Sekcia - Čadca 2024

18. feb 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať tie čo ste rodili sekciou v Čadci minulý alebo tento rok, mám pár otázok. Mám plánovanú sekciu zo zdravotných dôvodov a navyše musí byť v celkovej anestézii.
1. Boli ste sa osobne objednať ?
2. Boli ste tam aj na kontrole ešte pred tým, prípadne na pásoch ?
3. Prišli ste deň pred sekciou alebo až v deň sekcie ?
4. Koľko hodín po sekcií Vás dali na izbu prípadne ste mohli chodiť ?
5. Museli ste ležať len na chrbte kým ste boli na jiske ?
A ešte možno trochu blbá otázka, ale mohli ste mať pri sebe mobil na Jiske ?

snowflakenel
20. feb 2024

Kedy ides? Ja 23

snowflakenel
20. feb 2024

No objednat....poslal ma tam gyndos, dali ma ba pasy, vzali moc, zmerali tlak. Najprv mi neschvalili, o tyzden uz ano.
Prides den pred zakrokom

snowflakenel
20. feb 2024

Ja by som mala,mat tiez celkovu, no uvidim este ako sa nakoniec rozhodnem...

autor
20. feb 2024

@snowflakenel ja mám ešte do pôrodu ďaleko, ešte som len v polke trhu. 😊Prvý som mala 13 rokov dozadu, tak zisťujem čo sa zmenilo. Vtedy som sa nestihla objednať nakoľko sa pôrod spustil sám, tak som mala urgentnú v noci. Akurát viem, že isto bude sekcia a isto v celkovej.

autor
20. feb 2024

@snowflakenel držím palce, sekcia bola v pohode. Bola som tam aj minulý rok, kvôli inému zákroku a teda lekári aj sestričky sú tam skvelí. 😊

verca1802
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biem22
23. feb 2024

Ja som mala sekciu 24.9.'21 a 20.11.2023 .
Prvvý krát to bolo iné, lebo syn sa vypýtal skôr, takže sa riešilo všetko až keď som prišla do nemocnice s tým, že mi odteká pomaly voda, ale ostatné body 4 a 5. Platia v oboch prípadoch.
1/2. - normálne som tam bola predtým ako chodia bežné ženy na poradňu pred pôrodom do nemocnice 🙂, vyšetrili má, dohodli sme dátum, pozreli moč atď .
3.Prisla som deň pred sekciou - večer o 16tej
4.Chodit som mohla po 24h, potom som sa narajkovala a dali ma na oddelenie. Na obed som už bola hore .
5. Ležať na chrbte, večer už potom aj na boku a áno mobil som mala pri sebe vždy 🙂 .
Chcela som napísať, že najlepšie je na Tom všetkom, že môže byť chlap pri sekcii, ale teda to platí len pri spinale..

autor
23. feb 2024

@biem22 Ďakujem za odpoveď a koľko dní termínom robievajú cisársky?

biem22
24. feb 2024

Mne teraz dali 4dni pred 🙂

autor
24. feb 2024

@biem22 tak to je u mňa asi dosť málo, keďže prvé sa vypýtalo 2 týždne pred termínom cca 4 hodiny od príjatia bola sekcia. Niekde som čítala, že 7-9 dní. Určite sa poradím s mojím gynekológom. Keďže sa to vraj môže zopakovať. Aj keď teda pri prvom som mala 2 termíny s rozdielom takmer 2 týždne. Teraz mám rozdiel v prvom a druhom trimestri 1 deň.😊

biem22
24. feb 2024

Môj prvý syn sa vypýtal 3tyzdne skôr a primár to pri druhom nebral do úvahy 🙂 . Mne to ale nevadilo, bola som rada, že je to neskôr, keďže prvý syn mal problémy. Ja som ale teda zas mala vždy termíny presné, lebo mám deti z ivf.

autor
14. apr 2024

Chcem sa ešte opýtať v zozname do pôrodnice sú napísané plienky a rybacia masť, to sa odovzdáva
v nemocnici alebo si necháva mamička pri sebe, aby si mohla prebaliť dieťa sama? Chcem vedieť, či si plienky a krém zabaliť do krát.

snowflakenel
14. apr 2024

Ja som mala.aj aj. Ale Deti sestricky vzdy prebalili. Na izbu ti staci male balenie.

autor
12. jún 2024

Dobrý deň, mali ste pravdu nebrali do úvahy, že je prvé o 2 týždne skôr. Že keby sa aj vypýtalo skôr, sekciu mi urobia hneď. Sekciu už mám naplánovanú o pár dní. Mám prísť deň dopredu.🙂Chcem sa opýtať, keď mi v piatok ráno mi urobia sekciu, tak v pondelok má už pustia? Keďže som čítala, že len 3 noci.

snowflakenel
12. jún 2024

Ano, ja spm mala.v piatok a v pondelok spm sla.domov