Škola Márie Goretti v Čadci

katulaaaa
2. jan 2022

Je tu prosím niekto kto absolvoval externé dvojročné štúdium na tejto škole? Najlepšie by bolo nedávno aby som vedela aktuálne skúsenosti 🙂 ďakujem

lenka00789
3. jan 2022

@katulaaaa tiež sa tu pripojím ak nevadí 🙂)

katulaaaa
autor
3. jan 2022

@lenka00789 nevadí len nevyzerá že by tu niekto reagoval 😬 chcela si ísť už tento rok študovať?

lenka00789
3. jan 2022

@katulaaaa rozmýšľam o tom🙂 chcela som preto vedieť ako to tam chodí 🙂

katulaaaa
autor
3. jan 2022

@lenka00789 ja som síce chcela až ten ďalší ale tiež ma to zaujimalo...ozvala sa mi iba známa no ona končila 2018 takže ešte pred koronou 🤷

lenka00789
3. jan 2022

@katulaaaa vedela by si mi prosím povedať? Pokiaľ by som si urobila toto pomaturitne štúdium, môžem pracovať ako pedagogický asistent? Či som to teda správne pochopila že stačí toto dorobiť a netreba VŠ 🙂

katulaaaa
autor
3. jan 2022

@lenka00789 ona mi povedala že z tej dvojročnej môžeš robiť učiteľku v materskej škôlke, vychovavatela v školskej družine a dokonca aj asistenta čo som bola prekvapená 😬

snezienkaaa82
3. jan 2022

Radšej si urobte Bc. V Ružomberku, v BB, v Trnave...

snezienkaaa82
3. jan 2022

@katulaaaa áno, to je pravda, no platovo budeš vyššie, ak budes mat aspoň 1. Stupeň vš.

snezienkaaa82
3. jan 2022

Škola na učenie nie je vôbec náročná,ak máš prehľad, no budeš mat 2 praxe v 1 ročníku. V prvom ročníku sa praxuje v mS, jednu ti zada škola a jednu si pohľadáš ty. Časovo veľmi náročné v druhom ročníku v škd, taktiež. Plus rátaj s vyššími výdavkami, pretože všetky pomôcky si budeš zháňať sama, najlepsie je ich vyrobiť a ostanú v skolke/ v škd.

snezienkaaa82
3. jan 2022

Chodí sa, len piatky, ak chceš viac info, napíš postu😉🙂

katulaaaa
autor
3. jan 2022

@snezienkaaa82 a pokiaľ mám ukončený druhý stupeň VŠ učiteľstvo akademických predmetov a ku tomu by som si dorobila toto bola by som na Tom platovo lepšie ako tí čo majú len maturitu a dorobia si túto dvojrocku? 🙂

snezienkaaa82
3. jan 2022

@katulaaaa no mne to v robote vysvetľovali tak, že ak chcem byť ba tom platovo lepšie, musím si urobiť aspoň Bc. Kde v názve bude pedagogika a vychovavatelstvo......

snezienkaaa82
3. jan 2022

Už by som asi šla odrazu na vš, teda, chystám sa vyskúšať, uvidim ako to budem zvládať pri rodine....

katulaaaa
autor
3. jan 2022

@snezienkaaa82 veď to je to...ja mám termín v júni a ten ďalší rok budem mať doma ročne a štvorročné dieťa ktoré ani nemám pomaly kde dať takže by som bola rada keby aj tie dva roky zvládnem 🤷 v RK je to asi 3-4 ročné štúdium či?

snezienkaaa82
3. jan 2022

@katulaaaa Bc. Je momentálne na 4 roky, ak chceš mgt, tak ešte 3 naviac..... No majú to skracovať, tak uvidím. Ono ta Čadca nie je náročná na učenie, len ta prax, tie pisacky priprav bol des....

nika122
23. feb 2022

Ja tiež uvažujem o dvojročnom pomaturitnom štúdiu. Tento rok maturujem a z rodinných dôvodov si nemôžem dovoliť ísť študovať VŠ niekde ďaleko. Táto práca by ma veľmi lákala tak preto chcem využiť túto možnosť. Budem rada ak sa niekto podelí o aktuálne skusenosti, prípadne o informácie o talentových skúškach. Ďakujem

gitkaaa
28. feb 2022

@katulaaaa odkiaľ ste baby aj ja zvažujem.....do Turčianskych to mám o dosť ďalej???

katulaaaa
autor
28. feb 2022

@gitkaaa ahoj, já som priamo zo Žiliny 🙂

gitkaaa
2. mar 2022

@katulaaaa prosím ťa nevieš koľko je tam školné za rok?nenašla som nikde...

katulaaaa
autor
2. mar 2022

@gitkaaa málo by to byt do 200eur ak sa nic nezmenilo.

juliet1992
10. mar 2022

@lenka00789 stačí

snezienkaaa82
11. mar 2022

Áno, zdvihli to. Prvý ročník som platila tuším 120 a potom druhy 150....sa,mi zdá.

snezienkaaa82
11. mar 2022

@nika122 talentovky výtvarná, telesná, prednes. Učenie zvladnes, materiály poskytnu. No prax dá zabrať časovo, materiálne, aj finančne.

krkavcia_mater
11. mar 2022

@snezienkaaa82 Ja som tam koncila v 2015 a teda mna to financne nijak nezatazilo. Navyse studium je bezplatne, to co vyberaju je dobrovolny prispevok, ktory som ja odmietla uhradit.
Bolo to jednoduche studium... na hudobnej sme ucitela vzdy ukecali a moc sme toho nerobili. Oni nas beru uz ako dospelych vyzretych ludi, ktorych nemaju v plane dusit. Az na jednu ucitelku, ktora sa tvarila ako pupok sveta

lenka00789
11. mar 2022

@snezienkaaa82 Prosím vás a tie talentovky sú ťažké? Tých sa bojím asi najviac 🙂

krkavcia_mater
11. mar 2022

@lenka00789 nemáte sa čoho báť... zaspievate 1 piesen, zarecitujete 1 baseň, nakreslite obrázok, a na telesnej urobite kotrmelec, zabehnete clnkovy beh, predkocite kozu,.hodite basketbalku do kosa, zatancujete plava kacka po jazere...

lenka00789
11. mar 2022

@krkavcia_mater ďakujem veľmi pekne🙂 a na kreslení oni zadávajú obrázok?

snezienkaaa82
11. mar 2022

@krkavcia_mater áno, no poplatok zvýšili. Finančné- no na prax sme si zabezpečovali všetky pomocky samé, takže finančná záťaž až tak vysoká zas nbebola,rátam tých 300 eur, kjym s ne všetko vyrobili, kúpa, mnaterialu a tak.... Ved vies

snezienkaaa82
11. mar 2022

@krkavcia_mater akože 2 krát som chýbala na praxi, rás som bola chorá ja, raz dieťa a strašný problém robili z toho, nechceli mi dat nahradiť prax a samé výhovorky....

snezienkaaa82
11. mar 2022

@lenka00789 volejbal, basketbal, gymnastická zostáva- kotule, tanečné kroky