Ideme s kamaratkou do prahy na 3 dni prvy krat v zivote v auguste (mame 22) čo sa oplati vidiet? kam ist? Aj z historie aj zábava a podobne, nejaky program najlepšie
Vyhliadka na Petříne, múzeum mučenia a popráv, Madame Tussaud hneď vedľa, hrad, prechádzka po centre mesta, POP Airport outlet pri letisku aj s expozíciou dinosaurov, obchodné centrá Palladium a Nový Smíchov, Jelínkovo múzem slivovice, Národní muzeum, reštaurácie U zlatého tygra a U parašutistú atď.
Petrin, Vysehrad, Prazsky hrad, zoo.
Technické múzeum
V centru Královská cesta, od Prašné brány na Pražský hrad, nově otevřený Máj na Národní třídě, Kampa, Národní muzeum (Václavák v horní části je rozkopaný a není to tam teď moc hezké), Zoo.
Pridam olsansky cintorin a cintorin na vysehrade - tam je osobnost na osobnosti. Nieco ako nas narodny cintorin
- ak tu budete na 3 dni, kupte si 3denny listok na mhd (plati na metro, busy, tramy, mestske vlaky, lanovku na Petrin), stoji 330 Kc a mozes chodit a prestupovat kolko chces. Na navigaciu najlepsie google maps, tam ti bude ukazovat este aj ktory vystup z metra mas pouzit 🙂
- presjt si Kralovsku cestu - na nej mas najtop pamiatky, tu mas sprievodcu kolko by si toho stihla za 1 den
https://www.kudyznudy.cz/aktuality/jak-poznat-p...
pripadne tu vyklad aj ku kazdej pamiatke
http://www.praguecityline.cz/praha-1
- na oddych fajn parky blizko centra - Petrin & Kinskeho zahrada, Chotkovy sady & Letna/Letenska plan (super pre mladych), Riegerovy sady, Vysehrad - vo vsetkych menovanych mas aj super vyhlad na Prahu ako bonus 😎
- vecer Naplavka (nabrezie Vltavy kde sa popija/ Rasinovo nabrezi) a potom to stocit do centra do klubov
- na jedlo - cesku klasiku s dobrym pivom budes mat v centre v hospodach, ktore zacinaju na U 😀 (U Pinkasu, U Zlateho tygra, U Fleku, U Sedleru, U hrocha, U Glaubicu...), aj u takych s viacerymi pobockami (Lokal, Kolkovna, Kozlovna, Potrefena husa)
@berenika39 m& to berieme vzdy opacnou stranou. Elektrickou od Malostranskej na Hradcany alebo az na Pohorelec, potom hrad a Kralovska cesta dole kopcom. Ako odmena kava niekde na Malej strane
Ja pridam Atromovku a plavbu po Vltave. Do Troje sa mozte odviezt lodou, tam je ZOO, sklenik Fatamorgana a zahrady Botanickej zahrady a Trojsky zamok. Mozes si kupit listok na vsetky.
Listky do muzei, do ZOO a podobne odporucam kupovat vopred cez internet, vyhnes sa cakaniu vo fronte pred pokladnou.
Okrem klasických "pamiatok" vyskúšajte večer The Dubliner Irish Bar , pre mňa top bar.
Ešte pridám Divokú Šárku..... Krásna prechádzka.
Ja v Prahe žijem, čo treba vidieť za 3 dni je napísané vyššie, ja dopíšem moje food spoty, ktoré zbožňujem:
Wokin (nudle ktoré si človek vyskladá od základu, čo do nich chce)
Sasi pizza (výborná neapolská pizza v centre za super cenu)
Chutnej (vegánska reštika, ale jedlo je mega mňam)
Omai coffee (najlepší brunch, otvorili teraz novú lokáciu)
The Venue (brunch, čaká sa ráno trochu dlhšie ale stojí to za to)
Cukrář skála (najlepšie zákusky, super cena, otvorená kuchyňa, za mňa top)
Hneď vedľa je restaurace Červený Jelen- za mňa najlepšia čapovaná plzeň...
Ono je to v Prahe co sa týka food spotov hrozne moc...
Čo sa týka zábavy- ulica Dlouhá je party ulica, často bývajú v podnikoch happy hours od 18:00-20:00 cca, my chodíme do Steampunku, hore bar, dole sa tancuje (vstup zadarmo), niekedy hrajú super, inokedy to DJ nevychytá...
Klasika Orloj, Karlov most, Václavák... momentálne nafullované ľuďmi cez deň ale skoro ráno je to lepšie, napr na východ slnka ísť k Vltave....
Osobne mám rada Vítkov, vyhliadka na Prahu, Petřín (sem sa dá prejsť pešo aj kanovkou, ak si kúpite 24h lístok je tam vstup na lanovku zdarma), Vyšehrad, parky a pod..to už tu vyššie opísali iní ľudia.
Super je náplavka, posedieť pri Vltave, k tomu pivko...má to svoje čaro
Ďalej odporúčam app pid litačka- mhd a lístky 🙂
Ja doplním Černá Madona na koláčik a kafé a podvečer pivní lázne Beerspa Bernard.
Orloj, Karlov most, to je absolútna klasika