Je tu prosím niekto kto absolvoval externé dvojročné štúdium na tejto škole? Najlepšie by bolo nedávno aby som vedela aktuálne skúsenosti 🙂 ďakujem
@lenka00789 nevadí len nevyzerá že by tu niekto reagoval 😬 chcela si ísť už tento rok študovať?
@katulaaaa rozmýšľam o tom🙂 chcela som preto vedieť ako to tam chodí 🙂
@lenka00789 ja som síce chcela až ten ďalší ale tiež ma to zaujimalo...ozvala sa mi iba známa no ona končila 2018 takže ešte pred koronou 🤷
@katulaaaa vedela by si mi prosím povedať? Pokiaľ by som si urobila toto pomaturitne štúdium, môžem pracovať ako pedagogický asistent? Či som to teda správne pochopila že stačí toto dorobiť a netreba VŠ 🙂
@lenka00789 ona mi povedala že z tej dvojročnej môžeš robiť učiteľku v materskej škôlke, vychovavatela v školskej družine a dokonca aj asistenta čo som bola prekvapená 😬
Radšej si urobte Bc. V Ružomberku, v BB, v Trnave...
@katulaaaa áno, to je pravda, no platovo budeš vyššie, ak budes mat aspoň 1. Stupeň vš.
Škola na učenie nie je vôbec náročná,ak máš prehľad, no budeš mat 2 praxe v 1 ročníku. V prvom ročníku sa praxuje v mS, jednu ti zada škola a jednu si pohľadáš ty. Časovo veľmi náročné v druhom ročníku v škd, taktiež. Plus rátaj s vyššími výdavkami, pretože všetky pomôcky si budeš zháňať sama, najlepsie je ich vyrobiť a ostanú v skolke/ v škd.
Chodí sa, len piatky, ak chceš viac info, napíš postu😉🙂
@snezienkaaa82 a pokiaľ mám ukončený druhý stupeň VŠ učiteľstvo akademických predmetov a ku tomu by som si dorobila toto bola by som na Tom platovo lepšie ako tí čo majú len maturitu a dorobia si túto dvojrocku? 🙂
@katulaaaa no mne to v robote vysvetľovali tak, že ak chcem byť ba tom platovo lepšie, musím si urobiť aspoň Bc. Kde v názve bude pedagogika a vychovavatelstvo......
Už by som asi šla odrazu na vš, teda, chystám sa vyskúšať, uvidim ako to budem zvládať pri rodine....
@snezienkaaa82 veď to je to...ja mám termín v júni a ten ďalší rok budem mať doma ročne a štvorročné dieťa ktoré ani nemám pomaly kde dať takže by som bola rada keby aj tie dva roky zvládnem 🤷 v RK je to asi 3-4 ročné štúdium či?
@katulaaaa Bc. Je momentálne na 4 roky, ak chceš mgt, tak ešte 3 naviac..... No majú to skracovať, tak uvidím. Ono ta Čadca nie je náročná na učenie, len ta prax, tie pisacky priprav bol des....
Ja tiež uvažujem o dvojročnom pomaturitnom štúdiu. Tento rok maturujem a z rodinných dôvodov si nemôžem dovoliť ísť študovať VŠ niekde ďaleko. Táto práca by ma veľmi lákala tak preto chcem využiť túto možnosť. Budem rada ak sa niekto podelí o aktuálne skusenosti, prípadne o informácie o talentových skúškach. Ďakujem
@lenka00789 stačí
Áno, zdvihli to. Prvý ročník som platila tuším 120 a potom druhy 150....sa,mi zdá.
@nika122 talentovky výtvarná, telesná, prednes. Učenie zvladnes, materiály poskytnu. No prax dá zabrať časovo, materiálne, aj finančne.
@snezienkaaa82 Ja som tam koncila v 2015 a teda mna to financne nijak nezatazilo. Navyse studium je bezplatne, to co vyberaju je dobrovolny prispevok, ktory som ja odmietla uhradit.
Bolo to jednoduche studium... na hudobnej sme ucitela vzdy ukecali a moc sme toho nerobili. Oni nas beru uz ako dospelych vyzretych ludi, ktorych nemaju v plane dusit. Az na jednu ucitelku, ktora sa tvarila ako pupok sveta
@snezienkaaa82 Prosím vás a tie talentovky sú ťažké? Tých sa bojím asi najviac 🙂
@lenka00789 nemáte sa čoho báť... zaspievate 1 piesen, zarecitujete 1 baseň, nakreslite obrázok, a na telesnej urobite kotrmelec, zabehnete clnkovy beh, predkocite kozu,.hodite basketbalku do kosa, zatancujete plava kacka po jazere...
@krkavcia_mater ďakujem veľmi pekne🙂 a na kreslení oni zadávajú obrázok?
@krkavcia_mater áno, no poplatok zvýšili. Finančné- no na prax sme si zabezpečovali všetky pomocky samé, takže finančná záťaž až tak vysoká zas nbebola,rátam tých 300 eur, kjym s ne všetko vyrobili, kúpa, mnaterialu a tak.... Ved vies
@krkavcia_mater akože 2 krát som chýbala na praxi, rás som bola chorá ja, raz dieťa a strašný problém robili z toho, nechceli mi dat nahradiť prax a samé výhovorky....
@lenka00789 volejbal, basketbal, gymnastická zostáva- kotule, tanečné kroky
@katulaaaa tiež sa tu pripojím ak nevadí 🙂)