Mám možnosť zmeny práce a odísť do Prahy. Nerada ale šoférujem vo veľkých mestách a desí ma preprava z miesta na miesto. Zároveň máme malé deti a bola by to zmena sj pre ne.
Ako sa vám pozdáva život v Českom hlavnom meste, podmienky pre deti a podobne?
Ďakujem za zdieľanie poznatkov a rady
V Prahe asi budes skor vyuzivat MHD namiesto auta. Je tam dobra siet MHD, metro chodi kazdu chvilu, autobusy a elektricky nadvazuju...
Zije sa tam fajn, je tam vela moznosti, vela vyzitia pre deti. Akurat rataj s tym, ze ak budes chciet umiestnit deti v skolke, tak v statnej bez pobytu nemas sancu a sukromne su relativne drahe.
v Prahe sa zije fajn, ak mas rada mesto, kd eto zije a mas dobru pracu ty aj partner. je tam drahe byvanie hlavne, auto ti ani netreba, podla toho, kde bdues byvat, ale mhd je tam super.
Vsade sa zije fajn ak mas prijem ktory ti dovoli zit nad medianom ostatnej populacie. Ak mas prijem rovnaky alebo mensi ako 50% ludi okolo teba tak budes mat naprd zivot aj v monte carle.
Mne sa tu zije dobre, ale som tu uz dlho,uz tu mam zazemie, byvanie, naucila som sa soferovat medzi tramvajemi a zboznujem prazsku mhd haha ..
mam male deti tak do sveta skolok,kruzkov, a vsetkeho pre deti sme vplavali len pred par rokmi, travenie volneho casu, aktivity, kulturne vyzitie je v prahe super, dostat sa do skolky/skoly je uz horsie…
neviem kazdy to ma asi inak,ide aj o tom aki ludia ta obklopuju, ci si celkovo spokojna, v praci, doma … potom je to mesto mozno ak vedlajsie 🙂 celkovo sme tu spokojni, navrat domov ja ani muž (iny štat) uz neplanujeme.