Dobrý deň, chcela by som sa opýtať tie čo ste rodili sekciou v Čadci minulý alebo tento rok, mám pár otázok. Mám plánovanú sekciu zo zdravotných dôvodov a navyše musí byť v celkovej anestézii.
1. Boli ste sa osobne objednať ?
2. Boli ste tam aj na kontrole ešte pred tým, prípadne na pásoch ?
3. Prišli ste deň pred sekciou alebo až v deň sekcie ?
4. Koľko hodín po sekcií Vás dali na izbu prípadne ste mohli chodiť ?
5. Museli ste ležať len na chrbte kým ste boli na jiske ?
A ešte možno trochu blbá otázka, ale mohli ste mať pri sebe mobil na Jiske ?
No objednat....poslal ma tam gyndos, dali ma ba pasy, vzali moc, zmerali tlak. Najprv mi neschvalili, o tyzden uz ano.
Prides den pred zakrokom
Ja by som mala,mat tiez celkovu, no uvidim este ako sa nakoniec rozhodnem...
@snowflakenel ja mám ešte do pôrodu ďaleko, ešte som len v polke trhu. 😊Prvý som mala 13 rokov dozadu, tak zisťujem čo sa zmenilo. Vtedy som sa nestihla objednať nakoľko sa pôrod spustil sám, tak som mala urgentnú v noci. Akurát viem, že isto bude sekcia a isto v celkovej.
@snowflakenel držím palce, sekcia bola v pohode. Bola som tam aj minulý rok, kvôli inému zákroku a teda lekári aj sestričky sú tam skvelí. 😊
Ja som mala sekciu 24.9.'21 a 20.11.2023 .
Prvvý krát to bolo iné, lebo syn sa vypýtal skôr, takže sa riešilo všetko až keď som prišla do nemocnice s tým, že mi odteká pomaly voda, ale ostatné body 4 a 5. Platia v oboch prípadoch.
1/2. - normálne som tam bola predtým ako chodia bežné ženy na poradňu pred pôrodom do nemocnice 🙂, vyšetrili má, dohodli sme dátum, pozreli moč atď .
3.Prisla som deň pred sekciou - večer o 16tej
4.Chodit som mohla po 24h, potom som sa narajkovala a dali ma na oddelenie. Na obed som už bola hore .
5. Ležať na chrbte, večer už potom aj na boku a áno mobil som mala pri sebe vždy 🙂 .
Chcela som napísať, že najlepšie je na Tom všetkom, že môže byť chlap pri sekcii, ale teda to platí len pri spinale..
@biem22 Ďakujem za odpoveď a koľko dní termínom robievajú cisársky?
Mne teraz dali 4dni pred 🙂
@biem22 tak to je u mňa asi dosť málo, keďže prvé sa vypýtalo 2 týždne pred termínom cca 4 hodiny od príjatia bola sekcia. Niekde som čítala, že 7-9 dní. Určite sa poradím s mojím gynekológom. Keďže sa to vraj môže zopakovať. Aj keď teda pri prvom som mala 2 termíny s rozdielom takmer 2 týždne. Teraz mám rozdiel v prvom a druhom trimestri 1 deň.😊
Môj prvý syn sa vypýtal 3tyzdne skôr a primár to pri druhom nebral do úvahy 🙂 . Mne to ale nevadilo, bola som rada, že je to neskôr, keďže prvý syn mal problémy. Ja som ale teda zas mala vždy termíny presné, lebo mám deti z ivf.
Chcem sa ešte opýtať v zozname do pôrodnice sú napísané plienky a rybacia masť, to sa odovzdáva
v nemocnici alebo si necháva mamička pri sebe, aby si mohla prebaliť dieťa sama? Chcem vedieť, či si plienky a krém zabaliť do krát.
Ja som mala.aj aj. Ale Deti sestricky vzdy prebalili. Na izbu ti staci male balenie.
Dobrý deň, mali ste pravdu nebrali do úvahy, že je prvé o 2 týždne skôr. Že keby sa aj vypýtalo skôr, sekciu mi urobia hneď. Sekciu už mám naplánovanú o pár dní. Mám prísť deň dopredu.🙂Chcem sa opýtať, keď mi v piatok ráno mi urobia sekciu, tak v pondelok má už pustia? Keďže som čítala, že len 3 noci.
Ano, ja spm mala.v piatok a v pondelok spm sla.domov
Kedy ides? Ja 23