Rodičia a učitelia z okolia Čadce proti podmienkam do školy

mima122
16. apr 2021

Je tu niekto z Čadce a okolia proti týmto podmienkam nástupu deti do školy?

hipuska
16. apr 2021

@mima122 a aké ti konkrétne vadia?

mima122
autor
16. apr 2021

@hipuska testovanie a rúška

heleninamama
16. apr 2021

Deti sú osprostené, znudené a deprimované a väčšina normálnych rodičov melie z posledných síl.
Toto je posledné, čo mi vadí (a to neznášam rúška aj zbytočné testovanie), len nech už sú v tej škole a vrátia sa ako-tak do normálu, učia sa a sú s kamarátmi.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
16. apr 2021

Ja som z Cadce a teda pride mi toto ako rozumne riesenie ako dostat deti do skol.

hipuska
16. apr 2021

@mima122 u nás začali testovať tými krátko tyč . takže sa to dá. A Ruska u nás dajak nedodržiavajú. Keď odíde uč z triedy, majú ich hneď dole. Dávam jablká na mesiačiky a fľašku do vody. Tak každú prestávku si to vytiahnu a dovi

deti95060810
16. apr 2021

Tak si maj dieťa doma - však je to povolené.... 😉

mondolina
16. apr 2021

@deti95060810
presne tak👍

mima122
autor
16. apr 2021

@deti95060810 Určite ich nechávam ale chcela som či je tu ešte niekto toho istého nazoru

kaja01
16. apr 2021

@mima122 A dokedy ich chceš nechať doma? Lebo to testovanie určite nebude týždeň, dva a koniec. Testovať sa budeme ešte dlhodobo.

veronikaszabova
16. apr 2021

@mima122 mne sa tiez nepaci testovanie deti a ruska v triede, ale popravde....nas syn bude prvy stat pred skolou, ked im ju otvoria 😂😂😂 uz toho bolo fakt dost. Pojde aj nasilu 😂😂😂

number19
16. apr 2021

My sme z toho tiez mali najprv zmiesane pocity, to testovanie. Ale pre deti to bola nakoniec sranda. Spracovali to uplne v pohode. Niektore spoluziacky mojej dcery najprv zostali doma (a teda dost trpeli), ale aj ich rodicia nakoniec zmenili nazor.
Deti si dokonca vyrobili v druzine retiazky na ktorych maju ruska na krku...
Ruska a tesovanie sa stalo normalom.
Ci suhlasim, alebo nie, taka je momentalna realita.

sovica
16. apr 2021

@mima122 Rúška a testovanie v školách je realita aj v Nemecku (BW). Decká by mali ísť do školy už na budúci týždeň. Rúška sú povinnosť, tak isto rýchlotest 2x do týždňa priamo v škole. Deti sú rozdelné do 2 skupín (jeden týždeň - polka triedy v škole, druhá polka doma - na dištančnom, ďalší týždeň sa vymenia). Mailom sme dostali takéto info.
DVA týždne pred Veľkou nocou boli boli v škole: ZŠ 1-4 ročník, stredoškoláci 5,6 a maturanti. Ostatní boli stále na dištančnom. Dcéra je 5 na Gymnáziu, rúška mať museli a rýchlotesty boli vtedy na dobrovoľnej báze (teraz budú povinné).

hipuska
16. apr 2021

Ja som veľmi rada, že nemusia mať respiratory

sante81
16. apr 2021

@mima122 máš moju podporu, a bodaj by takychto rodičov bolo viac. Ale ľudia bojovať nebudú. Či už z ľahostajnosti alebo zo strachu. Otestované dieta , zaočkovany učiteľ a rúško na ústach aby sa nenakazili vírusom ktorý nemajú. Asi tak. Dnes testovanie, o rok bude štúdiom podmienené čím? Očkovaním?
3.vlna pride v auguste.

mima122
autor
16. apr 2021

@kaja01 no s takýmto prístupom navždy

mima122
autor
16. apr 2021

@sante81 presne tak ďakujem za podporu 😘

stanulienkat
16. apr 2021

Co ti je luto,ze nemozes dalsi rok sediet doma na riti a poberat davky?

mima122
autor
16. apr 2021

@stanulienkat ak ťa to zaujíma tak od začiatku tejto plandémie som nepoberala ani nepoberam žiadne dávky a ani sa nechystám

stanulienkat
16. apr 2021

@mima122 a co ti kya vadi??? Ty tu rok spis,alebo si si nevsimla situaciu? Si mysluis,ze ostatnych to bavi,nie? A princezna bude mat ine podmienky?

