Brigády a daňové priznanie v Českej republike

6. mar 2023

Dobrý den m, viete mi prosím niekto poradiť? Ide o to, že v ČR brigadujem u viacerých zamestnávateľov naraz a uplatňujem zľavu na dani u jedného zamestnávateľa (ružový papier). Koncom roka som začala pracovať ešte niekde inde a keďže už som mala papier podpísaný v starom zamestnaní, neriešila som nič u toho nového. Na začiatku tohto roka som si vypýtala potvrdenie o príjme aby som mohla vyplniť daňové priznanie a vrátili mi preplatky z tych brigád, kde som papier podpisany nemala. Ten zamestnávateľ mi povedal, že on ma prihlásil tak, ako keby som papier podpísala a tým pádom som zľavu na dani uplatnila a pre mňa to tým pádom znamená, že budem musieť tu daň pri daňovom priznaní dorovnať. Viete mi niekto poradiť prosím ako postupovať? Za normálnych okolností by mi tá daň bola zaplatená naspäť a teraz musím ja doplatiť? Nie sú to malé peniaze a vôbec som nepočítala s tým, že niekto niečo takého urobí bez môjho vedomia. Som z toho dosť vyklepana a vôbec sa v účtovníctve nevyznám. Je tu niekto kto sa v tom vyzná a vedel by mi poradiť prosím? Ďakujem.