cestou tam chceli dovod cesty a museli sme ukazat papier z CAR a pri navrate dovod vstupu do SR

pink_lady
16. jún 2021

@e1i kedy to Bolo?

ofzuza
16. jún 2021

Na kupalisko treba test alebo ockovanie.

autor
17. jún 2021

Len dopisem info,keby to niekto potreboval: Test/očkovanie/potvrdenie o prekonaní je na kúpalisko potrebné v prípade kontroly (nepreukazujete sa tým,len namatkovo to kontrolujú). Ak si dáte ráno na SVK spraviť test,idete do ČR a v ten istý deň idete naspäť,platí vám ako výnimka z karantény po príchode ten istý test - to som si overovala. Samozrejme očkovanie/potvrdenie o prekonaní sú výnimky zo všetkého.