mima122
autor
16. apr 2021

@stanulienkat kočky nehnevajte sa ale ja som jasne položila otázku a ak k tomu nemáte čo povedať tak nekomentuje. Každý jeden z nás to má vo svojich rukách. Je len na nás ako si to zariadime tak to aj dopadne.

stanulienkat
16. apr 2021

@mima122 velky omyl. Ziaden jednotlivec to nema len vo svojich rukach. Ja to nemam vo svojich rukach,ked ma nejaky dezolat antiruskarsky nakazi. Ti mrtvi tiez chceli zit a nepic..li by na trapne ruska. Treba sa odstahovat na lazy a deti vyucovat doma a si slobodna.

gabrielkaa
16. apr 2021

Deti v nasej skole testuju každý týždeň, vlastne deti sa testujú jednoduchým testom za asistencie učiteľa. Rúška majú bohužiaľ tiež, ale vnímam to určite pozitívnejšie akokeby mali rok sedieť doma. Deti úplne ohlupnu. Potrebuju už skolu ako soľ , tak isto ako kontakt s rovesníkmi. Okrem iného test je ľahko aplikovateľný a nie je nepríjemný. Deti si ho robia sami, ako som povedala. Mne skôr vadia tie ruška, lebo sa mi v tom ťažko dýcha. Ale dcéra sa nestazovala ...

ivana08
16. apr 2021

@stanulienkat alebo sa zavrieť v skafandry do bubliny a si v bezpečí, len iny uhol pohľadu.

Väčšina ľudí si začiatkom novembra povedala, ze ok raz pôjdem na ten blbý test, potom uz ani náhodou a väčšina uz par mesiacov, namiesto soboty v prirode, stoji v rade na test,aby bola "slobodna", s testom na ktorom je napísané "negatívny test neznamená, že nie ste infekcny" tak istota ako sviňa, ozaj. Ide to pekne postupne najprv rúška, potom respirátor, najprv test, potom očkovanie. A čo urobíte s tým, čo sa nebude chcieť "dobrovoľne" zaočkovať.....? Ale pekne postupne, nie všetko naz, tak to má menší odpor.

andrejka1974
16. apr 2021

@mima122 ale teraz sa voci tomu neda nic robit

robin30
16. apr 2021

@stanulienkat tebe sa co stalo?testuje sa testami ktore stoja za velke 💩.Aj sam Igor velky povedal,ze by si nimi netestoval ani psa,tak?ukludni sa zi vo svojej bubline nevylez z baraku a ostatních nechaj zit.

mima122
autor
16. apr 2021

@andrejka1974 prečo ?myslíte?

kulinan
17. apr 2021

@mima122 a akoto chcete zmenit ? syn to vobec uz doma nezvlada, my chodime do prace, on je sam. nezvlada to. bol vcera na kloktacie testy. co z neho ubudlo ? nie. len dostal nadej ze konecne nebude sediet doma ale v skole. ajked s ruskom. mladsi takto chodi furt a zvlada to v pohode, nema najmensi problem. je to cele zle,deti musia nastupit, aj za tychto podmienok

luccija
17. apr 2021

@mima122 vôbec mi také podmienky nevadia je to úplne logické každý sa chráni.Ucitelka môže byť po rakovine, môže mať muža po operácii...viem, že test neda úplnu istotu, ale nič lepšie sa zatiaľ nevymyslelo.ludom vadili paličky teraz sú tu kloktacie a zase nie je dobre.Mne by zase ako učiteľke vadilo, že musím tie testy a oslintane skúmavky chytať.Ruska nepovažujem za problém treba kúpiť také, v ktorom sa dobre dycha, keď pozerám na FB fotky od mojej sestry zo škôlky kde majú ruska 3 r deti a všetci zvládajú...nebola vďaka ruskam ani chrípkové epidémia ako povedal nejaký vedec v telke, sestra tvrdí, že v škôlke má plný počet detí žiadne angíny, kašle...asi to len nejaké plus má
A k otázke, ak nesúhlasis nechaj ich doma či čakáš, že kvôli tebe znenia pravidlá?už za chvíľu sa budú meniť pravidlá testovania....

stanulienkat
17. apr 2021

@robin30 ja viem,ze tie testy stoja za hovno. Hovorime o ziakoch. Takze neplet piate cez deviate. Ty bublina.😅 Ziaci sa testuju kloktacimi a tie su na baze Pcr.