Cesta do Čiech k zubárovi

ma_ria
2. júl 2021

Ahojte. Mám ísť 8. júla do ČR, budú mi nasadzovať strojček na zuby, očkovana nie som, ani sa nechystám, čo mi treba, stačí test? Nebudem musieť do karantény ani po 9 júli, keby som potrebovala chodiť na kontroly? Keďže ide o cestu za účelom zdravotnej starostlivosti, nie sú tam nejaké výnimky? Normálne neviem, či do toho ísť, už som zaplatila aj nejaké peniaze a to čo sa robí ma zneisťuje. Neviem, či budem môcť chodiť na kontroly, či mi bude stačiť negativny test, alebo nebodaj budú chcieť časom púšťať cez hranice len ockovanych a ostatní budú mať problémy a nebude stačiť ani test, aj keď ide o nevyhnutnú cestu za účelom zdravotnej starostlivosti.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
2. júl 2021

@ma_ria nie , ja som chcela z Rakuska do Bratislavy k zubarovi na kontrolu po veciach, co robili tu v Rakusku a nez nebudem komplet vakcinovana to velmi nepojde. Tieto vynimky sa rusia. Hlavne si neviem predstavit tie kontroly ako budes mat. Nakolko sa to, co si pamatam muselo pravidelne upravovat.

feeewa
2. júl 2021

@mb2021 nevieš prosím ako je to v nedeľu? nariadenia mali platiť od 5.7.2021, ale práve som čítala túto správu: https://dennikn.sk/minuta/2454238/?ref=mwat a som zmätená, nakoľko som mala ísť na otočku v nedeľu do ČR.... Ďakujem 🙂

bloger
2. júl 2021

@ma_ria myslím že čo sa týka návštevy lekára mala by si mať nárok na test zdarma

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
2. júl 2021

Zubny strojcek nie je nevyhnutny zdravotny ukon, ale kozmeticka uprava. Navyse je na slovensku dost lekarov, ktori ju vykonavaju, takze bohuzial bude platit - bud budes zaockovana (do 9.8. je prechodna doba, kedy staci raz), alebo teda karantena, co je pri takychto veciach, ze ides na otocku, dost nemyslitelne.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
2. júl 2021

@hettinka PCR? nestačí antigén?

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ma_ria
autor
2. júl 2021

No ja si chcem dat Invisalign, takze kontroly by mali byt vacsinou raz za 3 mesiace, ale mam obavy, keď sa to každú chvíľu mení, aby som sa tam, aj naspäť v pohode dostala. Aj test by som ai zaplatila, len aby to stačilo. Kto vie, čo zas bude na jeseň, aká situácua, aké opatrenia. Váham, čo robiť, či do toho ísť, alebo si nájsť radšej na Slovensku ortodonistu, len už som tam poslala zálohu, pár stoviek E, na výrobu strojčeka, to už mi nikto nevráti.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarmila2010
2. júl 2021

@ma_ria zavolaj si ruvz alebo minv...urcite ti budu vediet povedat,ci spadas pod nejaku vynimku

andreakotesova
2. júl 2021

Do karantény nemusíš ísť, ak (co sa týka návštevy lekara v zahraničí):

simca06022011
2. júl 2021

Nemusis s nikym riesit ze ides k zubarovi kvoli strojceku.. povedz ze ides k zubarovi a si objednana a dovod si nechaj pre seba. Vybavene. Stale mame slobodnu volbu lekara a mna ani teba nemusi zaujimat ci to niekto niekde v SR robi, ak si ochotna si to dat urobit v inom state. Vzdy aj pocas lockdownov sa kvoli tomu dalo cestovat.
Ak chces informacie na 100% a nenajdes to na OFICIALNEJ stranke, volaj infolinku, a fakt nikomu nevesaj na nos ci ides kvoli strojceku alebo plastike.. ides k lekarovi. Vybavene.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chrumka120
2. júl 2021

Keď ideš na strojček k zubárovi je to to iste akoby si išla k normálnemu zubárovi, niekto tam chodí aj zo zdravotného hľadiska nie len z estetického, tak isto to uznávajú aj zamestnavatelia

ma_ria
autor
2. júl 2021

Bola som aj na Slovensku na zopár klinikách na konzultáciách a práve v Čr som pochodila najlepšie, aspoň sa mi zdalo, navrhli mi tam také riešenie, ktoré som od začiatku chcela, inde to chceli inak riešiť, mám to komplikované s tými zubami, názory boli rôzne ako to riešiť. Navyše aj cenovo to vychádza najvýhodnejšie, v Petramede viem, že robia, ale tí majú vyššie ceny, o doktorke Kotuličovej neviem aké má ceny, ako by to ona chcela riešiť, ani kedy by som sa zas k nej dostala, potom ešte zas minimálne 2 mesiace čakať, kým by mi strojček vyrobili. Moja liečba by mala trvať tak do 2 rokov, 8meho by som sa mala presnejšie dozvedieť, čo dovtedy bude, toho sa obávam, aby som sa tam dostala na kontroly. Dúfala som, že zo zdravotného hľadiska by to nemal byť problém, keď podstupujem nejakú pravidelnú liečbu, ale už som si neni istá, keď vidím, čo sa deje, aké obmedzenia vymýšľajú stále. Peniaze za celú liečbu mám vyplatiť teraz 8meho, lebo postupné splácanie by ma vyšlo drahšie a teraz, ak sa tam, alebo naspäť náhodou nebudem môcť dostať, tak neviem fakt. Veď viem, že predtým cesta k lekárovi, bola vo výnimkách, aj bez testu sa dalo ísť cez hranice s návratom do 12 hodín a teraz ani test nemá stačiť? Toto už je fakt moc.

ma_ria
autor
2. júl 2021

@andreakotesova Na oficiálnych stránkach som nikde také info nenašla, neviem, či to platí.

andreakotesova
2. júl 2021

@ma_ria je to vo vyhláške, ktorá vyšla dnes.

feketka
3. júl 2021

neviete ako je to so vstupom do CR? tam mozeme ist bez testu ci s testom ak nie som ockovana?